Rugpijn verminderend exoskelet voor e-commerce werknemers

0
7

Greg Nichols

Door Greg Nichols voor Robotica | 14 oktober 2021 | Onderwerp: Robotica

laevo-export -282-of-1029.jpg

Laevo Exoskeletons

Een Nederlands bedrijf voor exoskeletten lanceert een bijgewerkt model van een innovatief niet-aangedreven exoskelet voor arbeiders. Het nieuwe product van Laevo, de Flex V3 genaamd, is om een ​​aantal redenen aantrekkelijk, maar de belangrijkste is misschien dat het probeert bekende problemen op te lossen waardoor exoskeletten, ooit geroemd als een doorbraaktechnologie, een voornamelijk nicheproduct waren. .

Het Laevo-apparaat is een passief, onopvallend exoskelet dat is ontworpen om de belasting te verlichten en zich aan elke houding aan te passen. Door tegen het borstkussen te leunen, brengt de Laevo kracht over van de rest van het lichaam naar de dijen.

Over het algemeen zijn exoskeletten vanuit een zakelijk perspectief gestruikeld. Aangedreven en niet-aangedreven pakken die zijn ontworpen om de menselijke kracht te vergroten of de belasting die gepaard gaat met buigen en tillen te verminderen, bestaan ​​​​sinds het begin van de jaren 2010. Een van de visies van robotachtige exoskeletten, die wonderen zijn van biomechanica en techniek en werden ontwikkeld in robotica-hubs zoals het Human Engineering Lab van UC Berkeley en bedrijven zoals Ekso Bionics, was om rolstoelen te vervangen voor mensen met een beroerte of ruggenmergletsel. Maar de marktcase voor mobiliteitstoepassingen heeft nooit helemaal gewerkt, grotendeels vanwege het hoge prijskaartje van robotachtige exoskeletten in vergelijking met de aanzienlijk lagere prijs van rolstoelen, een bewezen en veerkrachtige technologie.

Meer recentelijk, exoskeletten zijn op de markt gebracht voor werk. Ekso Bionics, bijvoorbeeld, debuteerde in 2018 met een exoskelet van het bovenlichaam in een Ford-fabriek, en de technologie is gebruikt in zware industrieën en scheepswerven.

Dat is hoop voor ontwikkelaars van een commerciële use-case, en in die opvatting zouden aangedreven exoskeletten een brug kunnen zijn tussen een volledig menselijk personeelsbestand en de uiteindelijke komst van de lichten uit, volledig geautomatiseerde fabriek.

Laevo, dat een eerdere versie van zijn niet-aangedreven exoskelet voor ongeveer $ 2500 verkocht, richt zich op verschillende soorten gebruikers, waaronder die in niet-industriële omgevingen, zoals logistieke magazijnen waar werknemers relatief kleine pakketten verplaatsen, maar onderhevig zijn aan repetitieve stress. De lagere prijs van niet-aangedreven exoskeletten versus hun robotachtige tegenhangers verlaagt de drempel voor adoptie aanzienlijk. Aangezien de logistieke sector in de VS steeds meer onder de loep wordt genomen voor arbeidspraktijken en arbeidsomstandigheden, zou de timing goed kunnen zijn voor een apparaat dat is ontworpen om de fysieke belasting te verlichten.

In de komende maanden zal Laevo beginnen de Laevo Flex uitrollen in verschillende markten in Azië, Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en de VS Het bedrijf zegt dat het al ongeveer 2.500 eenheden op de markt heeft.

Robotica

Maak kennis met Astro, de Jetsons-robot van Amazon. Zullen burgers ooit vertrouwd raken met politiedrones? Vijf onverwacht hete industrieën om robotica-banen te vinden Wat is AI? Hier is alles wat u moet weten over kunstmatige intelligentie

gerelateerde onderwerpen:

Hardware CXO-innovatie Kunstmatige intelligentie Greg Nichols

Door Greg Nichols voor Robotics | 14 oktober 2021 | Onderwerp: Robotica

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here