Beste wifi-extender 2021: geef je thuiskantoor wifi een boost

0
7

Cynthia Bowman

Door Cynthia Bowman | 10 juni 2021 — 20:38 GMT (21:38 BST) | Onderwerp: Netwerken

Netgear Nighthawk EAX80 wifi-extender Beste algemeen netgear-nighthawk-eax80-wi-fi -extender-best-wifi-extender.jpg$ 250 bij Amazon Bekijk details TP-Link AC750 RE230 Goedkoopste wifi-extender tp-link-ac750-re230 -best-wifi-extender.jpg$30 bij Amazon Zie details Linksys RE7000 Max-Stream AC1900+ Wi-Fi Range Extender Beste compacte oplossing linksys-re7000-max-stream-ac1900-wi-fi-range-extender-best-wifi-extender.jpg$90 bij Amazon Zie details Netgear Powerline PLP2000-100PAS Adapter Beste voor obstakels en dikke muren netgear-powerline -plp2000-100pas-adaptor-best-wifi-extender.jpg$ 110 bij Amazon Bekijk details D-Link DIR-LX1870 Beste voor naadloos roamen d-link-dir-lx1870 -best-wifi-extender.jpg$ 90 bij Amazon Bekijk details Meer weergeven (2 items) TP-Link AX1800 Wi-Fi 6 RE605X Extender Eenvoudigst in te stellen tp-link-ax1800-wi-fi-6-re605x-extender-best-wifi- extender.jpg$ 100 bij Amazon Bekijk details Linksys Velop Wi-Fi-extender Beste router/Wi-Fi-extender in één linksys-velop-wi-fi-extender-best-wifi-extender.jpg $ 350 bij Amazon Bekijk details

Zwakke plekken van een slecht signaal en dode zones kunnen uw online ervaring en algehele productiviteit beïnvloeden als u werkt of studeert. Netwerkonderbrekingen en verbindingsproblemen kunnen u immers afleiden van de eigenlijke taak. Investeren in de beste wifi-extender kan de kosten waard zijn. De juiste wifi-extender vergroot je dekkingsgebied en geeft je de vrijheid om buiten het standaard dekkingsbereik van de router te werken.

Je zult misschien aangenaam verrast zijn om te ontdekken dat de nieuwste generatie beste Wi-Fi-extenders redelijk betaalbaar zijn en in staat zijn om opnieuw uit te zenden met snelheden tot 6 Gbps. Verschillende gebruikers binnen het netwerk kunnen tegelijkertijd media van 4K/8K-kwaliteit streamen of multiplayer-games spelen zonder vertraging of buffering – zelfs als het uit een slaapkamer op de bovenhoek komt die vroeger last had van verbindingsproblemen.

Hoewel de beste wifi-extender de problemen met zwakke signalen drastisch kan verminderen, is deze afhankelijk van de kwaliteit van uw router. De extender zendt alleen opnieuw uit wat beschikbaar is. Als u op zoek bent naar hogere snelheden, werkt de aanschaf van de nieuwste extender met Wi-Fi 6 alleen als de router die snelheid levert. Gelukkig zijn de meeste extenders universeel compatibel en kun je je router altijd upgraden om de prestaties van je thuisnetwerk te verbeteren.

De volgende wifi-extenders voor thuis of op kantoor zijn gekozen op basis van installatiegemak, functies, universele compatibiliteit, prijs en prestaties. Om hun gebruiksduur te verlengen, zijn enkele van de beste Wi-Fi-extender-apparaten die de snit hebben gemaakt klaar voor de toekomst, met Wi-Fi 6 voor hogere snelheden, de volgende generatie draadloze connectiviteit.

Netgear Nighthawk EAX80 wifi-extender

Beste algemeen

Kenmerken: Wi-Fi 6, dual-band, naadloze Smart Roaming, vier LAN-poorten van 1 GBBereik: 2500 m², 30 apparatenPrijs : $ 249,99

Als je op zoek bent naar een robuuste wifi-extender die verschillende apparaten aankan, dan is de Netgear Nighthawk EAX80 wifi-extender degene die je nodig hebt. Het is de duurste op de lijst, maar de Netgear wordt geleverd met functies die rivalen niet bieden.

