Zorgen gevonden over Apple NFC-beperkingen, maar niet genoeg voor nieuwe regelgeving

0
18

Campbell Kwan

Door Campbell Kwan | 28 oktober 2021 | Onderwerp: Financiën

apple-pay.jpg

Afbeelding: Getty Images

Een Australische parlementaire gemengde commissie heeft haar bezorgdheid geuit over de zakelijke praktijk van Apple om de NFC-chip in zijn apparaten alleen toe te staan ​​voor Apply Pay, maar de commissie vond dit geen aanbeveling voor regelgevend ingrijpen rechtvaardigen.

In Australië moeten banken vergoedingen betalen aan Apple om Apple Pay te gebruiken. Andere concurrenten op het gebied van mobiel betalen en digitale portemonnees, zoals Google, brengen geen kosten in rekening voor het gebruik van zijn Google Pay-betalingsplatform.

“De commissie wijst op de onevenwichtigheid in onderhandelingsmacht tussen aanbieders van betalingsplatforms en andere deelnemers aan het betalingsecosysteem. Niettemin is de observatie dat de marktmacht van digitale portemonnee-platforms, zoals Apple Pay en Google Pay, ervoor zorgt dat banken prijsnemers zijn mag niet automatisch leiden tot de noodzaak van regulering”, aldus de commissie.

“Dergelijke situaties komen veel voor in moderne kapitalistische economieën zoals Australië en binnen het betalingssysteem, met name … het geval voor het reguleren van de marktmacht van digitale portemonnee-platforms zou moeten vaststellen waarom dat anders is of meer problemen veroorzaakt dan andere situaties van marktmacht in het betalingsverkeer.”

Het standpunt van de commissie met betrekking tot het NFC-chipblok van een derde partij van Apple werd gedetailleerd beschreven in de bevindingen van de commissie [PDF] voor haar onderzoek naar de mobiele betaling en digitale portemonnee van het land, dat donderdag werd afgerond na de publicatie van het rapport.

In plaats van een aanbeveling te doen voor wijzigingen in de regelgeving, zei de paritaire parlementaire commissie dat het verheugd was dat de Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) die last op zich nam om in plaats daarvan aanbevelingen te doen. Daarbij verwelkomde de commissie het onderzoek van de ACCC naar deze kwestie, dat vorige maand van start ging, en deed de aanbeveling dat de concurrentiewaakhond “lessen zou trekken uit andere jurisdicties”.

Naast haar steun aan het onderzoek van de ACCC , heeft de commissie aanbevolen dat de federale regering via de penningmeester meer macht krijgt bij het maken van beleid op dit gebied.

Het heeft ook aanbevolen dat de Australian Securities and Investments Commission (ASIC) de bevoegdheid krijgt om de ePayments-code verplicht te stellen voor alle deelnemers in de sector. De code, die momenteel vrijwillig van aard is, regelt elektronische betalingen, waaronder ATM, BPay, Eftpos en creditcard- of bankpastransacties, online betalingen en internet- en mobiel bankieren.

Een andere aanbeveling die voortvloeit uit het onderzoek was dat de penningmeester de ACCC opdracht moest geven een diepgaand onderzoek uit te voeren naar de verdiensten van verschillende regelgevende en technologische benaderingen om routering tegen de laagste kosten mogelijk te maken voor mobiele transacties, inclusief de verdiensten van de consumenten die de mogelijkheid behouden om transacties via hun voorkeursnetwerk te routeren als ze daarvoor kiezen.

In juli klaagde Matt Comyn, CEO van de Commonwealth Bank of Australia (CBA), bij de commissie onder getuigenis over het gebrek aan toegang tot de NFC-antenne van Apple. . Twee maanden later zei de zwart-gele bank dat Apple momenteel een marktaandeel van 80% heeft op het gebied van digitale portemonnees.

“Het feit dat een enkele aanbieder 80% marktaandeel zou kunnen hebben op een individuele markt is meestal reden tot bezorgdheid, en dit is een bedrijf … [wiens] marktkapitalisatie het dubbele van het bruto binnenlands product van Australië is, en zeker in de context van belasting ontvangsten, draagt ​​zeer weinig bij aan de ontvangsten van de Australische regering”, zei Comyn tegen de commissie.

CBA heeft zich, samen met de meeste Australische banken, in 2019 aangemeld voor Apple Pay nadat ze vier en een half jaar geleden gezamenlijk hun verzoek aan de ACCC hadden verloren om collectief te onderhandelen met Apple voor toegang tot de NFC-interface.

Gerelateerde dekking

Australië hoort pleidooi voor open toegang tot Apple NFC-technologie aangezien QR-codes niet werken De grootste bank van Australië beschuldigt Apple ervan te leunen op zijn marktmacht
Technische giganten beschuldigd van 'gatekeeping' mobiel betalingen in Australië
Apple schikt rechtszaak om ontwikkelaars toe te staan ​​betalingssystemen buiten de App Store te gebruiken
CBA om de goedkoopste routering voor kleine bedrijven te automatiseren
CBA ziet Apple domineren digitale portemonnees aangezien contactloos 90% van de kaart uitmaakt betalingen Australië | Blockchain | CXO | E-commerce | MKB | Technische industrie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here