CDC forsøger stadig at løse sit dataproblem

0
138

To år efter COVID-19-pandemien forsøger Centers for Disease Control and Prevention stadig at forbedre den måde, de indsamler og analyserer folkesundhedsdata på, rapporterede Politico.

En e-mail den 16. marts gennemgået af Politico fra Dan Jernigan, CDC's vicedirektør for Public Health Science and Surveillance, nævnte Data Modernization Initiative – en plan, der ville omfatte integration af statslige og føderale data systemer og giver stater finansiering til at ansætte medarbejdere til at arbejde med data.

COVID-19-pandemien fremhævede de skarpe begrænsninger af de amerikanske offentlige sundhedsdatasystemer: informationer er tømt på individuelle hospitaler og lokale sundhedsafdelinger og tager ofte en snoet vej, før den når til føderalt niveau. Labs kunne ikke sende oplysninger om sager direkte fra deres egne datasystemer til CDC, idet de stolede på e-mails og faxer til at videregive information. Nogle dataindsamlingsprogrammer krævede manuel indtastning. Det tog uger og måneder for føderale agenturer at finde ud af svar på spørgsmål, som andre lande havde systemerne til at besvare i realtid.

Jernigan fortalte Politico, at CDC bruger 3 milliarder dollars på at hjælpe stater med at ansætte og træne nye medarbejdere til at arbejde med folkesundhedsdata. CDC's fornyede indsats kommer, mens USA stirrer ned på endnu en bølge af virusinfektion fra COVID-19-varianter.

Forbedring af offentlige sundhedsdatasystemer vil hjælpe agenturet mere effektivt med at overvåge alle trusler mod folkesundheden, ikke kun COVID-19. Hvis indsatsen lykkes og finansieres korrekt, kan de også efterlade USA i en bedre position til fremtidige pandemier.