Sony's meest betaalbare echte draadloze oordopjes schakelen over naar een meer traditioneel ontwerp

0
106

Het zijn absoluut geen audiofiele oordopjes, maar ik ben al fan van Sony's “extra bas” WF-XB700 oordopjes sinds ze werden uitgebracht. Een groot deel daarvan is hun onconventionele vorm, die dieper in mijn gehoorgang draait dan de meeste andere oordopjes voor een stevige pasvorm die ook comfortabel blijft. Maar vandaag introduceert Sony de vervangingen voor die oordopjes, en hoewel er opmerkelijke verbeteringen zijn zoals app-ondersteuning (met EQ), een langere levensduur van de batterij en eenvoudigere bediening, speelt het algehele ontwerp van de nieuwe $ 100 WF-C500-oordopjes het zeker veiliger . Ze kosten ook minder uit de gate dan de XF-XB700's.

Sony zegt dat het deze keer voor een compactere stijl heeft gekozen, maar het heeft de IPX4-water- en zweetbestendigheid van de WF-XB700s behouden. De levensduur van de batterij is verlengd tot 10 uur continu afspelen (was 9) en 20 uur opladen van de case (was 18). Enigszins verrassend, de nieuwe oordopjes dumpen Sony's “extra bas” -geluidsafstemming. Maar aangezien de CF500's werken met de mobiele app van Sony, zou je de bas moeten kunnen oppompen met de instelbare EQ voor een vergelijkbaar resultaat. Het bedrijf probeert deze echt te positioneren als ideaal voor mensen die hun eerste set echte draadloze oordopjes kopen.

Je kunt door de bovenste helft van de behuizing kijken om te zien wanneer de oordopjes klaar zijn met opladen. Afbeelding: Sony

Ik ben blij dat Sony één ding over de XB700s heeft behouden. Nou ja, eigenlijk twee. De oordopjes hebben nog steeds een uitstekende, stroeve matte afwerking. En de bovenste helft van de oplaadcassette is nog steeds halfdoorschijnend, zodat u gemakkelijk kunt zien wanneer de afzonderlijke oordopjes en de case allemaal zijn opgeladen.

De nieuwe oordopjes hebben ook Sony's DSEE (digitale geluidsverbeteringsengine) voor het opschalen van audio, maar dat komt altijd als een beetje gimmick uit voor mij, vooral als we het hebben over oordopjes van $ 99,99. Wat nog handiger is, is dat ze zowel Fast Pair op Android als Swift Pair ondersteunen voor snelle installatie op Windows. De WF-C500-oordopjes zijn vandaag beschikbaar voor pre-order, en er is een spreiding van exclusieve kleuren, afhankelijk van waar je ze koopt. Sony verkoopt ze in het zwart, Amazon heeft zwart en wit, Best Buy krijgt ze in zwart en groen en Target verkoopt zwart en oranje.

De WH-XB910N-hoofdtelefoon heeft ruisonderdrukking en een batterijduur tot 30 uur. Afbeelding: Sony

Sony introduceert ook een nieuwe middenklasse hoofdtelefoon met ruisonderdrukking. Met een prijs van $ 249,99 heeft de WH-XB910N-hoofdtelefoon die extra bas-oomph en tot 30 uur ononderbroken batterijduur. Ze dragen ook ondersteuning voor multipoint (twee gelijktijdige Bluetooth-verbindingen), een functie die naar Sony-hoofdtelefoons kwam, te beginnen met het vlaggenschip WH-1000XM4s. Net als die duurdere koptelefoons, hebben deze tik- en veegbedieningen. Het enorme Sony-logo is me een beetje veel, maar dat komt neer op persoonlijke smaak.

Het is hetzelfde verhaal als de WF-C500's met exclusieve kleuren in verschillende winkels: Sony houdt het simpel met zwart, Amazon biedt zwart en blauw, Best Buy heeft zwart en groen, en Target verkoopt ze in zwart en oranje.