Vissa Instacart -kunder planerar lördagsstrejk över löne- och arbetsvillkor

0
21

Vissa Instacart -kunder slår till på lördagen för att protestera mot företagets lönestruktur och misslyckande med att kommunicera direkt med arbetstagare. Gig Workers Collective (GWC), som representerar några av företagets kunder, vill att Instacart ska hantera fem av dess policyer. Gruppen uppmanar Instacart att betala shoppare på beställning istället för efter sats, återinföra sina varuprovisioner, åtgärda bedrägerifrågor med sitt betygssystem, tillhandahålla arbetsdödsförmåner och höja standardtipset för shoppare på plattformen från 5 procent till 10 procent .

Gruppen sa att företaget ignorerade sina krav, vilket ledde till beslutet att lämna jobbet på lördag. “Instacart har vägrat att äntligen ta itu med dessa korrigeringar som arbetare har bett företaget om, i diskussioner både privata och offentliga”, skrev GWC i ett blogginlägg.

En talesperson för Instacart skrev i ett e -postmeddelande till The Verge på lördagen att företaget tar feedback från arbetstagarna “på största allvar.” tillägger att “historiskt sett har denna grupps handlingar inte resulterat i några störningar eller påverkan på vår tjänst.” Påståendena från Gig Workers Collection “återspeglar inte den nuvarande kundupplevelsen”, säger Instacart -uttalandet och tillägger att företaget har “en mängd olika kanaler” för att samarbeta med sina kunder för att samla feedback. ”Verkligheten är att det senaste året är kundkänslan och engagemanget det högsta de varit i företagets historia.”

Som framgår av Instacart -uttalandet var lördagen inte första gången GWC har drivit på för en arbetsåtgärd bland Instacart -kunder. Gruppen organiserade en bojkott av Instacart i januari 2020 för att uppmuntra företaget att återinföra minst 10 procents tips och genomförde en walk-off i mars 2020 för att protestera mot företagets brist på sjukskrivning och skydd för arbetare från coronaviruset.

Efter avslutningen i mars 2020 sa Instacart att det hade sett “absolut ingen inverkan” på sin verksamhet som ett resultat. Men en talesperson för GWC påpekade att flera dagar efter utflykten i mars sade Instacart att det skulle förse sina kunder med hälso- och säkerhetssatser som inkluderade masker och handdesinfektionsmedel, två saker som hör till arbetarnas krav.

Relaterat

Instacarts rapporterade plan för att automatisera sin personalstyrka verkar mycket som bluster

Och, tillade GWC-talesmannen, walk-offs handlar om mer än att störa företagets verksamhet; den hoppas kunna ändra berättelsen kring Instacarts planer på att bli offentlig senare i år. “Det har varit en enorm framgång”, sade GWC: s talesperson om sina tidigare insatser. “Innan detta handlade medieberättelserna om hur 'Instacart förbereder sig för en spännande börsintroduktion.' Nu är berättelserna inriktade på deras utnyttjande.”

Det är inte heller helt klart hur många av Instacarts arbetare som kollektivet representerar, men dess talesman sade att företagets påståenden om att gruppen inte talar för majoriteten av sina kunder är felaktiga. “Instacart vet att vi talar för en majoritet av sina kunder, eftersom de hör om dessa specifika klagomål direkt”, sade talesmannen. “Vi hoppas att Instacarts kunder tittar på hur företaget hanterar detta.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here