Microsoft king of software audit, enligt Flexera -rapporten

0
8

 Larry Dignan

Av Larry Dignan för Between the Lines | 14 oktober 2021 | Ämne: Enterprise Software

Microsoft är kung av programvaruevisionen med Oracle en avlägsen sekund, enligt en rapport från Flexera.

Flexeras 2022 State of ITAM -rapport visade att 46% av de tillfrågade granskades av Microsoft för användning under de senaste tre åren med 30% som hänvisade till Oracle. Programvarutillgångsteam ägnar större delen av sin tid åt att fokusera på Microsoft följt av VMware, Adobe och Oracle.

Faktum är att 24% av de tillfrågade betalade mer än 1 miljon dollar i sanningskostnader under de senaste tre åren på grund av programvarurevisioner. Undersökningen bygger på svar från 465 tekniker på globala företag med minst 1 000 anställda.

 flexera-2022-software-audits.png

Programvaruevisioner utförs av tredje part för leverantörer som spårar applikationsanvändning, antal licenser och kontrakt för att hitta brott mot villkoren. Kunder kryper vanligtvis vid programvaruevisioner, men leverantörer ser praxis som en kontroll av vad som faktiskt används och konsumeras jämfört med vad du gick med på att licensiera.

 flexera-2022-software-audits3.png

Flexera fann också att respondenterna var fokuserade på programvaruevisioner på SaaS och molnets bekostnad utgifter. Respondenterna uppskattade att 29% av SaaS -programvaruutgifterna var bortkastade och mindre än hälften av dem syftar till att optimera prenumerationsnivåerna.

De flesta utövare av IT -tillgångar använder en konfigurationshanteringsdatabas och matar information till ServiceNow med BMC nr 2.

Här är en titt på vilka produkter som aktivt hanteras av programvarutillgångar.

 flexera-2022-software-audits2.png

×

flexera-2022-software-audits2.png

Relaterade ämnen: < /h3 > Cloud Big Data Analytics Innovation Tech and Work Collaboration Developer  Larry Dignan

Av Larry Dignan för Between the Lines | 14 oktober 2021 | Ämne: Enterprise Software

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here