De EAX80 is geoptimaliseerd voor alle Wi-Fi 6-routers en biedt de snelste vorm van draadloos internet die je op dit moment kunt kopen. De dual-band technologie kan u tot 6 Gbps prestaties geven, wat zelfs ideaal is voor de zwaarste 4K/8K Ultra-HD streaming en multi-player gaming. Wat onze keuzes voor extenders betreft, kan de EAX80 de hoogste snelheden leveren. Het moet echter gezegd worden dat als hoge snelheden belangrijk voor je zijn, het upgraden van je router ook nodig kan zijn. Een extender zal de snelheid van uw netwerk niet verbeteren – het kan alleen werken met wat de router uitvoert.

Instellen is eenvoudig — Netgear beweert dat het vijf minuten of minder duurt. Het beste van alles is dat deze wifi-extender een mesh-netwerk creëert. Mesh-netwerken zijn een verbeterde vorm van extenders die één wifi-netwerk voor je huis of kantoor creëren in plaats van meerdere kleinere. Dit betekent dat u zich kunt verplaatsen zonder dat de verbinding wordt verbroken, zoals het geval zou zijn met niet-mesh-extenders. Je hoeft niet eens een nieuw netwerk op te zetten — de Netgear EAX80 werkt met je huidige SSID-naam via de Seamless Smart Roaming-functie.

$ 250 bij Amazon

TP-Link AC750 RE230

< h3> Goedkoopste wifi-extender

tp-link -ac750-re230-best-wifi-extender.jpg Functies: plug-in voor in de muur, één LAN-poort, indicatielampjesBereik: 1200 m², maximaal 25 apparatenPrijs: $ 29,99

Aan de andere kant van het kostenspectrum heb je de TP-Link RE230, onze keuze voor de goedkoopste wifi-extender. Voor $ 30 of minder kun je een solide apparaat krijgen dat wedijvert met wat duurdere wifi-extenders kunnen doen.

Het instellen is ook eenvoudig. De extender werkt met bijna alle routers, waardoor het een modulaire oplossing is wanneer u het bereik tijdens het reizen moet vergroten. Sluit het apparaat eenvoudig aan op een stopcontact. Houd de WPS-setupknop op uw router en de knop op de extender ongeveer een seconde ingedrukt. U zou het lampje van de RE230 moeten zien veranderen in een ononderbroken lampje dat aangeeft dat de verbinding tot stand is gebracht. Misschien wel de grootste uitdaging hier is dat een tweede partij tegelijkertijd op de knop van de RE230 moet drukken als deze zich buiten het bereik van de router bevindt, wat waarschijnlijk het geval zal zijn.

Zodra hij is gekoppeld, zendt de RE230 uit via zijn netwerken in 2,4- en 5GHz-banden. De TP-Link RE230 heeft geen Wi-Fi 6-compatibiliteit (of de bijbehorende snelheden), maar voor minder dan $ 30 heb je een onopvallende, gebruiksvriendelijke wifi-extender die de klus kan klaren betrouwbaar gedaan. Het is zelfs zo betaalbaar dat je een paar extra's in je hele huis of kantoor zou kunnen toevoegen om een ​​sterk signaal te krijgen van enkele van de meest Wi-Fi-uitdagende gebieden.

$30 bij Amazon

Linksys RE7000 Max-Stream AC1900+ Wi-Fi Range Extender

Beste compacte oplossing

linksys-re7000-max-stream-ac1900-wi-fi-range-extender-best-wifi-extender.jpg Kenmerken: Dual-band, 1 GB LAN-poort, Spot Finder-technologie, naadloze roaming beschikbaar met bepaalde routersBereik: hoger tot 10.000 vierkante voetPrijs: $ 89,99

De Linksys RE7000 is klein maar krachtig. Het is ontworpen om uw dekking uit te breiden tot een indrukwekkende 10.000sq ft. Next-Gen AC Wi-Fi en multi-user MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output) technologie maken het gemakkelijk om alle apparaten aan te sluiten op tegelijkertijd zonder buffering of vertraging. Bovendien kunnen de dubbele wifi-banden van 5 GHz en 2,4 GHz van de extender gecombineerde snelheden tot 1,9 Gbps leveren. Je zou denken dat zo'n krachtige extender eruit zou zien als een grote steen, maar hij wordt in feite op een enkel stopcontact aangesloten.

