Det har aldri vært et bedre tidspunkt å strebe etter å bli teknologisjef, viser studie

0
108

Joe McKendrickSkrevet av Joe McKendrick, bidragsyter Joe McKendrick Joe McKendrick Bidragsyter

Joe McKendrick er en forfatter og uavhengig analytiker som sporer innvirkningen av informasjonsteknologi på ledelse og markeder. Joe er medforfatter, sammen med 16 ledende industriledere og tenkere, av SOA-manifestet, som skisserer verdiene og veiledende prinsipper for tjenesteorientering.

Full bio Publisert i Service Oriented 8. januar 2022 | Emne: IT-prioriteringer

Avbruddet i Amazon Web Services i begynnelsen av desember ga en viktig leksjon i den nye rollen til teknologisjefen (CTO), sier den kjente industrikonsulenten Keith Townsend. “Finnes det eksterne begrensninger som gjør at du kan overkomplisere systemdesignet ditt? Jo mer komplisert systemdesignet er for høy tilgjengelighet, desto lengre tid tar det å implementere nye funksjoner. Det tar noen som kan ha disse komplekse samtalene med teknisk personell og bransjer. . Det er behov for å ha et rykte og autoritet til å påvirke begge sider av samtalen. Det er CTO-nivå kontra ingeniørnivå.”

rulletrapper-brookfield-place-new-york-photo-by-joe-mckendrick.jpg

Foto: Joe McKendrick

CTO, som lenge har vært en bredt anlagt rolle som overlapper med informasjonssjefens rolle, er i ferd med å fremstå som en ledende aktør i veksten og levedyktigheten til digitale virksomheter. En fersk undersøkelse av 5000 CTOer og CIOer av IBM Institute for Business Value bekrefter dette, og sier at “CTO har blitt en av de mest strategiske rollene i en organisasjon.” Dette “kan komme som en åpenbaring for noen,” rapportens forfattere, ledet av Rashik Parmar, en IBM-stipendiat. “Allikevel har denne posisjoneringen vært underveis i mange år. CTOer er på linje for å lede en ny virtuell bedriftsmodell som dukker opp, drevet av en frisk post-digital tilnærming til forretningsmuligheter.”

Topp CTO-ansvar som er nevnt i undersøkelsen inkluderer C-suite og styrerådgivning (88 %), livssyklus for programvareutvikling (72 %), cybersikkerhet (69 %), innovasjonsstrategi (61 %) og forretningskontinuitet (59 %). CTOer legger også til data til listen over sentrale ansvarsområder. 79 % av CTO-respondentene rapporterer en lederrolle i organisasjonens datastrategi – og 70 % oppgir at kollegene deres ser på dem for datastyring og forvaltning.

I en egen undersøkelse fra IBM Institute av 3000 administrerende direktører, CTOer og CIOer rangert blant de tre øverste, rett bak CFOer og COOer, legger Parmar og hans medforfattere til, at rapporteringsstrukturer også reflekterer et radikalt skifte i strategisk innflytelse. 40 % av CTO-ene oppga at de nå rapporterer direkte til administrerende direktør, og 67 % av CTO-ene sa at de rapporterer direkte til C-suiten kontra en forretningsenhet eller geografileder.

Hvor samsvarer CTO- og CIO-rollene, og hvor er de forskjellige? “CTOer er fokusert på et kjernesett med ansvar, nemlig teknologistrategi, operasjoner og arkitektur,” viser studien. “CIOer har en tendens til å eie et bredt sett med ansvarsområder som bygger bro fra C-suiten til forretningsenhetene. Mer enn 70 % av de spurte teknologilederne rapporterer at CIOs eier backoffice-applikasjoner, inkludert forsyningskjede, arbeidsstyrkeengasjement, sluttbrukeropplevelse , og mulighet for arbeidsplass.”

Roller som deles mellom CTOer og administrerende direktører inkluderer innovasjonsstrategi. datapersonvern, økosystemstrategi, livssyklus for programvareutvikling, cybersikkerhet og C-suite og rådgivende initiativer.

IBM-studien finner også at CTOer og CIOer ofte jobber uavhengig. Bare 45 % av CTO-ene indikerer hyppig interaksjon med sine CIO-kolleger. På samme måte fremhever bare 41 % av IT-sjefene hyppig interaksjon med sine CTO-kolleger.

Med den nådeløse drivkraften til digitalt, får CTO-er mer oppmerksomhet enn de har gjort før, observerer IBM-forskerne. “Vi ser at den teknologiske lederrollen i økende grad er delt mellom CIO og CTO, og CTO-rollen er relativt ny i C-suiten,” sier de. “Den strategiske karakteren til jobben deres har plassert dem i en posisjon med økt interaksjon med seniorledelsen, med 55 % av de spurte som la merke til at deres primære C-suite-engasjement er med administrerende direktør og en like stor prosentandel med administrerende direktør.”

Noen CTO-ansvar fremover inkluderer følgende, uttaler IBM-teamet:

“Gi råd til administrerende direktør, C-suite og styret om teknologistrategi og arkitektur.” “Invester i nye og eksponentielle teknologier som gjør det mulig for organisasjonen å oppfylle sin kjerneoppgave.”” Drive innovasjon gjennom en akselerert oppdagelsesprosess.” “Definer prinsipper for design og implementering av nye teknologier og deres ansvarlige bruk fremover.” “Smi partnerskap som bidrar til å løse forretningsproblemer og tenne ideer til nye forretningsmodeller.”

Noen av de grunnleggende kravene for de som ønsker å forfølge en CTO-karrierebane er gitt her på GeeksforGeeks.

Enterprise Software | CXO | Tankeledelse | Innovasjon | Teknikk og arbeid

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here