Pinterest avgör stämningsansökan om påstådd ras- och könsdiskriminering

0
22

Pinterest har avgjort en stämningsansökan mot företaget av aktieägare som hävdade att företagets diskriminering på arbetsplatsen mot kvinnor och rasminoriteter skadar dess rykte, enligt NBC News. Företaget har enligt uppgift gått med på att spendera 50 miljoner dollar på att förbättra sin mångfald och rättvisa, och kommer att låta tidigare anställda prata om ras- eller könsdiskriminering som de upplevt, även om de var bundna av ett sekretessavtal. Andra finansiella detaljer om förlikningen avslöjades inte.

Stämningen lämnades in mot företagets chefer i november 2020, där aktieägaren hävdade att företaget agerade oansvarigt genom att inte göra något för att ta itu med ” utbredda påståenden om ras- och könsdiskriminering.” Klagomålet anklagade också företagets VD för att “omge sig med ja-män och marginalisera kvinnor som vågade utmana Pinterests vita, manliga ledarskapsklick.”

Det året rapporterade flera kvinnor att Pinterest betalade dem mindre än manliga anställda, och några rapporterade rasdiskriminering och vedergällning för att de uttalade sig. The Verge rapporterade också om diskriminering inom företagets finansteam. Separat betalade företaget ut 20 miljoner dollar till sin tidigare COO Françoise Brougher efter att hon påstod att företaget betalade henne mindre än manliga kollegor, inte bjöd in henne till viktiga möten och sparkade henne efter att hon tog upp frågorna.

Broughers advokat noterade då att förlikningar kan hjälpa företag att undvika verklig ansvarighet, även om de kan resultera i större utbetalningar och donationer till välgörenhet. (Pinterest och Brougher kom överens om att gemensamt donera över 2 miljoner USD till välgörenhetsorganisationer som stödjer kvinnor och minoriteter inom teknik.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here