Singapore måste vara försiktig med AI -användning, granska tillvägagångssätt för allmänhetens förtroende

0
13

 Eileen Yu

Av Eileen Yu för By The Way | 14 oktober 2021 | Ämne: Artificiell intelligens

I sin strävan efter att driva antagandet av artificiell intelligens (AI) över hela landet, måste multietnisk Singapore vara särskilt försiktig när det gäller användningen inom vissa områden, särskilt brottsbekämpning och brottsförebyggande. Det bör ytterligare främja sin övertygelse om att förtroende är av avgörande betydelse för att medborgarna ska trivas med AI, tillsammans med erkännandet att det kommer att kräva att man vårdar allmänhetens förtroende i olika aspekter i samhället.

Det måste ha varit minst två decennier sedan nu när jag deltog i en mediakonferens, under vilken en chef demonstrerade företagets senaste program för taligenkänning. När de flesta demos gick, oavsett hur mycket du förberedde dig för det, skulle det gå desperat fel.

Hennes röststyrda kommandon utfördes ofta felaktigt och flera talade ord i varje mening översattes felaktigt till text. Ju hårdare hon försökte, desto mer gick det fel, och i slutet av demoen såg hon klart förvirrad ut.

Hon hade en relativt stark accent och jag hade antagit att det troligen var huvudfrågan, men hon hade ägnat timmar åt att träna programvaran. Detta företag var vid den tiden känt, speciellt för sina taligenkänningsprodukter så det skulle inte vara fel att anta att tekniken då var den mest avancerade på marknaden.

Jag gick bort från den demon och trodde att det skulle vara nästan omöjligt, med den stora skillnaden i accenter i Asien ensam och till och med bland dem som talade samma språk, för att taligenkänningstekniken skulle vara tillräckligt exakt.

Relaterade ämnen:

Big Data Analytics Digital Transformation CXO of Things Internet Innovation Enterprise Software  Eileen Yu

Av Eileen Yu för By The Way | 14 oktober 2021 | Ämne: Artificiell intelligens

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here