Mozilla -kunstnere sætter spørgsmålstegn ved, om AI kunne forudsige politidrab

0
11

 Jonathan Greig

Af Jonathan Greig | 14. oktober 2021 | Emne: Kunstig intelligens

To sorte kunstnere har udgivet et nyt projekt, der stiller et provokerende spørgsmål: Hvad hvis vi kunne forudsige det næste politi -skydning?

Med hjælp og finansiering fra Mozilla vil to kunstnere har udgivet et innovativt projekt kaldet “Future Wake.” Det interaktive websted overtager politiets brug af forudsigelig software ved at gøre det modsatte: ved hjælp af AI, der er uddannet i reelle retshåndhævelsesdata, til at forudsige fremtidige politidrab.

Værket, udført af to kunstnere, der bad om at forblive anonym på grund af værkets følsomhed, indeholder historier om fiktive fremtidige ofre for politivold i Chicago, Houston, Los Angeles, New York og Phoenix.

Politiets afdelingers brug af kunstig intelligens i USA har skabt kontroverser i årevis. AI, ansigtsgenkendelsessoftware og forudsigelsesværktøjer bruges nu bredt i hele landet, hvilket skaber diskussioner om teknologiens rolle i politivold og de iboende skævheder på visse platforme. Mindst 650 mennesker er blevet skudt ihjel i USA af politiet i 2021.

Webstedets fiktive AI -system forudsiger lokalisering og måde for fremtidige politidrab. Disse forudsigelser præsenteres i brutale detaljer: seerne ser og hører fra det fiktive offer diskutere deres oplevelser og eventuel død.

AI -systemet uddannet i de fatale møder og kortlægning af politivolds datasæt “forudsiger”, hvem der i disse byer sandsynligvis vil blive dræbt af politiet, hvor de kan blive dræbt, og hvordan de kan blive dræbt.

Kunstnerne nævner hurtigt, at Future Wake er et “kunstprojekt, der har til hensigt at sætte gang i diskussioner omkring forudsigende politi og politirelaterede fatale møder.”

“'Wakes' genereres ved hjælp af statistik og kunstig intelligens og er baseret på 20 års historiske data. De genererede ofre og historier er ikke virkelige,” siger kunstnerne på webstedet.

Mozilla

Projektet blev finansieret gennem Mozillas Creative Media Awards. De to kunstnere fra Holland er en del af et større program, der blev annonceret i januar kaldet “Black Interrogations of AI.” forstærke skævheder, der længe har eksisteret offline. “

“Anbefalingsalgoritmer fremmer racistiske beskeder. Ansigtsgenkendelsessystemer fejlagtigt identificerer sorte ansigter. Og stemmeassistenter som Alexa og Siri kæmper for at forstå sorte stemmer. Efterhånden som AI i forbrugerteknologi vokser mere sofistikeret og udbredt, vil problemer som disse blive endnu mere komplekse,” Mozilla sagde.

Tim, en af ​​kunstnerne bag projektet, der bad om, at hans efternavn skulle tilbageholdes, fortalte ZDNet, at konceptet for Future Wake blev født ud af deres samtaler omkring AI, forudsigelig politi, teknologi og kunst .

“Vores hensigt er at præsentere kunstværket med et par dybdelag. Det første lag indeholder visuel historiefortælling om de fremtidige ofre, tilgængelig for de fleste voksne i og uden for USA. Det andet lag er begrebet AI og vender forudsigende politi for jo mere teknik- og kunstkyndig. Den tredje er et dybere dyk i teknologien og politikken i disse emner, “sagde Tim.

Tim sagde, at han håbede, at projektet ville få folk til at være mere empatiske over for de dræbte af politiet og mere kritisk over for statistikker frigivet af politiet.

Han ville også have, at folk var opmærksomme på den forudsigelige software, der blev brugt af politiets afdelinger, og at der var mere hastende om at stoppe fremtidige dødsfald i politiets hænder.

Da han blev spurgt om potentiel kritik eller modreaktion – især fra sorte seere, der måske synes, at dette stykke var usmageligt eller ufølsomt over for de sorte liv, der går tabt hver dag for politivold – sagde Tim, at energien skulle omdirigeres andre steder.

< p>“Som sorte kunstnere er vi bevidste om dette følsomme emne. Vi præsenterer dette kunstværk så omhyggeligt som muligt. Det er stadig et kunstværk; folk kan lide det eller ej. Hvis nogen bliver fornærmet over vores skildring af mulig fremtid ofre, vi synes, det er bedre at omdirigere denne energi til at hjælpe med at bekæmpe denne vold, “forklarede Tim. “Dette stykke handler ikke kun om sorte ofre; alle demografier er repræsenteret i databasen og forudsigelser.”

Tim rosede også Mozilla for at støtte kunst og teknologi, mens han lettede samtaler i deres begivenheder og forretninger.

“De har en meget empatisk, kritisk og udforskende holdning, der støtter/styrker kunstnere som os selv. Og ved hjælp af Harmony Labs har vi haft mange slags workshops og samtaler med kunstnere inden for og uden for vores kohorte,” sagde Tim.

Han tilføjede, at mens stykket i øjeblikket kun er i webstedsform, er der samtaler om oprettelse af en offline version.

“Future Wake vender op og ned på anvendelsen af ​​forudsigende politi. I stedet for at forudsige forbrydelser begået af offentligheden fokuserer det på fremtidige dødelige møder med politiet,” sagde de to kunstnere.

“I stedet for at kommunikere politiets brutalitets traumer udelukkende gennem data og statistik, har vi til hensigt at forbinde seerne med skildringer af disse forudsagte fremtidige civil-politimøder gennem menneskedrevet historiefortælling.”

Kunstig intelligens

Forskere udvikler AI -system til forbedring af detektering af øjensygdomme Amazon AWS AI -team søger det dybtgående i det industrielle Et AI -økosystem er ikke nødvendigvis alle skyer Hvad er AI? Alt hvad du behøver at vide om kunstig intelligens

Relaterede emner:

Datastyring Digital Transformation CXO Internet of Things Innovation Enterprise Software

Af Jonathan Greig | 14. oktober 2021 | Emne: Kunstig intelligens

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here