Smarttelefonsalget i tredje kvartal faller 6,8 % ettersom etterspørselen overgår komponentforsyningen

0
21

Michael Gariffo

Av Michael Gariffo | 24. november 2021 | Emne: Smarttelefoner

Kvartalsvis smarttelefonsalg falt angivelig med 6,8 ​​%, år over år, ettersom fortsatte forsyningskjedeforstyrrelser hindret produsenter i å møte forbrukernes etterspørsel.

I følge Gartners siste undersøkelse av det globale smarttelefonmarkedet, ga begrensninger i komponenter som radiofrekvens- og strømstyringsbrikker produksjonssvikt over hele kloden. Effekten, som påvirket alle store smarttelefonprodusenter, resulterte i salg på litt over 342 millioner enheter, ned fra 366 millioner forsendelser i tredje kvartal 2020.

Samsungs interne komponent- og brikkeproduksjon tillot den å forbli solid på førsteplass, og fanget 20,2 % av markedet, til tross for et fall på 1,9 % fra år til år. Det ble også hjulpet videre av sterkt salg på tvers av premium-smarttelefonlinjene, og Gartner la spesielt merke til imponerende forsendelsestall for sine siste sammenleggbare smarttelefonoppdateringer.

Apple gjenerobret andreplassen, og slo den kinesiske smarttelefonprodusenten Xiaomi tilbake, ved å øke fra 3,1 % til 14,1 % av markedet. Selskapets suksess ble drevet av en kombinasjon av lanseringene av iPhone 13 og iPhone 13 Pro, samt inderlige forsøk på å takle flaskehalser i forsyningskjeden. Til tross for å ha blitt slått ned til tredjeplass, vokste Xiaomi med 0,9 % til å holde 13 % av alt salg, takket være dets voksende allianser med europeiske og Midtøsten-kommunikasjonsleverandører, ifølge Gartner.

Xiaomis andre kinesiske smarttelefonprodusenter Vivo og OPPO rundet topp fem, med Vivo som viste den sterkeste veksten av ethvert selskap på listen da det nådde 10,5 % av markedet for fjerdeplass. Det ble også hjulpet på vei av økende salg i Europa og Midtøsten, samt utvidede offline distribusjonskanalpartnerskap. Dette hoppet i forsendelser brøt uavgjort på 8,1 % av markedet det hadde hatt med OPPO for ett år siden. OPPO på femteplass vokste også, men mer beskjedent, og avsluttet kvartalet med 9,8 % av alle forsendelser.

Fremhevet

Thanksgiving-varsel: Disse hackerne jobber på ferier ZDNets Black Friday Buying Guide 2021 Microsoft gjør en gratis virtuell maskin tilgjengelig for nedlasting Pixel 6s maskinvare er buggy søppel. Googles tekniske støtte er verre iPhone | iOS | Mobilitet | Maskinvare | Anmeldelser

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here