Forspoken dev siger, at spilindlæsninger på et sekund nu er en foreløbig realitet på pc

0
185

Sidste mandag erklærede Microsoft, at DirectStorage ville indlede “en ny æra med hurtige indlæsningstider og detaljerede verdener i pc-spil.” Og selvom det nu virker lidt for grandiost, hævder udvikleren af ​​det kommende tech-showcase-spil Forspoken nu, at et sekunds indlæsningstider er lovligt inden for rækkevidde.

I en tale ved en GDC 2022-præsentation om teknologien, der er indlejret i pc-versionen af ​​spillet, siger Luminous Productions tekniske direktør Teppei Ono, at Square Enix-titlen faktisk vil indlæse nogle scener på et sekund flad, forudsat at din Windows 11-pc har en NVMe SSD, der kan læse mere end 5.000 MB/sek.

Den indlæsningstid på et sekund er ikke tilfældet for hver scene, og han viste os faktisk ikke nogen scener, der blev indlæst i den mængde tid – i stedet så vi eksempler på cutscene og gameplay, hvor Forspoken tog 1,9 sekunder, 1,7 sekunder og 2,2 sekunder sekunder for at få os derhen, takket være den måde DirectStorage aflaster streamingen af ​​grafiske aktiver fra CPU'en til GPU'en.

Tilgiv venligst den dårlige kvalitet af disse skærmbilleder fra GDC-strømmen. Skærmbillede af Sean Hollister/The Verge

Du spekulerer måske på, om det er væsentligt hurtigere end spil, der kører uden DirectStorage, og Ono indrømmer, at svaret faktisk er nej, ikke endnu: mens du helt sikkert vil se et enormt hastighedsboost fra en SSD over de magnetiske roterende plader på en harddisk, og fra en NVMe SSD over et langsommere SATA-baseret drev, fjerner den nuværende implementering af DirectStorage i Forspoken kun en af ​​de store I/O-flaskehalse — andre findes på CPU'en.

Og hvis du har håbet, at DirectStorage vil bringe forbedret ydeevne med almindelige roterende harddiske, er svaret endnu ikke: “HDD'er leverer ikke det forventede resultat på grund af hardware-ydeevnebegrænsninger,” siger Ono.

Tiderne er nogenlunde de samme for HDD med og uden DirectStorage. Skærmbillede af Sean Hollister/The Verge
Imponerende indlæsningstider på både SATA og M.2, bare ikke væsentligt forskellige . Skærmbillede af Sean Hollister/The Verge

Men, siger Ono, “I/O er ikke længere en flaskehals for indlæsningstider” – dataoverførselshastighederne i DirectStorage er klart hurtigere for SSD'er, og de kunne forbedre det i fremtiden, hvis de finder ud af andre CPU-flaskehalse og drager fuld fordel af Dekompression af GPU-aktiver.

Se på det store spring i I/O; skam vi ikke ser meget i spillet endnu. Skærmbillede af Sean Hollister/The Verge

Generelt, siger han, har de fleste pc-spil ikke nær så stor fordel af hurtig NVMe SSD som Forspoken, og hævder, at de fleste spil har indlæsningstider på over 10 sekunder. Min erfaring er, at de hurtigste indlæsningstider, jeg har set, var på Final Fantasy VII Remake Intergrade på en PS5, hvilket kan tage kun 10 sekunder fra det tidspunkt, du forlader PS5's startskærm, til det tidspunkt, hvor du kan flytte din karakter, fire til fem gange hurtigere end på PS4. Det er ikke klart, om Forspoken tæller fra app-lancering til spilbart gameplay eller ej.

Med Forspoken siger Ono, at de bruger andre teknikker til også at fremskynde indlæsningstider, såsom at indlæse spillet på forhånd, mens du er på titelskærmen.

AMD afslørede også i dag, at Forspoken vil understøtte FidelityFX Super Resolution 2.0 tidsmæssig opskalering for højere effektive opløsninger eller hurtigere framerates, som holdet siger, det tog mindre end en uge at integrere i spillet.

Relateret

AMD siger, at dens framerate-forstærkende FSR 2.0 også er på vej til Xbox og disse Nvidia-grafikkort

One af Steam Deck's bedste funktioner er lige kommet til en AMD GPU nær dig