De nieuwste Ventoy bevat VentoyPlugson, een GUI-configuratietool

0
27

Martin Brinkmann 3 december 2021 Windows-software| 0

Ventoy 1.0.62, de nieuwste versie van de populaire open source-tool om opstartbare USB-apparaten te maken met behulp van schijfkopieën zoals ISO, bevat een nieuwe tool genaamd VentoyPlugson.

 ventoyplugson en

VentoyPlugson geeft Ventoy-gebruikers een grafische gebruikersinterface om de tool te configureren. Tot nu toe konden Ventoy-gebruikers de applicatie alleen rechtstreeks configureren via het ventoy.json-bestand; deze optie gaat niet weg en gebruikers kunnen zelfs beide opties mixen en matchen, b.v. door VentoyPlugson te gebruiken om een ​​ventoy.json-bestand te maken en het bestand vervolgens handmatig te bewerken om het verder aan te passen,

De nieuwste releaseversie van Ventoy bevat de tool in het zip-archief. Windows-gebruikers moeten het archief dat ze downloaden uit de officiële repository uitpakken en daarna VentoyPlugson.exe uitvoeren.

ADVERTEREN

Het toont een kleine GUI. Selecteer het Ventoy USB-apparaat en vervolgens de Start-knop; dit zou de configuratiepagina in de standaardbrowser moeten openen. Als dat niet werkt, gebruikt u in plaats daarvan de knop Link. Er is ook een verversingsknop als u het USB-apparaat op het systeem moet aansluiten na het starten van de configuratietool.

Ventoy op Linux vereist de volgende stappen:

  1. sudo sh VentoyPlugson.sh /dev/sdX
  2. Laad http://127.0.0.1:24681 in een systeembrowser.

Houd er rekening mee dat sdX moet worden vervangen door het apparaat naam van het Ventoy USB-apparaat, bijv /dev/sdc.

De webpagina kan worden gebruikt om Ventoy te configureren. Het configuratiebestand ventoy.json wordt tijdens het proces automatisch aangemaakt.

ADVERTEREN

De zijbalk toont de beschikbare configuratie-opties, bijv. thema-plug-in of wachtwoord-plug-in. Het is een goed idee om alle beschikbare zijbalkpagina's te doorlopen om er zeker van te zijn dat de configuratie correct is.

De configuratie-opties van Ventoy worden op deze pagina uitgelegd. Het kan worden gebruikt om veel wijzigingen aan te brengen, waaronder het omzeilen van de systeemcompatibiliteitscontroles van Windows 11 tijdens de installatie, het instellen van wachtwoorden of het beheren van persistentie voor sommige Linux-distributies.

De nieuwe versie van Ventoy bevat daarnaast de volgende wijzigingen:

  • Voeg de optie default_file toe aan de thema-plug-in.
  • Voeg F5 Tools toe –> Menu Thema selecteren om tussen thema's te schakelen.
  • Automatisch de abnormale volumestatus herstellen bij niet-destructieve installatie in Windows.
  • Optimalisatie voor het FreeBSD-opstartproces.
  • Optimalisatie voor Ventoy2Disk.sh
  • languages.json-update

ADVERTEREN

Afsluitwoorden

De nieuwe VentoyPlugson-configuratietool verbetert de configuratieproces op verschillende manieren, waaronder het minder foutgevoelig maken van het bewerken en het aangenamer weergeven van de configuratie-opties.

Niet alle Ventoy-gebruikers hoeven het configuratiebestand te manipuleren, maar degenen die dat wel doen, kunnen de nieuwe optie vinden nuttig, in ieder geval als alternatief voor de bestaande directe bewerkingsoptie van het ventoy.json-bestand.

Nu jij: heb je Ventoy in het verleden gebruikt? Wat is uw mening over deze nieuwe functie? (via Deskmodder)

ADVERTEREN