Nvidias AI-drevne skalering får gamle spil til at se bedre ud uden et stort præstationshit

0
11

Nvidias seneste spilklare driver indeholder et værktøj, der kan lade dig forbedre billedkvaliteten af ​​spil, som dit grafikkort nemt kan køre, sammen med optimeringer til den nye God of War PC-port. Teknikken hedder Deep Learning Dynamic Super Resolution eller DLDSR, og Nvidia siger, at du kan bruge den til at få “de fleste spil” til at se skarpere ud ved at køre dem med en højere opløsning, end din skærm naturligt understøtter.

DLDSR bygger på Nvidias Dynamic Super Resolution-teknologi, som har eksisteret i årevis. Grundlæggende gengiver almindelig gammel DSR et spil med en højere opløsning, end din skærm kan håndtere, og nedskalerer det derefter til din skærms oprindelige opløsning. Dette fører til et billede med bedre skarphed, men kommer normalt med et dyk i ydeevnen (du beder trods alt din GPU om at udføre mere arbejde). Så hvis du for eksempel havde et grafikkort, der var i stand til at køre et spil i 4K, men kun havde en 1440p-skærm, kunne du bruge DSR til at få et boost i klarheden.

DLDSR tager DSR og tilføjer AI

DLDSR tager det samme koncept og inkorporerer AI, der også kan arbejde for at forbedre billedet. Ifølge Nvidia betyder det, at du kan opskalere mindre (og derfor miste mindre ydeevne), mens du stadig får lignende billedkvalitetsforbedringer. I reelle tal hævder Nvidia, at du får en billedkvalitet svarende til at køre med fire gange opløsningen ved brug af DSR med kun 2,25 gange opløsningen med DLDSR. Nvidia giver et eksempel ved at bruge 2017's Prey: Digital Deluxe, der kører på en 1080p-skærm: 4x DSR kører ved 108 FPS, mens 2,25x DLDSR får 143 FPS, kun to billeder i sekundet langsommere end ved native 1080p.

Selvfølgelig vil du måske tage disse imponerende resultater med et gran salt, da Nvidia naturligvis vil vise et af de bedste eksempler. I den virkelige verden kan du få forskellige resultater med forskellige spil, både hvad angår FPS og hvilke indstillinger du skal køre DLDSR i for at få det til at se sprødt ud. I betragtning af dets bredere spilunderstøttelse vil du dog sandsynligvis være i stand til at lege med det ved at bruge en af ​​dine ældre yndlingstitler – selvom du stadig skal bruge et RTX-kort, og de er ikke helt nemme at få lige nu.

Nvidia har haft stor succes med deep learning på det seneste

Det er ikke første gang, Nvidia har brugt deep learning til at forbedre billedkvalitet og ydeevne — det har fået meget ros for sin Deep Learning Super Sampling, eller DLSS, system. DLSS skal dog understøttes specifikt af spillet, og listen over spil, du kan bruge det med, er relativt lille (selvom den pr. i dag inkluderer God of War).

AMD, Nvidias grafikkortkonkurrent, har også annonceret teknologi til at forbedre ydeevne og grafik på en bred vifte af spil. Den kalder sin tilgang Radeon Super Resolution, og selvom den ikke bruger nøjagtig de samme metoder som DLSS eller DLDSR (AMD har sin egen opskaleringsteknologi kaldet virtuel super opløsning), sigter den mod det samme mål.

Hvis du vil prøve Nvidias DLDSR, skal du opdatere til den nyeste driver og derefter åbne appen Nvidia Kontrolpanel. Gå til Administrer 3D-indstillinger, klik på rullemenuen DSR – Faktorer, og vælg en af ​​mulighederne for DL-skalering.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here