Dell XPS 13 OLED-anmeldelse: flere pixels, flere penge

0
18

Hvis du har ventet på en 13-tommer bærbar computer med den bedste skærmteknologi derude, har Dell nu en mulighed for dig. Dell har endelig frigivet en OLED-version af sin XPS 13, og jeg skriver denne anmeldelse på den lige nu.

Testenheden, jeg fik tilsendt, har en Core i7-1185G7, 16 GB RAM og 512 GB lagerplads. OLED-konfigurationen koster nøjagtigt det samme som en identisk specificeret ikke-OLED 4K-model ($ 1.699,99) og $ 300 mere end en identisk specificeret FHD-touchscreen-model. Intet andet ved denne XPS er nyt: den har den samme tynde og lette opbygning, de samme små rammer og webkameraet, den samme glasfiber-håndledsstøtte og det samme formatformat på 16:10 som de tidligere par Dell XPS 13'er, jeg har gennemgået. Så overvejelserne her kommer virkelig ned på, hvor meget du har brug for en OLED-skærm, og hvad du er villig til at ofre for det.

Relateret

Dell XPS 13 (slutningen af ​​2020) anmeldelse: storhed, raffineret

Bedste bærbare computer 2021: 15 bedste bærbare computere, du kan købe

 Dell XPS 13 set fra højre side. Det ligner den forrige XPS 13.

Selve skærmen er fantastisk. Det er et 3,5K (3456 x 2160) panel med et påstået kontrastforhold på 100.000: 1. Det maksimerede vores kolorimeter og dækkede 100 procent af DCI-P3 farveskalaen. Det er ikke så lyst som FHD-modellen, men er stadig meget lyst og maksimerer 369 nits. Jeg havde ikke noget problem med at bruge enheden udenfor og brugte den normalt under 30 procent lysstyrke, mens jeg var indendørs. Numre til side leverer det et virkelig smukt billede med lyse og livlige farver og skarpe detaljer.

Ulempen er selvfølgelig, at der er en vis indvirkning på batteriets levetid. Jeg har ikke gennemgået 4K Dell XPS 13, så jeg kan ikke tale med enhedens levetid. Men sammenlignet med den FHD-model, jeg gennemgik, kæmper OLED-modellen på batteriets levetid.

 Dell XPS 13 OLED lukket set fra venstre side på et træbord. Ikke for mange porte.

Batteriets levetid har, som en kontekst, været et stort salgsargument for andre XPS 13-modeller. Jeg gennemsnitede ni timer og 15 minutter ved hjælp af FHD-modellen som min primære arbejdsdriver omkring 200 nit lysstyrke. Med OLED-modellen fik jeg cirka fem timer fra den samme arbejdsbyrde med samme lysstyrke.

Det er … godt, det er et stort hul. Og det bør være en seriøs overvejelse, hvis du overvejer at købe denne enhed. Når alt kommer til alt er FHD-skærmen stadig ret god. De sorte på min anmeldelsesenhed var ikke så dybe som de var på dette OLED-panel, men billedet, det leverede, var stadig fantastisk og ikke noget, mine ikke-kunstneriske øjne havde nogen problemer med. (På den anden side ser det ud til, at ikke-OLED 4K-skærmen heller ikke har stor batterilevetid pr. Andre anmeldelser. Så OLED er mere konkurrencedygtig med den model, især da den er den samme pris.)

< figur klasse = "e-billede"> Intel Evo-klistermærket i nederste højre hjørne af Dell XPS 13 OLED. Det er Evo-certificeret på trods af batteriets levetid.

Af den grund vil jeg stadig anbefale, at de fleste mennesker går til FHD XPS 13 over OLED-modellen. Fem timer er ikke god batterilevetid, men det er især ikke godt for en ultraportabel bærbar computer, der er tæt på $ 2.000-mærket. Det er bestemt en dealbreaker for mig, selvom alt andet om en bærbar computer er perfekt. Det betyder, at jeg bliver nødt til at få denne ting tilsluttet flere gange om dagen, selvom en af ​​dens primære fordele formodes at være, at den er let nok til at bære rundt overalt. Jeg vil have.

I mellemtiden, så flot som OLED-skærmen er, kan jeg ikke forestille mig, at det vil gøre en enorm livskvalitetsforskel for alle undtagen de mest kræsne af seerne. Det burde bestemt ikke være en stor nok forskel til at opveje en præmie på $ 300 og et fire timers hit til batteriets levetid. Hvis du er en, som OLED er prisen for, ved du sandsynligvis, hvem du er.

 Dell XPS 13 OLED-låget på et træbord set ovenfra. Køb det til 1.699,99 $.

Dell XPS 13 OLED

  • $ 1.650
  • $ 1.900
  • 14% off

Priser, der tages på offentliggørelsestidspunktet.

I Dell XPS 13 OLED møder en fantastisk bærbar computer en fantastisk skærm.

  • $ 1.650 hos Dell

Fotografi af Monica Chin/The Verge

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here