Het instellen van uw RE7000 is eenvoudig. Druk op de verbindingsknop en laat deze synchroniseren met de router. Profiteer van de Spot Finder-functie van de RE7000 met behulp van uw laptop of smart-apparaat, waarmee u de beste plaats kunt vinden om de extender aan te sluiten, dode hoeken te voorkomen en de algehele prestaties te optimaliseren.

U kunt ook rekenen op naadloze roaming met één voorbehoud – het integreert niet met elke router. Als u wilt genieten van soepele wifi-verbindingen zonder dat u tussen netwerken hoeft te wisselen wanneer u zich verplaatst, moet u een Linksys MAX-STREAM-router aanschaffen. Anders wordt de verbinding mogelijk verbroken zodra u zich buiten het dekkingsgebied bevindt. Het is meer een ongemak dan een dealbreaker. Als de verbinding is verbroken omdat u buiten bereik bent, zoek dan het sterkste beschikbare Linksys-extendernetwerk in de zone of maak opnieuw verbinding met de router. Je hoeft het misschien maar één keer te doen — de meeste apparaten kunnen tegenwoordig netwerken onthouden en automatisch verbinding maken zodra je binnen bereik bent.

$ 90 bij Amazon

Netgear Powerline PLP2000-100PAS-adapter

Beste voor obstakels en dikke muren

netgear -powerline-plp2000-100pas-adaptor-best-wifi-extender.jpg Kenmerken: Dual-band, 2 GB LAN-poorten Bereik: 5300sq ftPrijs: $ 109,99

Soms is grootte niet het probleem; het gebouw is het probleem. Sommige huizen en kantoren hebben dikke betonnen muren of constructies zoals stalen trappen of grote kolommen die de signaalsterkte van een netwerk aantasten. Mogelijk hebt u een powerline-adapter nodig om wifi tot in de verste hoeken of rond een groot gebouw te krijgen.

Powerline-adapters sturen signalen door bestaande elektrische bedrading in plaats van door de lucht. Netgear's is snel – het biedt Gigabit-snelheden om ervoor te zorgen dat meerdere apparaten, gaming en 4K HD-streaming allemaal zonder vertraging plaatsvinden. Het is gebouwd met een stopcontact aan de voorkant van het plug-in-apparaat, zodat je de beperkte stopcontacten in een kamer niet opoffert. En het is ruisgefilterd, dus het heeft geen invloed op de verbindingssnelheden.

Het enige nadeel is het bedrade karakter van deze oplossing. Mogelijk krijgt u eindelijk connectiviteit in gebieden die voorheen onmogelijk leken, maar u zou het apparaat dat een signaal nodig heeft moeten aansluiten via een van de twee snelle Ethernet-poorten. Gelukkig hebben de meeste smart tv's, gameconsoles en computers een ethernetpoort. Het is echter mogelijk dat u uw slimme apparaten of een nieuwere generatie Macbook niet kunt aansluiten.

$ 110 bij Amazon

D-Link DIR-LX1870

Het beste voor naadloos roamen

d-link -dir-lx1870-best-wifi-extender.jpg Functies: Dual-band, naadloze Smart Roaming, 1 0/100/1000 gigabit Ethernet-poortBereik: 1.500 vierkante voet, tot 25 apparatenPrijs: $ 89,99
< p>Range extenders doen geweldig werk om het bereik van uw netwerk uit te breiden. Het kan echter zijn dat u verbinding moet maken met verschillende SSID's terwijl u zich door het dekkingsgebied verplaatst. Een mesh-netwerksysteem elimineert de extra “EXT”-netwerken en zorgt voor een soepele overgang achter de schermen door uw verbinding naar behoefte te routeren.

