Samsung voegt bedrijven samen, benoemt nieuwe CEO's

0
29
Samsung-gebouw

In een grote herschikking vandaag kondigde Samsung de fusie aan van zijn twee consumentgerichte bedrijven tot één. Consumentenelektronica (CE) en IT & Mobile Communications (IM) valt nu onder een nieuwe bedrijfsdivisie genaamd Set Division (SET). De divisie omvat producten zoals smartphones, laptops, tablets, tv's en huishoudelijke apparaten en de samensmelting zal Samsung helpen om efficiënt op de markt te concurreren en synergieën tussen zijn producten te creëren.

Jong-Hee (JH) Han, CEO, SET Division Jong-Hee (JH) Han, CEO, SET Division; Voorzitter, visuele weergave

De nieuw gefuseerde SET-divisie heeft ook een nieuwe CEO. Jong-Hee (JH) Han is gepromoveerd tot vice-voorzitter en CEO van SET, naast het leiden van de Visual Display-business. Er wordt ook beweerd dat Han de afgelopen 15 jaar een cruciale rol heeft gespeeld bij het bereiken van de nummer één positie in tv-verkoop door Samsung. Vorige maand bevestigde Samsung dat Han een keynote-adres zal houden op CES 2022 en het zal interessant zijn om te zien wat Han onthult, aangezien het zijn eerste publieke optreden na de promotie zal zijn.

Samsung heeft ook president Kyehyun Kyung gepromoveerd tot CEO van de DS-divisie die zich bezighoudt met halfgeleiders. Kyung was de CEO van Samsung Electro-Mechanics en is een expert in het ontwerpen van halfgeleiders.

Samsung kondigde ook andere wijzigingen aan. Yongin Park is nu de president en hoofd van System LSI Business; Hark Kyu Park wordt gepromoot als President en Chief Financial Officer; Kinam Kim wordt benoemd tot voorzitter van Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT); KS Choi wordt gepromoveerd tot president en hoofd van het Noord-Amerikaanse kantoor voor de SET-divisie, en Inyup Kang wordt de president en hoofd van het Noord-Amerikaanse kantoor voor de DS-divisie.