Australian Space Agency -sjefen tror nasjonen kan være et sentralt sted for oppskytninger

0
7

 Aimee Chanthadavong

Av Aimee Chanthadavong | 15. september 2021 – 02:45 GMT (03:45 BST) | Tema: Innovasjon

Som leder for Australian Space Agency (ASA) mener Enrico Palermo at selv om den lokale romfartssektoren fortsatt er i begynnelsen, er det en industri som begynner å tjene sine striper, spesielt gitt rollen Australia tidligere spilte i andre store romekspedisjoner.

“Jeg tror vi noen ganger beskriver oss selv for mye som en voksende romfartssektor. Vi har et byrå som bare er tre år gammelt, men vi har en virkelig enorm arv å bygge på som en del av historien som vi trenger å fortelle mer, “sa han og talte som en del av et virtuelt Stone and Chalk -arrangement onsdag.

Palermo understreket at regjeringen har en avgjørende rolle å spille for å hjelpe Australias romfartssektor med å lykkes. I tillegg til å tilby finansieringstilskudd til selskaper som ønsker å starte opp i romsektoren, kan regjeringen også være en forankringskunde, sa han.

“Fordi det har vist seg å være en vellykket modell,” sa Palermo.

“I andre jurisdiksjoner så vi faktisk bare de siste par ukene … den tyske regjeringen var kunde for et oppstartsselskap … ved å kjøpe et par flyreiser. Det er en modell rundt om i verden som jeg absolutt håper vi kan etterligne. her. “

På kompetansefronten sa Palermo at det å ha yrkesopplæringsteknikere, for eksempel de som spesialiserer seg på ledningsnett eller friksjonssveising, er like viktig som å ha ingeniører og forskere for at sektoren skal lykkes.

I mellomtiden, som hovedpartner Bill Bartee uttrykker det, er det bare litt ambisjoner å engasjere seg.

“Jeg vil påpeke deg at du ofte ikke trenger å være ekspert på et bestemt område for å lykkes,” sa han.

“Hvis vi bare går tilbake til Elon Musk, er jeg ikke sikker på hvor mye han visste om plass før han bestemte seg for å lage SpaceX – han visste sannsynligvis mye – men her er en fyr som hadde store ambisjoner, mye driv, satt et team rundt ham … for å få det til å fungere, og dette var hans livsoppgave … å ha driv, ambisjon og vilje til å gjøre noe jeg synes er viktigst. “

Palermo er optimistisk om at Australia, med en kombinasjon av de riktige ferdighetene, organisasjonene og kundene, vil være en fremtredende konkurrent i det internasjonale romløpet, og til slutt være et sentralt sted for romoppskytninger.

“Vi har flotte steder som kan få tilgang til visse tilbøyeligheter med baner, vi har store upopulerte områder, et stabilt geopolitisk klima, en stor talentbase og flere lanseringssteder rundt om i verden begynner å nå kapasitet, så jeg tror både for innenlandske tilbydere, som Gilmour og andre, tror jeg det er en stor markedsmulighet å gå etter, “sa han.

På samme tid forventes det at voksende Australias romfart også vil gi fordeler for det regionale Australia, sa Palermo. . Han pekte på arbeidet som ble utført av Microsoft og Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization, som et eksempel.

De to selskapene kunngjorde at de bruker GPS -satellittmerker til elektronisk å spore villkuer i Arnhem Land i Northern Territory, og Upper Normanby og Archer River på Queenslands Cape York -halvøy, for å tillate urfolk å foreta målrettede tiltak for å beskytte lokalmiljøet og viktige kulturområder.

“Vi ønsker å bli kjent som en nasjon som er veldig intelligent rundt bruk av romdata for å løse noen av våre største utfordringer. Noen av våre største utfordringer er i regionene … så jeg tror det er noen fantastiske bredder av muligheter til å bruke plass for å forbedre det regionale livet, åpenbart kommunikasjon og andre, “sa Palermo.

Relatert dekning

Australian Space Agency sier at samarbeid er avgjørende i landets løp mot verdensrommet Nytt satellittsystem kan forbedre Australias vannkvalitetsstyring Australian Space Agency tilskudd Southern Launch-lisens for å teste suborbitalraketterCSIRO for å åpne jordobservasjonssatellitt NovaSAR-1 for australske forskere Sydney's Tech Central øremerket hjemmet til det nye AU $ 2m nasjonale romhubet

Relaterte emner:

Australia CXO Digital Transformation Tech Industry Smart Cities Cloud  Aimee Chanthadavong

Av Aimee Chanthadavong | 15. september 2021 – 02:45 GMT (03:45 BST) | Tema: Innovasjon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here