De Wi-Fi Mesh Range Extender van D-Link breidt uw netwerk uit zodra u deze in een stopcontact steekt en koppelt aan uw router. Voor een naadloze ervaring waarmee u binnen het bereik kunt bewegen zonder de verbinding te verbreken, moet u een D-Link-router gebruiken. Gezien hoe populair ze zijn, heb je er misschien al een, hoewel je misschien wilt upgraden naar een van de nieuwste van D-Link, waaronder 6G wifi-connectiviteit, zoals de EXO Smart Mesh wifi-router.

< p>De dual-band technologie van de kleine extender is compatibel met oudere draadloze apparaten die op 2,4 GHz werken. Voor nieuwere apparaten levert 5G de hoogste snelheden. De wifi-snelheden van de DIR-LIX1870 zijn maar liefst 300 Mbps in de 2,4 GHz-band en 1,733 Mbps op 5 GHz). Bovendien kunt u uw bekabelde apparaat aansluiten op de Gigabit Ethernet-poort. Bovendien is de extender compatibel met spraakbesturing, zodat je gemakkelijk Alexa- en Google Assistant-opdrachten kunt gebruiken om hem te beheren.

$ 90 bij Amazon

TP-Link AX1800 Wi-Fi 6 RE605X Extender

< h3> Eenvoudig in te stellen

tp-link-ax1800-wi-fi-6-re605x-extender-best-wifi-extender.jpg Kenmerken: Dual-band, twee high-gain antennes, Wi-Fi 6, 2 GB Ethernet-poort, compatibel met OneMesh-router, indicatielampje voor verbindingssterkteBereik:  500 m², maximaal 30 apparatenPrijs: $ 99,99

De RE605X is een van de eenvoudigste en meest effectieve wifi-extenders die momenteel verkrijgbaar zijn. Bovendien is hij klaar voor Wi-Fi-6 om de snelheden te evenaren die uw router kan leveren. Als u een zware 4K/HD-streaminggebruiker bent, kunnen de instelbare, high-gain antennes tot 1,8 Gbps halen dankzij 5GHz AX en 2,4Ghz AC dual bands.

Installatie is snel. Sluit hem ergens aan in de buurt van een dode zone of een gebied met slechte connectiviteit en pas de antennes aan om de signaalsterkte te verbeteren. U weet wanneer u de juiste plek raakt op basis van het signaalsterktelampje. De range extender is compatibel met alle routers, Wi-Fi-apparaten en toegangspunten, inclusief de nieuwste generatie AX-apparaten. Daarnaast kun je een naadloos thuissysteem opzetten door een OneMesh-compatibele router toe te voegen. Als je dat doet, kun je roamen zonder je zorgen te maken over verstoringen van je signaal.

$ 100 bij Amazon

Linksys Velop Wi-Fi-extender

Beste router/Wi-Fi-extender in één

Kenmerken: Dual/tri-band combinatie, 2 GB LAN-connectoren per extender, bundel van drie stuksBereik: Tot 5000 vierkante meterPrijs: $350

We ronden de beste wifi-extenders af met een alles-in-één oplossing die werkt als router, extender en mesh-netwerk. Hoewel veel mensen al een router hebben die ze bezitten of leasen via hun internetprovider, moeten degenen die hun huis of bedrijf volledig willen upgraden naar deze bundel kijken. Het wordt geleverd met een router en twee extenders die in tegenovergestelde delen van het huis of de locatie kunnen worden opgesteld.

Draadloos mesh-netwerken kan ingewikkeld zijn, omdat de router en extenders goed moeten samenwerken om connectiviteit te leveren, waar je ook naadloos bent. Linksys vereenvoudigt het proces door een gratis iOS- of Android-app te bieden waarmee u het Velop-mesh-netwerk in slechts enkele minuten kunt opzetten. Sluit de router aan, sluit de extenders aan in een gebied met slechte connectiviteit en koppel de apparaten of nodes via de app.

Zodra alles is ingesteld, kunt u zich verplaatsen zonder handmatig verbinding te maken met het netwerk van de extender voor de zone. Het proces gebeurt automatisch achter de schermen, zodat u zich kunt concentreren op surfen of streamen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het wegvallen van een netwerk en het zoeken naar een nieuw netwerk.

