EV-startföretaget Bollinger försenar “på obestämd tid” sina robusta elektriska lastbilar för att fokusera på leveransbilar

0
55

Bollinger, en Michigan-baserad startup, meddelade idag att de skjuter upp sina planer på att tillverka elektriska lastbilar för att fokusera på kommersiella leveransbilar.

Bollinger slog in på scenen för flera år sedan med ett par robusta, lådliknande elektriska lastbilsprototyper: fyrdörrars B1 (som är formad som en Jeep Wrangler) och B2 (som är längre och har en pickup säng). Det är den senaste EV-starten som stöter på farthinder när den försöker bygga upp en komplicerad fordonstillverkningsverksamhet från grunden.

Bollinger har redan försenat båda fordonen, så deras uppskjutande kanske inte kommer som en stor chock för nära övervakare. Lastbilarna var ursprungligen planerade att börja produceras 2020, men det datumet flyttades till slutet av 2021, med förväntningar på att tjäna flera tusen i början av 2022.

Det är den senaste elbilsstarten som stöter på farthinder

Nu kommer fordonen att “skjutas upp på obestämd tid” eftersom företaget flyttar fokus till en elektrisk leveransbil, sa Bollingers vd Robert Bollinger i ett uttalande. Företaget kommer att återbetala depositioner för de kunder som tidigare lagt ner pengar för att reservera B1- och B2-lastbilarna.

“B1 och B2 skjuts upp på obestämd tid, för att koncentrera sig på kommersiell utveckling, ” han sa. “Eftersom dessa lastbilar ligger mig varmt om hjärtat, skulle jag aldrig säga aldrig. Om vår fortsatta utveckling inom kommersiellt gör att vi någon gång kan återvända, skulle det inte finnas någon som är lyckligare än jag. Men det finns ingen tidslinje för det.”

Den elektriska skåpbilen Deliver-E, som tillkännagavs 2020, är ​​tänkt att byggas på en variabel fordonsplattform som tillåter flera batteristorlekar, såsom 70 kWh, 105 kWh, 140 kWh, 175 kWh och 210 kWh. Detta kommer att innebära att kunderna kommer att ha en mängd olika sortimentsalternativ, priser och hjulbasstorlekar att välja mellan. Den framhjulsdrivna plattformen kommer att konstrueras för att passa klasserna 2B, 3, 4 och 5.

Bollinger avböjde att bekräfta ett startdatum för skåpbilens produktion och noterade att företaget fortfarande är på jakt efter en tillverkningspartner. “Skåpbilen Deliver-E var vår tolkning av den typ av kaross som kunde sättas på våra elektriska plattformar,” sa han. “Vi hade aldrig för avsikt att bygga den karossen själva, men vi för samtal med partners nu som tillverkar lastbils- och skåpbilskarosser.”

Om det så småningom går från idé till produktion, kommer Deliver -E kommer att få stor konkurrens. General Motors skickar redan elektriska skåpbilar under sitt varumärke BrightDrop till kunder som FedEx och Walmart. Mercedes-Benz har flera modeller på vägen, och Ford planerar att börja tillverkas i år på sin elektrifierade E-Transit skåpbil.

Amazon, som har en flotta på tiotusentals Skåpbilar med förbränningsmotorer som utgör dess massiva leveransverksamhet, har beställt 100 000 elektriska skåpbilar från EV-startup Rivian (som det också investeras hårt i) och planerar att köpa elbilar från Stellantis också.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here