Googles Sonos-retssag undviger muligvis at lade andre telefonproducenter gøre, hvad Pixel ikke kan

0
8

Du tror måske, at en Google-telefon ville være det bedste valg til at styre dine Google-mærkede højttalere, men det er ikke nødvendigvis sandt: Googles handlinger har potentielt åbnet døren for andre producenter til at gøre, hvad Pixel lovligt ikke kan , skriver Android-spejderen Mishaal Rahman hos Esper.

I sidste uge skrev vi, hvordan “Dine Google-hjemmehøjttalere er ved at blive lidt værre, fordi Sonos sagsøgte og vandt.” Hvis du bruger en Google Pixel, er det sandt – blandt andet vil du ikke være i stand til at styre lydstyrken på en Google Cast-højttalergruppe med flere zoner. Det skyldes, at den amerikanske internationale handelskommission afgjorde, at Google kopierede Sonos' teknologi og truede med at blokere import, medmindre Google implementerede fem specifikke softwarejusteringer. Et af Sonos-patenterne beskæftigede sig specifikt med at kontrollere lydstyrken for en multi-zone højttalergruppe.

Men da Rahman gravede ned i Android 12-koden, fandt han ud af, at den måde, Google deaktiverede lydstyrkekontrol på fjernhøjttalergruppen på, er utrolig grundlæggende: Google indstillede simpelthen en enkelt værdi fra “true” til ” falsk” på sine egne Pixel-telefoner. Rahman skriver:

den anden patch ser ud til at være skræddersyet til at give Google mulighed for at sende Pixel-telefoner uden mulighed for at kontrollere lydstyrken af ​​fjernhøjttalergruppesessioner. Men det efterlader også en nem måde for OEM'er at sende deres egne enheder med funktionen aktiveret. Det eneste, en OEM skal gøre, er at bygge AOSP med GMS og lade standardværdien ('true') for config_volumeAdjustmentForRemoteGroupSessions-flaget være på plads.

Det lyder som om, at hvis Samsung eller Xiaomi (i øjeblikket verdens to største Android-producenter) vil have deres telefoner til at styre lydstyrken på en hel højttalergruppe (noget en Google Pixel ikke længere kan gøre fra den seneste opdatering), behøver de ikke at løft eventuelle ekstra fingre. De skal bare undgå at slukke den med vilje. Og Rahman siger, at – i hvert fald i beta – fungerer den kommende Android 12L også på denne måde.

(For de uindviede betyder “byg AOSP med GMS” simpelthen at tage den grundlæggende version af Android, som Google tilbyder gratis til producenter, med de Google-tjenester, som virksomheden generelt licenserer med det, hvilket er, hvad de fleste Android-telefonproducenter i hvert fald gør, før de skin Android med deres egne tilføjelser.)

Intet af dette betyder, at enhver telefonproducent nødvendigvis vil tage Google op på denne mulighed. For alt hvad jeg ved – jeg er ikke advokat – kunne Sonos også vende om og sagsøge dem ved at bruge sin sejr mod Google som præcedens. Men det hele er meget spændende at tænke på.

Relateret

Googles Android 12-opdatering har været den mest stenede i årevis

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here