Kryptovaluta: Skal Bitcoin-minedrift begrænses i Europa? Svenske myndigheder siger ja

0
17

Owen Hughes

Af Owen Hughes | 25. november 2021 | Emne: Økonomi

pullution-global-emissions-envinronment-factories.jpg

Efter en hårdhændelse i Kina har Sverige oplevet en kraftig stigning i kryptoproduktionen, som udnytter sine vedvarende energiressourcer.

Billede: Dirk Meister/GETTY

Svenske myndigheder har opfordret til et EU-dækkende forbud mod energikrævende minedrift af kryptovalutaer, som de siger truer mål for at begrænse den globale opvarmning til 1,5°C under Paris-aftalen fra 2015.

I et åbent brev til EU advarede Erik Thedéen, direktør for det svenske finanstilsyn, og Björn Risinger, direktør for det svenske Naturvårdsverk, om, at udvinding af kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum havde udløst en stigning i energiforbruget i landet beløber sig til “flere hundrede procent”.

Denne cryptocurrency-minedrift trækker i stigende grad på Sveriges vedvarende energikilder, som Thedéen og Risinge siger, er “trængende nødvendig for udviklingen af ​​fossilfrit stål i stor skala batteriproduktion og elektrificering af vores transportsektor,” samt andre væsentlige tjenester.

SE: Hvad er krypto? Forretningsstartguiden til kryptovaluta

Kinas nylige nedkæmpelse af kryptovaluta – som omfatter et direkte forbud mod enhver aktivitet i forbindelse med udstedelse eller handel med virtuelle tokens eller driften af ​​kryptovaluta-udvekslingsvirksomheder – har set producenter vende deres opmærksomhed andre steder.

Dette omfatter de nordiske lande. region, hvor priser og afgifter er mere gunstige, og der er rigeligt med vedvarende energi at udnytte.

“Hvis vi skulle tillade omfattende minedrift af kryptoaktiver i Sverige, er der en risiko for, at den vedvarende energi, vi har til rådighed, vil være utilstrækkelig til at dække den nødvendige klimaomstilling, som vi skal foretage,” advarer Thedéen og Risinge.

Brevet opfordrer specifikt til et europæisk forbud mod cryptocurrency-minemekanismen kendt som “proof of work”, som involverer at bidrage med computerbehandlingskraft til at løse matematiske gåder på netværket og validere transaktioner på blockchain.

På Ethereum-netværket er den beregningsmæssige indsats, der kræves for at udføre transaktioner, kendt som 'gas', hvis omkostninger er fastsat af minearbejderne i henhold til udbud og efterspørgsel på netværket. Jo stærkere computeren er, jo mere sandsynligt vil en minearbejder modtage en mønt.

Men denne proces kræver også en enorm mængde energi. Ifølge Thedéen og Risinge udgør elforbruget til Bitcoin-minedrift i Sverige nu 1 Terawatt-time (TWh) årligt – svarende til den elektricitet, der kræves til at drive 200.000 husstande.

“Det er i øjeblikket muligt at køre en mellemstor elbil 1,8 millioner kilometer ved at bruge den samme energi, det tager at udvinde en enkelt Bitcoin,” siger de. “Dette svarer til 44 omgange rundt om kloden. Ni-hundrede Bitcoins udvindes hver dag. Dette er ikke en rimelig brug af vores vedvarende energi.”

SE: Supercomputing kan hjælpe løse blockchains største problem. Sådan gør du

En række politiske muligheder foreslås af Thedéen og Risinge for at bremse energikrævende kryptominedrift, herunder skatter på produktion af kryptovaluta og bedre kommunikation om dens miljøpåvirkning. De bemærker dog, at ingen af ​​disse muligheder er som at tackle det umiddelbare problem, især “i betragtning af den hurtige vækst og efterspørgsel efter kryptoaktiver.”

Brevet opfordrer derfor EU til at indføre foranstaltninger til at standse kryptomineproduktion, der anvender energiintensive metoder, og til lovgivning, der forhindrer virksomheder, der handler og investerer i kryptoaktiver, i at beskrive sig selv eller deres forretning som miljømæssigt bæredygtig.

Selvom dette kan føre til, at kryptoproducenter flytter til lande med en venligere holdning til kryptovalutaer, men med ringe eller ingen adgang til vedvarende energikilder, siger Thedéen og Risinge, at “det er vigtigt, at Sverige og EU går forrest og sætter et eksempel for at maksimere vores chancer for at opfylde Paris-aftalen,” og de opfordrer andre globale myndigheder til at følge trop.

De tilføjer: “Et forbud mod proof of work-minemetoden inden for EU kunne være et vigtigt første skridt i en global bevægelse mod en større brug af mere energieffektive kryptominemetoder.

“Det ville også betyde, at vores vedvarende energi bliver brugt så effektivt som muligt for at understøtte overgangen til klimaneutralitet.”

Finansiering

FBI: Ransomware-grupper, der binder angreb til 'betydelige økonomiske begivenheder' Den bedste online master i finans i 2021 Bitcoin-minedrift 101: Sådan bygger du en kryptomineringsrig Sådan bygger du erhvervskredit Blockchain | CXO | E-handel | SMB'er | Teknisk industri | Innovation

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here