Cryptocurrency: moet Bitcoin-mining in Europa worden afgeremd? Zweedse autoriteiten zeggen ja

0
18

Owen Hughes

Door Owen Hughes | 25 november 2021 | Onderwerp: Financiën

pullution-global-emissions-envinronment-factories.jpg

Na een hardhandig optreden in China heeft Zweden een sterke stijging gezien van de cryptoproductie, die gebruikmaakt van zijn hernieuwbare energiebronnen.

Afbeelding: Dirk Meister/GETTY

Zweedse autoriteiten hebben opgeroepen tot een EU-breed verbod op energie-intensieve cryptocurrency-mining, wat volgens hen de doelstellingen bedreigt om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C onder de Overeenkomst van Parijs van 2015.

In een open brief aan de Europese Unie waarschuwden Erik Thedéen, directeur van de Zweedse financiële toezichthoudende autoriteit, en Björn Risinger, directeur van de Swedish Environmental Protection Agency, dat de winning van cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum had geleid tot een toename van het energieverbruik in het land goed voor “enkele honderden procenten”.

Deze cryptocurrency-mijnbouw maakt in toenemende mate gebruik van de Zweedse hernieuwbare energiebronnen, die volgens Thedéen en Risinge “dringend nodig zijn voor de ontwikkeling van fossielvrij staal, op grote schaal batterijproductie en de elektrificatie van onze transportsector”, evenals andere essentiële diensten.

ZIE: Wat is crypto? De zakelijke startersgids voor cryptocurrency

China's recente hardhandig optreden tegen cryptovaluta – waaronder een volledig verbod op alle activiteiten met betrekking tot de uitgifte of handel van virtuele tokens of het runnen van cryptocurrency-uitwisselingsbedrijven – heeft ertoe geleid dat producenten hun aandacht elders hebben gericht.

Dit geldt ook voor de Scandinavische landen. regio, waar prijzen en belastingen gunstiger zijn en er een overvloedig aanbod van hernieuwbare energie is om aan te boren.

“Als we grootschalige winning van crypto-activa in Zweden zouden toestaan, bestaat het risico dat de hernieuwbare energie die voor ons beschikbaar is onvoldoende zal zijn om de vereiste klimaattransitie die we moeten maken te dekken”, waarschuwen Thedéen en Risinge.

De brief roept specifiek op tot een Europees verbod op het cryptocurrency-miningmechanisme dat bekend staat als “proof of work”, waarbij computerverwerkingskracht wordt bijgedragen om wiskundige puzzels op het netwerk op te lossen en transacties op de blockchain te valideren.

Op het Ethereum-netwerk staan ​​de rekeninspanningen die nodig zijn om transacties uit te voeren bekend als 'gas', waarvan de kosten door de miners worden bepaald op basis van vraag en aanbod op het netwerk. Hoe krachtiger de computer, hoe groter de kans dat een miner een munt ontvangt.

Maar dit proces vraagt ​​ook enorm veel energie. Volgens Thedéen en Risinge bedraagt ​​het elektriciteitsverbruik voor Bitcoin-mijnbouw in Zweden nu 1 Terawattuur (TWh) per jaar – gelijk aan de elektriciteit die nodig is om 200.000 huishoudens van stroom te voorzien.

“Het is momenteel mogelijk om met een middelgrote elektrische auto 1,8 miljoen kilometer te rijden met dezelfde energie die nodig is om één enkele Bitcoin te minen”, zeggen ze. “Dit is het equivalent van vierenveertig ronden over de hele wereld. Elke dag worden negenhonderd Bitcoins gedolven. Dit is geen redelijk gebruik van onze hernieuwbare energie”.

ZIE: Supercomputing kan helpen het grootste probleem van blockchain aanpakken. Dit is hoe

Thedéen en Risinge stellen een aantal beleidsopties voor om energie-intensieve cryptomining aan banden te leggen, waaronder belastingen op de productie van cryptocurrency en betere communicatie over de impact op het milieu. Ze merken echter op dat geen van deze opties het onmiddellijke probleem wil aanpakken, vooral “gezien de snelle groei en vraag naar crypto-activa.”

De brief roept de EU daarom op maatregelen te nemen om de productie van cryptomining die energie-intensieve methoden gebruikt een halt toe te roepen, en tot wetgeving om te voorkomen dat bedrijven die handelen in en investeren in crypto-activa zichzelf of hun bedrijf als ecologisch duurzaam.

Hoewel dit ertoe zou kunnen leiden dat crypto-producenten verhuizen naar landen met een vriendelijkere houding ten opzichte van cryptocurrencies maar weinig of geen toegang tot hernieuwbare energiebronnen, zeggen Thedéen en Risinge: “Het is belangrijk dat Zweden en de EU het voortouw nemen en een voorbeeld stellen om onze kansen om de Overeenkomst van Parijs te halen, maximaliseren”, en ze roepen andere mondiale autoriteiten op om dit voorbeeld te volgen.

Ze voegen eraan toe: “Een verbod op de proof-of-work mining-methode binnen de EU zou een belangrijke eerste stap kunnen zijn in een wereldwijde beweging naar een groter gebruik van meer energie-efficiënte cryptominingmethoden.

“Het zou ook betekenen dat onze hernieuwbare energie zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt om de overgang naar klimaatneutraliteit te ondersteunen.”

Financiën

FBI: Ransomware-groepen koppelen aanvallen aan 'belangrijke financiële gebeurtenissen' De beste online master in financiën in 2021 Bitcoin mining 101: hoe een cryptomining-installatie te bouwen Hoe te bouwen zakelijk krediet Blockchain | CXO | E-commerce | MKB | Technische Industrie | Innovatie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here