Samsung biedt vier generaties OS-upgrades aan

0
309
Samsung Android OS-upgrades

Als het op hardware aankomt, doet Samsung daar een schepje bovenop door eersteklas componenten aan te bieden die alleen kunnen worden geëvenaard door een enkele van zijn concurrenten. Software is waar Samsung wat terrein moest dekken. We zagen de eerste glimp van de verbeterde softwarestrategie van Samsung met de snelle uitrol van zijn One UI 4, een paar maanden geleden verbetert Samsung zijn softwaregame verder.

Tijdens de Galaxy Unpacked heeft Samsung bevestigd dat bepaalde apparaten tot vier generaties Android OS-upgrades en vijf jaar beveiligingsupdates zullen krijgen. Toegegeven, deze toezegging is alleen van toepassing op apparaten zoals de Galaxy S22-serie (S22/S22+/S22 Ultra), S21-serie (S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE), Z Fold3, Z Flip3 en Tab S8-serie (Tab S8/Tab S8+/Tab S8 Ultra). De Galaxy S22-serie die vandaag is aangekondigd, draait bijvoorbeeld op Android 12, wat betekent dat Samsung OS-generatie-updates tot Android 15 zal aanbieden, waardoor de aankoop van een duur apparaat de moeite waard is.

Alleen de tijd zal leren hoe toegewijd Samsung kan blijven, maar het is nog steeds indrukwekkend gezien de beruchte reputatie van Samsung om vlaggenschepen van vorig jaar te negeren met trage generatie-updates.