Brist på chip kommer att pågå under andra halvan av 2022, säger det amerikanska handelsdepartementet

0
87

Michael GariffoSkriven av Michael Gariffo, Personal Writer Michael Gariffo Michael Gariffo personalskribent

Michael är en erfaren teknikskribent som har täckt affärs- och konsumentfokuserad hårdvara och mjukvara i över ett decennium.

Fullständig beskrivning den 25 januari , 2022 | Ämne: Processorer

Det amerikanska handelsdepartementet (DOC) lanserade en begäran om information (RFI) i september 2021 för att samla in data om den pågående globala chipbristen. Det publicerade precis sina resultat, och nyheterna ser inte bra ut för någon som hoppas att bristen ska minska inom de närmaste sex månaderna.

Denna ökade efterfrågan har inte mötts av någon motsvarande ökning av utbudet, med medianlagertiderna (den genomsnittliga tid som ett chip kommer att tillbringa i ett lager eller på en hylla innan det köps av en slutkonsument) som har sjunkit från 40 dagar till mindre än 5 dagar under samma period. DOC noterade att vissa medianlagertider i “nyckelindustrier” är ännu kortare.

DOC pekar också på otillräcklig waferproduktionskapacitet som ett stort chokepoint. Detta trots att myndighetens data visar att befintliga halvledarfabriker har använts med över 90 % sedan andra kvartalet 2020 – en extremt hög produktionssiffra för en industri som var under 80 % i början av 2019, enligt avdelningens forskning.

När det gäller specifika chipkategorier som känner denna brist mest pekade respondenterna på äldre logikchip som används i medicinsk utrustning och bilar; analoga chips som används i energihantering, bildsensorer och RF-tillämpningar; och optoelektronikchips som används i olika typer av sensorer och switchar. Samtidigt var de industrier som enligt uppgift drabbades mest, föga förvånande, biltillverkning, tillverkare av medicintekniska produkter och hårdvara för bredbandsnätverk.

Rapporten noterar hur avgörande fortsatt halvledartillförsel inte bara är för hälsan hos den globala handeln, utan också för USA:s nationella säkerhet. Av båda anledningarna lovade handelsdepartementet att den insamlade informationen kommer att användas för att hjälpa den vidta åtgärder angående “pandemirelaterade störningar i försörjningskedjan.” Den planerar också att fortsätta att försöka samarbeta med relaterade företag som inte svarade på RFI och fråga “företag vars svar inte var lika omfattande som deras kollegor” för mer information.

Rapporten avslutas med att presentera den potentiella additiva effekten av Biden Administrations “U.S. Innovation and Competition Act.” Den noterar att 52 miljarder dollar inom det förslaget har öronmärkts specifikt för att öka inhemsk halvledarproduktion över hela landet.

Trots denna antydan om potentiell statlig hjälp på lång sikt, medger rapporten att “den privata sektorn är bäst positionerad för att ta itu med den kortsiktiga utmaning som den nuvarande bristen utgör, via ökad produktion, hantering av försörjningskedjan för att minimera störningar och produktdesign för att optimera användningen av halvledare.”

Den fullständiga rapporten kan läsas på Handelsdepartementets webbplats.

Processorer

Första Microsoft Pluton-drivna Windows 11-datorer som börjar rullas ut i år Quantum computing: Glöm qubits, här kommer qutrits AMD:s nya Ryzen 6000-chip ger snabbare bearbetning, 2x snabbare grafik IBM lanserar 127-qubit Eagle kvantprocessor Regering – USA | Hårdvara | Intel | ARM | Artificiell intelligens | Innovation

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here