PUBG studio inks aftale om at udvikle 'blockchain- og NFT-baserede spil og tjenester'

0
184

Krafton, studiet bag PUBG, har annonceret et partnerskab med blockchain-virksomheden Solana Labs. Det siger, at aftalen vil se de to virksomheder samarbejde om udvikling, drift, design og markedsføring af “blockchain- og NFT-baserede spil og tjenester.” Solana Labs udvikler Solana blockchain, en Ethereum-konkurrent designet til at tilbyde hurtige transaktionshastigheder til lave omkostninger.

Partnerskabet kommer lidt over en måned efter, at Krafton annoncerede sin hensigt om at komme ind i blockchain-spilverdenen og sagde, at det ville arbejde sammen med Naver Z om at bygge “et nyt Web 3.0 og ikke-fungible token (NFT) projekt, der sigter mod at bygge et NFT metaverse platform.”

“Krafton vil løbende se måder at arbejde tæt sammen med blockchain-virksomheder på”

Den vigtige kontekst for disse handler er Kraftons aktiekurs. Financial Times bemærker, at det er faldet kraftigt i år i lyset af hård konkurrence fra kinesiske rivaler, som strømmer ind på dets hjemmemarked i Sydkorea efter et undertrykkelse fra regulatorer i Beijing. Som svar ræser koreanske udviklere efter sigende for at udvikle “play-to-earn”-titler, der integrerer blockchain-teknologi for at øge omsætningen.

Kraftons aftaler kommer, da nogle vestlige udviklere har været nødt til offentligt at tage afstand fra blockchain-spilprodukter efter tilbageslag fra både fans og udviklere. FORFØLGER. 2: Heart of Chernobyl-udvikleren GSC Game World gik offentligt tilbage med sine planer om at tilføje NFT'er til det kommende spil, mens Team17 opgav sit NFT-projekt, efter at mindst tre af dets udviklingspartnere udtrykte deres modstand mod dets planer.

Det sydkoreanske studie har ikke annonceret, hvilke af dets titler, der kan se tilføjelsen af ​​blockchain-funktionalitet, eller om det vil blive integreret i dets flagskibs PUBG-serie. Spillets pc-titel oplevede en stigning i popularitet tidligere i år efter at have været gratis at spille, mens PUBG Mobile er blevet downloadet mere end 1 milliard gange. Et andet free-to-play mobil PUBG-spil, PUBG: New State, blev udgivet sidste år.

“Krafton vil løbende se måder at arbejde tæt sammen med blockchain-virksomheder som Solana Labs, mens vi arbejde hen imod at etablere vores Web 3.0-økosystem,” sagde Kraftons Web 3.0-rundbordsleder, Hyungchul Park. “Solana repræsenterer det bedste fra Web 3.0-økosystemet og dets teknologier. Gennem dette samarbejde vil Krafton opnå den indsigt, der er nødvendig for at accelerere sin investering i og output af blockchain-baserede oplevelser.”