Battle.net har återhämtat sig från DDoS-attacken, säger Blizzard

0
17

Blizzard säger att DDoS-attackerna (Distributed Denial of Service) som överväldigade dess servrar med koordinerad trafik är över, och att du borde kunna logga in på Battle.net igen. Under den nästan en timme långa attacken på onsdagskvällen kan du ha upplevt allvarliga problem när du försöker komma in på onlinetjänsten som ligger till grund för Overwatch, Call of Duty: Warzone, Hearthstone, Diablos onlinefunktioner och mer.

Blizzard uppgav att problemet orsakades av en DDoS på dess verifierade Twitter-konto för kundtjänst, och dessutom i ett “Breaking News”-objekt som du kan ha sett i PC Battle.net-klienten om du försökte logga in under attacken.

Ett nyhetsmeddelande som dök upp i Battle.net och varnade användare att det pågick en DDoS-attack. Skärmdump av Richard Lawler/The Verge

Användare som lyckades logga in kan ha placerats i en kö som varnade för hög trafik, så här:

Om du lyckades logga in kan du ha blivit placerad i en kö.

På DownDetector spetsade rapporter om avbrott över ett antal Activision Blizzard-egenskaper, med tusentals som rapporterade att Battle.net låg nere, men bara hundratals klagade på att enskilda Blizzard-spel förlorade tjänsten. Vi såg inte heller det typiska antalet rapporter som dyker upp på Twitter när ett spel går ner, så det verkar uppenbart att det inte var ett fullständigt avbrott och att den “höga latensen och frånkopplingarna” troligen inte påverkade majoriteten av spelarna. Avbrottsrapporterna verkar mer eller mindre ha återgått till normala nivåer.

Battle.net, Diablo och Call of Dutys rapporter om avbrott ökade, men har nu sjunkit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here