Slik bruker du sporing av iOS -apper

0
7

Personvern er alle i sinnet i disse dager. I fjor vår introduserte iOS 14.5 en ny personvernfunksjon kalt App Tracking Transparency som kan ha gjort brukerne lykkeligere, men ikke elsket Apple til noen andre selskaper – spesielt Facebook. Funksjonen er fortsatt tilgjengelig i iOS 15, sammen med noen nye personvernfunksjoner.

Mange apper sporer ikke bare bevegelsene dine inne i appen, men de sporer bevegelsene dine utenfor appen – med andre ord hvor du går etter at du har forlatt appen. Det er derfor du ser annonser på Facebook og andre apper for produkter du nettopp så på Amazon eller andre nettsteder.

Før 14.5 kan du slå av sporing for alle appene dine ved å gå til Innstillinger & gt; Personvern & gt; Sporing og deaktivering av «Tillat apper å be om sporing». Versjonen som først dukket opp i iOS 14.5 lar deg være mer spesifikk. For å begynne med, når du installerer en ny app, trenger du ikke å gjøre noe; du blir automatisk spurt om du vil at den nye appen skal spore deg.

 Nye apper må be om tillatelse for å spore deg for å tilpasse annonsene deres. Nye apper må be om tillatelse til å spore deg for å kunne tilpasse annonsene sine.
Det er opp til deg nå om du vil tillate hver app å spore deg eller ikke. Det er opp til deg nå om du vil tillate hver app å spore deg.

Hvis du vil se hvilke apper som har bedt om tillatelse til å spore og muligens endre sporingsinnstillingene, kan du bare gå til den samme sporingssiden. Der vil du kunne gi eller tilbakekalle tillatelsen. Så:

  • Gå til iPhone -innstillingene og velg Personvern & gt; Sporing.
  • Under “Tillat apper å be om sporing” ser du nå en liste over spesifikke apper som har bedt om tillatelse. Du kan tillate eller tilbakekalle tillatelsen for hver bestemt app.
Gå til Innstillinger & amp; gt; Personvern & amp; gt; Sporing for å endre innstillingene for spesifikke eller alle apper. Gå til Innstillinger & gt; Personvern & gt; Sporing for å endre innstillingene for spesifikke eller alle apper.

Og du kan fortsatt bruke «Tillat apper å be om sporing» for å slå av tillatelse for alle dine nåværende (og fremtidige) apper.

(Merk: Først er gjennomsiktigheten for appsporing funksjonen syntes å oppføre seg feil for noen mennesker; den reagerte enten ikke, eller så ble vekslingen i sporing gråtonet. 3. mai ga Apple ut oppdatering 14.5.1, som skulle fikse problemet. Ifølge 9to5Mac var reparasjonen har ikke jobbet for noen mennesker, men minst én av de ansatte på The Verge rapporterte at vekselen hans ikke lenger var nedtonet. Det har ikke blitt rapportert slike problemer den siste tiden.)

< strong> Oppdater 27. april, 09:20 ET: Denne artikkelen er oppdatert for å legge til et notat om problemer med den nye funksjonen.

Oppdater 10. mai, 14:50 ET: Merknaden om problemer med den nye funksjonen er oppdatert.

Oppdater 13. oktober, 17:20 ET: Dette artikkelen er oppdatert for å bekrefte at iOS 15 er sendt .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here