Neo QLED-tv's uit 2022 bieden verbeterde beeldkwaliteit, verversingssnelheid van 144 Hz

0
62
Samsung 2022 Neo QLED TV

De overgang van de Micro LED-reeks naar de meer consumentgerichte serie – de 2022 Neo QLED-tv's tillen beeldprestaties naar een hoger niveau. Beschikbaar in zowel 4K- als 8K-resolutiemodellen, Samsung heeft bevestigd dat sommige van de modellen in de nieuwe lijn een verversingssnelheid van 144 Hz zullen ondersteunen, waardoor gamers een soepele game-ervaring kunnen krijgen, samen met HDR10+ GAMING. De modellen worden tentoongesteld op CES.

Maar als we het hebben over de line-up als geheel: de nieuwe Neo QLED-tv's zijn uitgerust met de Neo Quantum-processor die functies biedt zoals geavanceerde contrastmapping met BLU (backlight-eenheid) die de Quantum Mini-LED's verbetert’ helderheid tot 14-bits gradatie. Voeg daar de Shape Adaptive Light-technologie aan toe om inhoud te analyseren en de vorm van het licht van de Quantum Mini LED's te regelen voor verbeterde HDR-prestaties en het Real Depth Enhancer-algoritme dat een gevoel van meeslependheid creëert.

De tv's worden ook geleverd met de EyeComfort-modus die de helderheid en toon van het scherm aanpast aan het omgevingslicht en audioverbeteringen zoals Dolby Atmos, OTS (Object Tracking Sound) dat het geluid verplaatst volgens het object op het scherm en OTS Pro dat integreert up-firing luidsprekers om overhead surround sound te creëren.

Net als andere 2022 Smart TV's, worden de Neo QLED's aangedreven door Tizen OS met Smart Hub dat gamestreamingservices biedt via Gaming Hub, Watch Together, NFT Platform en Smart Calibration.