Microsoft: Teams har nu mer än 270 miljoner aktiva användare varje månad

0
46

Mary Jo FoleySkrivet av Mary Jo Foley, bidragsgivare Mary Jo Foley Mary Jo Foley Bidragsgivare

Mary Jo Foley har täckt teknikbranschen i 30 år.

Fullständig biografi publicerad i Allt om Microsoft den 25 januari 2022 | Ämne: Samarbete

teams270million.jpg

Kredit: Microsoft

Microsofts tjänstemän sa idag, den 25 januari, att företaget har passerat 270 miljoner månatliga aktiva Teams-användare från och med sitt andra kvartal under räkenskapsåret 2022. Det är upp från 250 miljoner månatliga aktiva Teams-användare, en siffra som Microsofts tjänstemän citerade i juli 2021. Tjänstemän sa också under företagets Q2 FY'22 intäktsamtal att det nu finns mer än 1,4 miljarder aktiva användare av Windows 10 eller Windows 11 per månad tillsammans.

I slutet av förra året delade Microsoft-tjänstemän siffror för chefsersättning som indikerade att teamets tillväxt kan avta. En del av det beror på lagen om stora tal. Men Microsofts beslut förra året att ändra hur det offentligt avslöjar sina teamanvändningssiffror – från att gå från dagliga aktiva användare till månatliga aktiva användare – signalerade till vissa företagsbevakare att en avtagande tillväxt kan vara orsaken till förändringen i statistik.

Microsoft försöker utöka Teams utanför sin etablerade affärsbas genom att lägga till konsumentfunktioner till produkten. Microsoft integrerade en Teams Chat-knapp i aktivitetsfältet i Windows 11 i hopp om att få fler att prova Teams konsumentfunktioner. Den introducerade också en ny fristående Teams Essentials SKU för små och medelstora företag.

Eftersom endast vissa Windows-datorer kan köra Windows 11, på grund av att Microsoft höjer baskraven för sin senaste OS-version, måste tjänstemän vara lite kreativa om hur de avslöjar Windows-nummer. I april förra året sa Microsofts tjänstemän att Windows 10 fanns på 1,3 miljarder månatliga aktiva enheter. Microsoft började rulla ut Windows 11 i början av oktober 2021 och hade ännu inte delat någon information om hur många som kör Windows 11.

Microsoft-tjänstemän sa att Windows OEM-inkomsttillväxten ökade med 25 procent under det andra kvartalet för FY'22. Och finanschef Amy Hood förutspår att Windows-intäkterna kommer att öka med en hög ensiffrig procentandel under nästa kvartal.

Microsoft

Microsoft går mot sin “One Outlook” utrullning De bästa bärbara Windows-datorerna Log4J: Microsoft upptäcker angripare som riktar sig mot SolarWinds sårbarhet Microsofts jättesatsning på Activision Blizzard är dess biljett till metaversen Windows 11 | Smart Office | Produktivitet | Företagsprogramvara | CXO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here