Mozilla-artiesten vragen zich af of AI politiemoorden kan voorspellen

0
21

Jonathan Greig

Door Jonathan Greig | 14 oktober 2021 | Onderwerp: Kunstmatige Intelligentie

Twee zwarte artiesten hebben een nieuw project uitgebracht met een provocerende vraag: wat als we de volgende schietpartij door de politie konden voorspellen?

Met de hulp en financiering van Mozilla, de twee artiesten hebben een innovatief project uitgebracht genaamd 'Future Wake'. De interactieve website neemt het gebruik van voorspellende software door de politie over door het omgekeerde te doen: met behulp van AI die is getraind op echte wetshandhavingsgegevens om toekomstige politiemoorden te voorspellen.

Het stuk, gemaakt door twee kunstenaars die anoniem wilden blijven vanwege de gevoeligheid van het stuk, bevat verhalen over fictieve toekomstige slachtoffers van politiegeweld in Chicago, Houston, Los Angeles, New York en Phoenix.

Het gebruik van kunstmatige intelligentie door politiediensten in de Verenigde Staten zorgt al jaren voor controverse. AI, gezichtsherkenningssoftware en voorspellende tools worden nu op grote schaal gebruikt in het hele land, wat aanleiding geeft tot discussies over de rol die technologie speelt bij politiegeweld en de inherente vooroordelen op bepaalde platforms. In de VS zijn in 2021 minstens 650 mensen doodgeschoten door de politie.

Het fictieve AI-systeem van de site voorspelt de locatie en manier van toekomstige politiemoorden. Deze voorspellingen worden in brutaal detail gepresenteerd: kijkers zien en horen hoe het fictieve slachtoffer hun ervaringen en uiteindelijke dood bespreekt.

Het AI-systeem dat is getraind op de dodelijke ontmoetingen en het in kaart brengen van politiegewelddatasets “voorspelt” wie in die steden het meest waarschijnlijk door de politie zal worden gedood, waar ze kunnen worden gedood en hoe ze kunnen worden gedood.

De kunstenaars vermelden snel dat Future Wake een “kunstproject is dat tot doel heeft discussies op gang te brengen over voorspellend politiewerk en politiegerelateerde dodelijke ontmoetingen.”

“De 'Wakes' worden gegenereerd met behulp van statistieken en kunstmatige intelligentie en zijn gebaseerd op 20 jaar historische gegevens. De gegenereerde slachtoffers en verhalen zijn niet echt”, zeggen de kunstenaars op de site.

untitled

Mozilla

Het project werd gefinancierd via Mozilla's Creative Media Awards. De twee artiesten uit Nederland maken deel uit van een groter programma dat in januari werd aangekondigd onder de naam 'Black Interrogations of AI'. versterk vooroordelen die al lang offline bestaan.”

“Aanbevelingsalgoritmen promoten racistische berichten. Gezichtsherkenningssystemen identificeren zwarte gezichten verkeerd. En stemassistenten zoals Alexa en Siri hebben moeite om zwarte stemmen te begrijpen. Naarmate de AI in consumententechnologie steeds geavanceerder en gangbaarder wordt, zullen dit soort problemen nog complexer worden”, zegt Mozilla. zei.

Tim, een van de kunstenaars achter het project die vroeg om zijn achternaam te onthouden, vertelde ZDNet dat het concept voor Future Wake is ontstaan ​​uit hun gesprekken over AI, predictive policing, technologie en kunst .

“Onze bedoeling is om het kunstwerk met een aantal lagen diepte te presenteren. De eerste laag bevat visuele verhalen over de toekomstige slachtoffers, toegankelijk voor de meeste volwassenen in en buiten de VS. De tweede laag is het concept van AI en keert predictive policing voor hoe meer technisch en kunstzinnig. De derde is een diepere duik in de technologie en politiek van deze onderwerpen,” zei Tim.

Tim zei dat hij hoopte dat het project mensen zou aanzetten om meer empathisch te zijn voor de doden door de politie en kritischer over statistieken die door politiediensten zijn vrijgegeven.

Hij wilde ook dat mensen op de hoogte waren van de voorspellende software die door politiediensten wordt gebruikt en dat er meer urgentie zou zijn om toekomstige sterfgevallen door de politie te stoppen.

Toen hem werd gevraagd naar mogelijke kritiek of terugslag — met name van zwarte kijkers die dit stuk onsmakelijk of ongevoelig zouden kunnen vinden voor de werkelijke zwarte levens die elke dag verloren gaan door politiegeweld — zei Tim dat de energie ergens anders naartoe zou moeten worden omgeleid.

p>”Als zwarte kunstenaars zijn we ons bewust van dit gevoelige onderwerp. We presenteren dit kunstwerk zo zorgvuldig als we kunnen. Toch is dit een kunstwerk; mensen kunnen het leuk vinden of niet. Als iemand beledigd is door onze weergave van een mogelijke toekomst slachtoffers, denken we dat het beter is om deze energie om te buigen naar de bestrijding van dit geweld”, legt Tim uit. “Dit stuk gaat niet alleen over zwarte slachtoffers; alle demografische gegevens zijn vertegenwoordigd in de database en voorspellingen.”

Tim prees Mozilla ook voor het ondersteunen van kunst en technologie en het faciliteren van gesprekken tijdens hun evenementen en verkooppunten.

“Ze hebben een zeer empathische, kritische en onderzoekende houding die artiesten zoals wijzelf ondersteunt/bekrachtigt. En met de hulp van Harmony Labs hebben we vele soorten workshops en gesprekken gehad met artiesten binnen en buiten ons cohort,” zei Tim.

Hij voegde eraan toe dat hoewel het stuk momenteel alleen in websitevorm is, er gesprekken worden gevoerd over het maken van een offline versie.

“Future Wake zet de toepassing van predictive policing op zijn kop. In plaats van het voorspellen van misdaden begaan door het publiek, richt het zich op toekomstige dodelijke ontmoetingen met de politie”, aldus de twee kunstenaars.

“In plaats van de trauma's van politiegeweld alleen via gegevens en statistieken te communiceren, willen we kijkers verbinden met afbeeldingen van deze voorspelde toekomstige ontmoetingen tussen de burgerpolitie en de politie door middel van door mensen aangestuurde verhalen.”

Kunstmatige intelligentie

Onderzoekers ontwikkelen AI-systeem om detectie van oogziekten te verbeteren Het AI-team van Amazon AWS zoekt de diepte in de industriële Een AI-ecosysteem is niet noodzakelijkerwijs allemaal cloud Wat is AI? Alles wat u moet weten over kunstmatige intelligentie

gerelateerde onderwerpen:

gegevensbeheer Digitale transformatie CXO Internet of Things Innovatie Enterprise-software

Door Jonathan Greig | 14 oktober 2021 | Onderwerp: Kunstmatige Intelligentie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here