KeePassXC 2.7.0-oppdatering med forbedret Auto-Type, Tags for oppføringer lanseres utenfor beta

0
277

Ashwin 22. mars 2022 Sikkerhet | 0

KeePassXC 2.7.0 har blitt utgitt til den stabile kanalen. Oppdateringen gir flere nye funksjoner som ble testet i betaversjonen.

KeePassXC 2.7.0-oppdatering med forbedret Auto-Type, Tags for oppføringer lanseres utenfor beta

Min forrige artikkel dekker de fleste endringene i denne versjonen, så jeg vil fremheve de viktigste her, sammen med noen få funksjoner som er lagt til siden betaversjonen.

Hva er nytt i KeePassXC 2.7.0-oppdatering

Rask opplåsing med Windows Hello og macOS Touch ID

KeePassXC støtter nå Windows Hello og macOS Touch ID, som du kan bruke til å låse opp databasen raskt med PIN-koden eller fingeravtrykkskanneren, eller Apple Watch. Alternativet fungerer bare når hvelvet har blitt låst opp med et hovedpassord én gang og låst, det vil si at du ikke kan bruke det til å låse opp hvelvet direkte etter å ha kjørt programmet. Likevel er det en tidsbesparelse, siden du ikke trenger å skrive inn hovedpassordet igjen før du starter datamaskinen på nytt eller lukker programmet.

ANNONSE

KeePassXC 2.7.0 oppdatering hurtigopplåsing av vinduer hello

Passordbehandlingen forhindrer skjermfangst. Hvis du vil ta skjermbilder av grensesnittet, kan du følge instruksjonene i forrige artikkel. Kryptografibiblioteket har blitt migrert fra libgcrypt til Botan. Programmet støtter nå KDBX 4.1-databaser.

Forbedringer av nettleserutvidelsen

Brukere av KeePassXCs nettleserutvidelse kan utløse auto-type direkte.

KeePassXC 2.7.0 oppdatering nettleserutvidelse auto-type

ANNONSE

Tillegget kan også brukes til å generere sikre passord, administrere gruppeinnstillinger osv. Folk som kjører Linux-versjonen av verktøyet, kan nå installere KeePassXC-utvidelsen i Microsoft Edge-nettleseren.

< p>Favoritter kan lastes ned ved hjelp av utvidelsen og lagres i databasen. Databaserapportseksjonen i verktøyet har en fane for nettleserstatistikk, som kan være nyttig hvis du vil se URL-ene og egendefinerte innstillinger som er tilordnet en pålogging, og gjøre endringer i oppføringene etter behov.

Auto-Type

Auto-Type har blitt overhalt i KeePassXC 2.7.0, den har nå en ny dialog med flere alternativer å velge mellom. Du kan bestemme om du vil sende passordet eller brukernavnet, eller begge deler til påloggingsfeltet via Auto-Type, og angi hurtigtaster for det. I tillegg til dette lar programmet deg nå søke etter oppføringer i alle åpne databaser fra Auto-Type-vinduet, akkurat som du kan i hovedvinduet til programmet. Den støtter TOTP-er også.

ANNONSE

KeePassXC 2.7.0-oppdatering med forbedret Auto-Type

 

Password Entry – Tags , Vis oppføringslogg, passordvurdering og mer

Oppføringer i hvelvet kan nå merkes, disse taggene kan brukes til å finne innloggingene raskt, og også til å organisere passordene dine med kategorier. Oppdateringen merker noen oppføringer som standard for å markere pålogginger med svake passord eller utløpt legitimasjon. Historiefanen (i Rediger oppføring-vinduet) viser endringene du har gjort i oppføringen. Du kan bruke til å se hvilke endringer du har gjort i det, for eksempel hvilket felt som ble redigert og når.

KeePassXC 2.7.0 oppdater passordgeneratorvurdering

KeePassXC lar deg importere egendefinerte ordlister for passordfrase, og passordgeneratoren viser en vurdering for påloggingene, så du får en ide om hvor sterke passordene er.

Databaseadministrasjon

Du kan nå sette den automatiske sikkerhetskopieringen for databasen til et hvilket som helst sted du ønsker, inkludert en skylagringsstasjon. Grupper kan nå klones sammen med innstillingene deres. Det er noen forbedringer av kommandolinjealternativene, du kan finne dem i utgivelsesnotatene på åpen kildekode-prosjektets GitHub-side.

Last ned KeePassXC 2.7.0 for Windows, macOS og Linux fra det offisielle nettstedet . Den inkluderer bærbare versjoner av programvaren.

ANNONSE