Het Witte Huis houdt een grote bijeenkomst over het bestrijden van ransomware. Het heeft Rusland niet uitgenodigd

0
9

Liam Tung

Door Liam Tung | 14 oktober 2021 | Onderwerp: Beveiliging

Waarom hackers zich richten op webservers met malware en hoe u die van u kunt beschermen Bekijk nu

Het Witte Huis heeft een bijeenkomst gehouden met ministers en functionarissen van 30 landen en de Europese Unie om te bespreken hoe de ransomware en andere cyberdreigingen.

De tweedaagse reeks bijeenkomsten was bedoeld om een ​​antwoord te vinden op ransomware en volgde op oproepen van de Amerikaanse president Joe Biden aan het Kremlin om in Rusland gevestigde ransomware-bendes verantwoordelijk te houden voor hun bestandsversleutelingsaanvallen, in plaats van ze zo lang door de vingers te zien omdat ze geen Russische organisaties aanvallen.

Opvallend afwezig in de door het Witte Huis geleide groep was Rusland zelf, dat niet was uitgenodigd. In juni vertelde Biden aan de Russische president Vladimir Poetin dat 16 Amerikaanse kritieke infrastructuur-entiteiten verboden zouden moeten zijn voor ransomware-aanvallers die vanuit Rusland opereren.

ZIE: Ransomware-aanvallers hadden zich op dit bedrijf gericht. Toen ontdekten verdedigers iets merkwaardigs

Het doel van de gesprekken was om een ​​internationale aanpak te vinden om ransomware-aanvallen te verstoren en uiteindelijk te stoppen.

In de twee dagen van virtuele gesprekken leidde India donderdag discussies over veerkracht, terwijl Australië zich richtte op het ontwrichten van cyberaanvallen. De bijdrage van het VK was gericht op virtuele valuta, terwijl Duitsland over diplomatie sprak. Andere betrokken landen waren Canada, Frankrijk, Brazilië, Mexico, Japan, Oekraïne, Ierland, Israël en Zuid-Afrika.

Hoewel Russische functionarissen niet deelnamen, zei een woordvoerder van het Witte Huis dat de VS in lopende discussies zijn met Rusland via de VS-Kremlin Experts Group, die wordt geleid door het Witte Huis, en is opgericht door Biden en Poetin.

Een van de meest ontwrichtende ransomware-aanvallen op de Amerikaanse infrastructuur was gericht tegen Colonial Pipeline, die in mei een week lang de brandstofdistributie aan de oostkust van de VS stopte. Het bedrijf betaalde naar verluidt het equivalent van $ 4,4 miljoen in bitcoin voor een decoderingstool van de aanvallers.

De FBI gaf de schuld aan de koloniale aanval op DarkSide, die kort daarna offline ging maar in juni weer opdook, volgens FireEye's incidentrespons eenheid, Mandiant.

DarkSide is een van de vele ransomware-bendes die als serviceprovider opereren, waardoor andere criminele bendes hun software kunnen gebruiken om doelen af ​​te persen. Anderen, waaronder Revil, stelen gegevens en dreigen deze online te lekken als het losgeld niet wordt betaald.

ZIE: BYOD-beveiligingswaarschuwing: je kunt niet alles veilig doen met alleen persoonlijke apparaten

De andere grote bedreiging Biden heeft bezorgdheid geuit over cyberaanvallers van nationale staten, zoals de aanvallen van dit jaar op Microsoft Exchange-e-mailservers, die Britse en Amerikaanse functionarissen de schuld gaven van Chinese door de staat gesponsorde hackers, door Microsoft Hafnium genoemd.

Microsoft meldde deze week dat door het Kremlin ondersteunde hackers verreweg de meest productieve aanvallers waren.

De boodschap van het Witte Huis is dat landen moeten samenwerken om de “collectieve cyberafweer” tegen criminele en door de staat gesponsorde cyberaanvallen te versterken.

“We hebben met bondgenoten en partners samengewerkt om natiestaten verantwoordelijk te houden voor kwaadwillende cyberactiviteit, zoals blijkt uit, echt, de breedste internationale steun die we ooit hebben gehad in onze toeschrijvingen voor de kwaadaardige cyberactiviteiten van Rusland en China in de afgelopen paar maanden,” een Witte Huis zei de functionaris tijdens een mediabriefing.

Beveiliging

Wanneer uw VPN een kwestie van leven of dood is, vertrouw dan niet op beoordelingen Ransomware-bendes klagen dat andere oplichters hun losgeld stelen Bandbreedte CEO bevestigt veroorzaakte storingen door DDoS-aanval Deze systemen krijgen elke maand te maken met miljarden aanvallen terwijl hackers wachtwoorden proberen te raden Een goedbetaalde baan in cybersecurity krijgen Cybersecurity 101: Bescherm uw privacy tegen hackers, spionnen, de overheid

Verwante onderwerpen:

Beveiliging Tv-gegevensbeheer CXO-datacenters Liam Tung

Door Liam Tung | 14 oktober 2021 | Onderwerp: Beveiliging

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here