Hvorfor jeg ikke kjøper en ny telefon når Google Pixel Android-telefonen min går tom for støtte

0
49

Martin Brinkmann 26. januar 2022 Google Android | 29

Jeg kjøpte en Google Pixel 3a Android-telefon kort tid etter at den ble utgitt. Google lovet tre års støtte for enheten, som vil gå ut i mai 2022.

Android August Security Patch er tilgjengelig for Pixel-telefoner

Tidligere kjøpte jeg en ny telefon hver gang den gamle telefonen min gikk tom for støtte, da jeg ville forsikre meg om at den mottok alle sikkerhetsoppdateringene for Android og også nye versjoner av Android.

Denne gangen tok jeg avgjørelsen om å ikke gjøre det. Jeg kan kjøpe en ny telefon, kanskje den kommende Google Pixel 6a når den kommer ut senere i år, eller en annen Android-telefon. I stedet for å gjøre det bestemte jeg meg for å beholde Google Pixel 3a-telefonen og installere et annet mobiloperativsystem på enheten i stedet.

ANNONSE

Jeg må kjøre noen tester og se hvilken som fungerer best, men vil teste tilpassede Android-ROM-er som GrapheneOS eller Copperhead OS og installere en av disse på enheten. Disse tilpassede ROM-ene fortsetter å støtte Google Pixel 3a-enheten (og andre som gikk tom for støtte), og jeg planlegger å bruke disse til støtten slutter eller kjerneenhetens funksjonalitet bryter. Sistnevnte inkluderer blant annet raskt forringet batterilevetid.

Hva er motivasjonen min for å beholde den gamle telefonen? Jeg har noen grunner.

Telefonen fungerer helt fint: den kjører Android 12, den nyeste versjonen av Android, har tilstrekkelig batterilevetid og tjener meg godt hele dagen.

Hvorfor kaste en enhet som fungerer bra hvis det ikke er nødvendig? Google endret den kunstige støtten begrenset for sikkerhetsoppdateringer fra tre år til fem år nylig, men det hjelper meg ikke akkurat nå. Si hva du vil om Apple, men selskapets støtte for enhetene er bedre.

ANNONSE

Det er bedre for miljøet: mobiltelefoner og andre elektroniske enheter krever mye ressurser for å produsenten og bare en brøkdel blir resirkulert. Resirkulering fungerer heller ikke særlig bra for øyeblikket.

Å kjøpe nye telefoner hvert tredje år, eller enda oftere som mange gjør, er ikke bærekraftig. Jeg forstår hvorfor selskaper gjør det, siden de ikke tjener noe fra kundene sine når en enhet først er kjøpt. Praksisen passer imidlertid dårlig sammen med bildet som mange selskaper gir seg selv når det gjelder bærekraft.

Jeg sparer penger:nye telefoner krever et kjøp, eller fornyelse av en kontrakt med månedlige betalinger. Jeg kjøper telefonene mine direkte og uten kontrakter, siden jeg vanligvis får et bedre tilbud og fordi det holder meg uavhengig.

ANNONSE

Neste Google Pixel 6a koster rundt $400. Selv om jeg kunne velge en annen produsent, må jeg finne en som gir minst tre års støtte (bedre 5 år) for samme pris eller mindre, og det er ikke mange Android-produsenter som gjør det. Produsenten må levere sikkerhetsoppdateringer raskt etter offisiell utgivelse.

Jeg må bruke litt tid på å undersøke alternativer og installere dem, men det er penger vel brukt, spesielt siden jeg kanskje kan skrive om min erfaring her på denne siden.

Personvern og sikkerhet forbedres : tilpassede Android-ROM-er som Graphene lover forbedret personvern og sikkerhet. Du kan sjekke ut funksjonssiden til GrapheneOS, som viser mange forbedringer sammenlignet med AOSP 12. Forbedringer inkluderte sikkerhetsforsterkning og forbedringer, optimaliseringer, forbedret nettverksforsvar og mer.

Avslutningsord

Jeg vil begynne forberedelsene til å bytte i løpet av de neste månedene. Pixel-enheten går tom for støtte i mai, og jeg planlegger å bytte senest da. Jeg forventer ikke at flyttingen skal være for problematisk, siden jeg ikke bruker mange apper på enheten og bare sjelden har brukt Google Play og andre Google-tjenester eller apper.

Jeg må fortsatt lage sikkerhetskopier og finne ut hvordan jeg får noen apper som jeg bruker regelmessig installert på det nye operativsystemet.

Nå du: hvor ofte kjøper du nye mobile enheter?

ANNONSE