Firefox vil ikke spørre lenger når du lukker flere faner, men det er et alternativ for å aktivere det

0
32

av Martin Brinkmann 28. oktober 2021 i Firefox – Ingen kommentarer

Mozilla Firefox 94 vil ikke spørre brukere lenger når de er i ferd med å lukke et nettleservindu med flere faner. Tidligere versjoner av Firefox-nettleseren viste en lukkemelding i det tilfellet, som fungerte som en sikkerhetsforanstaltning. Firefox  94 og nyere vil ikke vise bekreftelsen lenger, uavhengig av måten nettleservinduet er lukket (med ett bemerkelsesverdig unntak)

Firefox-brukere har flere alternativer når det gjelder å lukke nettleseren, f.eks. ved å bruke menyen eller klikke på lukkeknappen. Det er interessant å merke seg at hurtigtasten for å lukke nettleservinduet ikke er enhetlig. Windows-brukere må trykke Ctlr-Shift-Q, mens Mac- og Linux-brukere Ctrl-Q.

Et alternativ for å deaktivere forespørselen er gitt når den vises. Firefox frem til versjon 93 har ingen mulighet i innstillingene for å aktivere forespørselen igjen.

firefox bekrefte lukke faner

ANNONSE

Mozilla avslører hvorfor de bestemte seg for å endre avslutningsforespørselen fra Firefox på en støtteside. Ifølge organisasjonen er nære handlinger i de nevnte sammenhengene «sannsynligvis forsettlige», og at oppfordringen er «unødvendig» og kan gi «uvelkommen friksjon».

Fra og med Firefox versjon 94, advarer Firefox deg ikke lenger som standard når du går ut av nettleseren eller lukker et vindu ved å bruke en meny, knapp eller tretastskommando. Nærhandlingene i disse spesielle sammenhengene var sannsynligvis tilsiktet, og derfor ga meldingene unødvendig og kanskje uønsket friksjon.

Firefox 94 og nyere viser en bekreftelsesmelding bare på Mac- og Linux-enheter, hvis to tastesnarveier brukes, fordi risikoen for utilsiktet stenging er høyere, ifølge Mozilla.

Det eneste tilfellet der en lukket modal er på som standard er for to-tasts avslutningssnarveier på macOS og Linux. Risikoen for utilsiktet stenging er høyere i denne sammenhengen siden avslutt-snarveien (?+Q) er ved siden av svitsj-applikasjonssnarveien (?+Tab).

ANNONSE

Firefox-skrivebordsbrukere kan aktivere eller deaktiver avslutningsbekreftelsen når som helst i nettleserens preferanser, med start i Firefox 94.

firefox bekreft før du lukker flere faner

Alt som trengs er å laste inn about:preferences i nettleserens adresselinje og merke av eller fjerne merket for nytt “Bekreft før lukking av flere faner”-alternativet som vises under Faner på pa ge.

ANNONSE

Veteran Firefox-brukere husker kanskje at nettleserens avanserte konfigurasjon inkluderer en preferanse, browser.tabs.warnOnClose, som bestemmer om lukkemeldingen vises eller ikke. Bare last about:config i Firefox sin adresselinje, lim inn preferansen i feltet øverst, og bytt den enten til TRUE (aktivert) eller FALSE (deaktivert).

firefox advare ved lukke

Mozilla planlegger å lansere Firefox 94 Stable 2. november 2021.

Nå du: bruker du den lukkede bekreftelsesforespørsel?

ANNONSE