Russiske myndigheter tar ned REvil løsepengevaregjeng

0
40

Danny PalmerSkrevet av Danny Palmer, Senior Reporter Danny Palmer Danny Palmer Senior Reporter

Danny Palmer er seniorreporter i ZDNet. Basert i London, skriver han om problemer inkludert nettsikkerhet, hacking og trusler mot skadelig programvare.

Full bio 14. januar 2022 | Emne: Sikkerhet Inne i en løsepengegjeng: Pass på disse aggressive taktikkene Se nå

Mistenkte medlemmer av den nettkriminelle REvil løsepengevaregjengen har blitt arrestert og gruppen har blitt demontert etter angrep fra Russlands føderale sikkerhetstjeneste (FSB), har Moskva sagt.

Felles aksjon fra FSB og Russlands innenriksdepartement ble iverksatt på 25 eiendommer i flere regioner i Russland, inkludert Moskva, St. Petersburg og Lipetsk, knyttet til 14 medlemmer av REvil-ransomware-gruppen.

Ifølge en uttalelse fra FSB er flere medlemmer av REvil varetektsfengslet og siktet. Datautstyr har blitt beslaglagt sammen med kryptovaluta og kryptolommebøker, samt over 426 millioner rubler, $600 000 amerikanske dollar og Є500 000 i euro. Det står at 20 luksusbiler kjøpt med penger hentet fra løsepengevareangrep også er blitt beslaglagt.

SE: En vinnende strategi for cybersikkerhet (ZDNet spesialrapport)    

Raidene fant sted etter forespørsler fra USA, som har vært et stort offer for løsepenge-angrep fra REvil.

Tidligere tiltak har blitt tatt mot REvil, inkludert mistenkte medlemmer som ble arrestert i Romania og Ukraina, men raidene fra FSB er første gang russiske myndigheter har tatt grep mot gruppen.

Et av de mest betydningsfulle påståtte REvil-angrepene var rettet mot Kaseya, en IT-løsningsutvikler for MSPer og bedriftskunder. REvil ble også anklaget for å være ansvarlig for et stort løsepenge-angrep mot matleverandøren JBS, som betalte 11 millioner dollar i Bitcoin til angriperne i bytte mot nøkkelen som kreves for å dekryptere nettverket.

I fjor advarte USA og andre G7-land Russland om at de måtte ta ansvar for løsepengevare og andre cyberkriminelle grupper som opererer innenfor landets grenser. Ransomware har blitt et av de største cybersikkerhetsproblemene verden står overfor i dag, med angrep mot alle sektorer som har resultert i forstyrrelser.

Høyprofilerte hendelser har sett sykehus og helsetjenester, energileverandører og lokale myndigheter rammet av løsepengevareangrep , og hindrer folk i å få tilgang til viktige tjenester de trenger.

MER OM CYBERSIKKERHET

Sjefer er motvillige til å bruke penger på nettsikkerhet. Så blir de hacketRansomware-gjenger er nå rike nok til å kjøpe zero-day-feil, sier forskereDette selskapet ble rammet av løsepengevare, men trengte ikke å betale. Slik gjorde de detDet hvite hus har et stort møte om å bekjempe løsepengevare. Det inviterte ikke RusslandHar vi nådd toppen av løsepengevare? Hvordan internetts største sikkerhetsproblem har vokst og hva skjer videre Security TV | Databehandling | CXO | Datasentre

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here