iFixit teardown tilbyder et detaljeret kig inde i Mac Studio og Studio Display

0
185

iFixit har fået sine beskidte luffer på Apples nye Mac Studio-computer og Studio Display, og har skilt begge dele fra hinanden for at lære mere om dem – inklusive hvor nemt de kan repareres eller endda opgraderes. Især Mac Studio har skabt en del kontroverser, fordi dets SSD'er ikke ser ud til at kunne opgraderes af brugere, på trods af at de er ret nemme at få adgang til og fjerne.

Der er en god nyhed fra iFixits rivning, som er, at det ser ud til at være muligt at udskifte SSD'en i et Mac Studio til en af ​​samme størrelse, hvis drevet svigter. Men på trods af at der er en anden SSD-slot tilgængelig, ser det ikke ud til at være muligt blot at indsætte et ekstra ekstra drev for nemt at opgradere Studios lagerplads selv. Med hensyn til om det nogensinde kunne være muligt for en slutbruger at opgradere en Mac Studios lagerplads? “Juryen er stadig ude,” siger iFixit.

Mac Studio får en 6 ud af 10 for reparationer

Disse vanskeligheder har givet anledning til spekulationer om, at Apple implementerer en form for softwareblok for at forhindre slutbruger-SSD-opgraderinger. Men som ArsTechnica forklarer, har det nok mere at gøre med det grundlæggende design af lageret i Apple Silicon Macs. Mens PC SSD'er typisk inkluderer både NAND-flash-chips og en SSD-controller på det samme (aftagelige) modul, har Apples seneste Mac'er adskilt dem. NAND bliver på selve SSD-modulet, men SSD-controlleren er indbygget i Apples chips.

Uanset ræsonnementet er det stadig frustrerende ikke nemt at kunne opgradere din egen computers lagerplads. I stedet skal du betale Apples (ofte ublu) priser for dets højere lagerkonfigurationer som en garanti.

Andre steder er der både gode og dårlige nyheder for Mac Studios reparationsmuligheder. Den gode nyhed er, at de fleste komponenter holdes sammen med skruer, og at computerens porte er modulære og burde være relativt nemme at udskifte, hvis de går i stykker. Men faktisk at komme ind i computeren kræver, at en klæbrig gummifodring pilles af, dens RAM er loddet på, og dens kølemekanisme – selvom den er kødfuld – ser ud til at blive et mareridt at støve, når tiden kommer. Samlet set giver iFixit Mac Studio en 6/10-score for reparationsevne, det samme som den gamle Mac Mini.

Endelig benyttede iFixit også lejligheden til at adskille den nye Studio Display, som der står “åbner som en iMac, og indeni ligner… meget som en iMac.” Selvom selskabet driller, at det vil have mere at sige om skærmen på et senere tidspunkt, bekræfter det, at Studio Displays webcam ser ud til at bruge den samme kamerasensor som den, der blev fundet i iPhone 11. Hvilket gør det endnu mere forvirrende, at skærmens webcam tilbyder sådan en chokerende kvalitet. Vi håber, at Apples lovede softwareopdatering forbedrer tingene.