Microsoft pleit voor waarom het all-in is op gaming

0
10

Mary Jo Foley

Door Mary Jo Foley voor alles over Microsoft | 10 juni 2021 — 13:02 GMT (14:02 BST) | Onderwerp: Cloud

microsoftwhatsnextgaming.jpg

Krediet: Microsoft

Nog niet zo lang geleden krabden veel Microsoft-kijkers, partners en klanten zich achter hun oren en vroegen zich af waarom Microsoft zoveel geld in Xbox bleef steken. Velen dachten en verwachtten dat Microsoft ofwel zijn gaming-divisie zou verkopen of het op zijn minst zou afstoten, omdat het niet leek te passen bij de rest van de missie van het bedrijf. De afgelopen jaren zijn de redenen waarom Microsoft zijn gaming-activiteiten vasthield, duidelijker geworden. En deze week, via een virtuele 'What's Next for Gaming'-briefing voor pers en analisten, werkten Microsoft-functionarissen om die boodschap verder te verstevigen.

Gaming is het belangrijkste onderdeel van de consumentenmarkt waar Microsoft een meetbare fanbase heeft. Hoewel Microsoft toegeeft dat het geen winst maakt op de verkoop van zijn gameconsoles (en niet langer publiekelijk rapporteert over het aantal consoles dat het verkoopt), heeft het bedrijf een manier gevonden om een ​​geloofwaardige gaming-abonnementsactiviteit op te bouwen. Een van de grootste overnames van Microsoft tot nu toe — ZeniMax Media/Bethesda, die het kocht voor $ 7,5 miljard — is een gamingbedrijf. En Phil Spencer, Executive Vice President of Gaming, zit zelfs aan de tafel van het Senior Leadership Team.

Tijdens de virtuele briefing van deze week hamerden Microsoft-functionarissen op de boodschap dat videogames op verschillende fronten belangrijk zijn voor het bedrijf. Microsoft-functionarissen boden ook een paar teasers aan over hoe en waar het bedrijf investeert om zijn gamefranchise verder uit te bouwen.

Eerst de nieuwsberichten:

“Xbox werkt samen met wereldwijde tv-fabrikanten om de Xbox-ervaring rechtstreeks in op internet aangesloten televisies te integreren zonder dat er extra hardware nodig is, behalve een controller.” Ambtenaren weigerden de namen van tv-makers te noemen of een datum te geven waarop dit Game Pass voor tv-aanbod beschikbaar zal zijn. “Xbox onderzoekt nieuwe abonnementen voor Xbox Game Pass, zodat meer spelers over de hele wereld de meest meeslepende en leuke games op verschillende apparaten kunnen ervaren , geografieën en financiële realiteiten.” Microsoft voegt meer landen (Australië, Brazilië, Mexico en Japan) toe aan de lijst met plaatsen waar Game Pass Ultimate later dit jaar beschikbaar is. En het zal een “try-before-you-download”-programma implementeren door cloudgaming te integreren in de Xbox-app op pc. Xbox werkt samen met telecomproviders aan nieuwe aankoopmodellen zoals Xbox All Access, waarmee consumenten zowel een console en Game Pass voor een lage maandelijkse prijs, in plaats van vooraf geld uit te geven.” Ambtenaren noemden Telstra in Australië als een van de providers waarmee het samenwerkt, maar wilden geen andere noemen. “Xbox bouwt zijn eigen streaming-apparaten voor cloudgaming om gamers op elke tv of monitor te bereiken zonder dat er een console nodig is. ” Ambtenaren weigerden te zeggen wat voor soort apparaten er zouden komen, maar ze hebben eerder gesuggereerd over een streaming-stick. Ze weigerden ook prijzen of timing te geven voor deze apparaten.

Als ik luister naar Microsoft-briefings — vooral die welke niet op mijn primaire radarscherm staan ​​– luister ik naar herhaalde modewoorden en zinsdelen. Er werd veel gepraat onder leidinggevenden over 'het plezier en de gemeenschap van gamen', 'mensen in staat stellen om games te spelen' en 'democratisering' van gaming. Community en communities zijn tegenwoordig een bliksemafleider geworden voor zowat elke divisie bij Microsoft. Acquisities (en bijna-acquisities) worden vaak gedaan in naam van het kopen en bouwen van gemeenschappen.

Tijdens een executive Q&A die deel uitmaakte van de briefing, zei Satya Nadella, CEO van Microsoft: “Ik geloof dat we zullen hebben die heilzame cyclus nodig tussen contentconsumptie, handel gedreven door communities voor alles wat we bouwen. En er is geen beter voorbeeld hiervan dan gaming.”

“Cloud” was een andere vaak geciteerde term in Microsoft's virtuele spelpresentaties. Microsoft beweert dat het beter gesitueerd is dan veel van zijn gaming-concurrenten vanwege zijn diepe zakken en zijn sterke cloudplatform en -services. Microsoft voltooit de implementatie van Xbox Series X-apparaten in zijn datacenters, zodat gebruikers van cloudgaming snellere laadtijden, verbeterde framesnelheden en betere algehele prestaties op voor Xbox Series X en S geoptimaliseerde games zullen zien, aldus functionarissen.

De xCloud-gamestreamingservice van Microsoft draait op Azure. Game-ontwikkelaars, waaronder Microsoft zelf, kunnen profiteren van Bing-kaarten, Microsoft Mesh, Bing Maps, Azure AI, PlayFab-ontwikkelaarsservices en andere Microsoft-cloudtechnologieën bij het bouwen en onderhouden van hun games. En al het werk dat game-ontwikkelaars doen op Azure “informeert en versnelt cloud computing”, zei Jason Zander, de Executive Vice President van Azure, tijdens de briefing, aangezien games tot de meest complexe apps behoren en de grenzen van latentie verleggen. , resolutie en cloudworkloads.

Microsoft host een Xbox & Bethesda Games-showcase op 13 juni om te pronken met een aantal van de nieuwe games die het de komende maanden zal introduceren.

Microsoft

Microsoft onthult in juni wat de toekomst biedt voor Windows 24 Microsoft neemt ReFirm Labs over om zijn IoT-beveiligingsaanbod een boost te geven Microsoft heeft zojuist de toekomst van werk onthuld. Er is één groot probleem ​Microsoft 365 (voorheen Office 365) voor bedrijven: alles wat u moet weten

Verwante onderwerpen:

Microsoft Digital Transformation Datacenters CXO Innovation Storage Mary Jo Foley

Door Mary Jo Foley voor Alles over Microsoft | 10 juni 2021 — 13:02 GMT (14:02 BST) | Onderwerp: Wolk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here