Sådan repareres din Android 12 afbryderknap, så den slukker din telefon

0
19

Hvis du er en langvarig Android-bruger, er du vant til at trykke længe på tænd/sluk-knappen for (logisk) at tænde eller slukke din telefon. I et stykke tid gav et langt tryk på knappen, mens telefonen var tændt, dig også i stand til at genstarte den, låse den ned eller signalere en nødsituation. (I et kort stykke tid under Android 10 kunne du også bruge den til at tage skærmbilleder.)

Så du er muligvis blevet lidt foruroliget, hvis du efter at have opgraderet din telefon til Android 12, du fandt ud af, at et langt tryk på tænd/sluk-knappen ikke åbnede nedlukningsmenuen, men i stedet aktiverede Google Assistant. Dette er noget, der blev indført med den nye version af operativsystemet, og det formodes at være en god ting.

Du kan stadig få strøm- og nødmenuen ved at trykke på tænd/sluk- og lydstyrkeknapperne samtidigt – hvilket kan fungere for dig, hvis du sjældent (hvis nogensinde) har brug for at lukke din telefon ned. Men hvis du hellere vil have mindre akavet adgang til nødknappen eller ønsker at gå tilbage til at kunne trykke længe på tænd/sluk-knappen for at lukke ned eller genstarte din telefon, skal du ikke bekymre dig – du kan ændre den tilbage. Sådan gør du:

  • Åbn menuen Indstillinger (ved at stryge ned to gange fra toppen af ​​din telefon og trykke på gearknappen).
  • Vælg System > Bevægelser.
  • Gå ned til bunden af ​​menuen, og tryk på “Tryk og hold tænd/sluk-knappen nede.”
  • Slå “Hold for assistent” fra.
“Tryk og hold tænd/sluk-knappen” er nederst i menuen Gestures.
Slå det til for at bruge tænd/sluk-knappen til Google Assistant; slukket for at hente strømmenuen frem. Slå den til for at bruge tænd/sluk-knappen til Google Assistant ; slukket for at hente strømmenuen frem.

Og det var det!

Der er i øvrigt en række forskellige muligheder for at bruge tryk og andre bevægelser på Gestures menuen, som du måske vil benytte dig af. For eksempel kan du indstille Quick Tap (to tryk på bagsiden af ​​telefonen) til at aktivere en række funktioner – for eksempel kan du bruge den til at tage et skærmbillede, åbne en bestemt app eller endda få adgang til Google Assistant (som er hvordan jeg har det indstillet, så jeg kan holde tænd/sluk-knappen nede i lang tid for den nødmenu).

Du kan også arrangere at trykke på tænd/sluk-knappen to gange for at starte dit kamera, gå tilbage til den gammeldags navigation med tre knapper nederst på din skærm eller sætte dit telefonansigt ned for blandt andet at slå Forstyr ikke til.

Du kan bruge to tryk på bagsiden af ​​telefonen for at aktivere en række funktioner. Du kan bruge to tryk på bagsiden af ​​telefonen til at aktivere en række funktioner.
To tryk på tænd/sluk-knappen kan hurtigt starte kameraet. To tryk på afbryderknappen kan hurtigt starte kameraet.

Alle disse og andre funktioner kan aktiveres eller deaktiveres i menuen Gestures.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here