$ 350 bij Amazon

Hoe werkt een wifi-extender?

Een wifi-extender werkt als een relais of tussenpersoon tussen je apparaat (een smartphone, tv, gameconsole of computer) en de router. Het ontvangt het internetsignaal van de router en zendt het verder uit, waardoor je uitbreidt hoe ver je toegang hebt tot je internetverbinding. Wi-Fi-extenders zijn handig in grotere huizen of werkruimten of wanneer u buitenshuis een internetverbinding wilt toevoegen.

Werken Wi-Fi-extenders met elke router?

De meeste van de beste wifi-extenders zijn universeel compatibel, wat betekent dat ze met bijna elke router werken. Oudere routers kunnen echter langzamer zijn. Het kan de moeite waard zijn om te upgraden naar een nieuwere generatie voor een verbetering van het bereik en de snelheid, zelfs voordat u de extender toevoegt.

Houd er rekening mee dat hoewel de meeste extenders met de meeste routers werken, je verbinding in en uit kan vallen als je door bereikzones gaat. Om het ongemak van een tijdelijke ontkoppeling te voorkomen, kies je een extender met smart seamless roaming van hetzelfde merk als je router.

Wat is het verschil tussen mesh-wifi en een wifi-extender?

Een wifi-extender zendt je signaal eenvoudigweg verder weg van de router zelf. Ze vergroten in wezen uw dekking naar gebieden die doorgaans geen dekking hebben omdat ze te ver van de router verwijderd zijn om een ​​stabiel signaal te ontvangen. Om dit te bereiken, moet u mogelijk verbinding maken met het eigen netwerk van de extender. Dit betekent dat als u heen en weer wilt gaan, u mogelijk de SSID van de router en de extender moet verbinden en loskoppelen. Hoewel het een klein ongemak is, wilt u misschien een Wi-Fi-mesh instellen.

Mesh Wi-Fi verbindt meerdere apparaten tot één naadloos netwerk. In plaats van meerdere netwerken bestaande uit de router en elke extender, heb je er een. Terwijl u zich verplaatst, zullen uw apparaten naadloos en zonder onderbrekingen verbinding maken met elk “knooppunt” dat beschikbaar is.

Kan ik meer dan één wifi-extender op mijn netwerk hebben?

Je kunt zoveel wifi-extenders aansluiten als je nodig hebt op één router. Extenders moeten echter een koppeling maken met de router zelf. Daisy-chaining, wat betekent dat één extender is aangesloten op de router en de rest is aangesloten op een volgende extender, werkt mogelijk niet zo effectief. Als je te maken hebt met een zeer grote ruimte, kun je beter een extender kopen met een krachtig bereik in plaats van meerdere versies met een lager bereik aan elkaar te koppelen.

Waar plaats ik een wifi-extender?

Je kunt een wifi-extender overal gebruiken waar je een signaalversterking nodig hebt. Dat kunnen de slaapkamers zijn op de tweede verdieping van een woning of een buitenruimte waar je graag werkt. De meeste modellen hebben suggesties in de handleiding waar de extender het beste kan worden geplaatst. Sommige extenders, zoals de Linksys RE7000, helpen je zelfs de juiste plek te vinden. Plaats de extender in het algemeen halverwege tussen de dode zone en de router.

Door ZDNet aanbevolen

De 10 beste telefoons Bitcoin mining 101: Hoe een cryptomining-rig te bouwen De beste iPad: Welk iPad-model moet je kopen? Een gaming-pc bouwen voor minder dan $ 600 De beste Samsung-telefoon voor jou De beste VPN's voor zakelijk of thuisgebruik De best betaalbare 5G-telefoons tussen $ 300 en $ 700 De beste antivirussoftware en apps De beste bloeddrukmeters Beste Peloton-alternatief: Top slimme oefening fietsen

Verwante onderwerpen:

Hardware Cloud Internet of Things Beveiliging Datacenters Cynthia Bowman

Door Cynthia Bowman | 10 juni 2021 — 20:38 GMT (21:38 BST) | Onderwerp: Netwerken

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here