Shortwave har lige reddet min indbakke fra Gmails slid

0
187

Da Google dræbte sin alternative Gmail-indbakke i 2018, lovede det, at flere af dets ideer med tiden ville komme til Gmail. Mens nogle ankom, gjorde det meste af det, der gjorde Inbox til en succes, såsom “bundter”, aldrig. I stedet har Google i de følgende år lagt hele sin produktivitetspakke ind i Gmail for at presse folk til at bruge resten af ​​dets Workspace-tjenester. Og det er ved at blive værre, mens Google forbereder sig på at udrulle en større Gmail-opdatering, der er mere rodet end nogensinde før.

Gmails udviklende grænseflade fungerer for dem, der investerer i Googles økosystem, men det hjælper ikke meget til at redde folk fra det slid, det er at gennemsøge deres rodede indbakker hver dag. Det er nemt at se hvorfor: det dumper stadig en liste over e-mails uden reel struktur ud over et uforudsigeligt sæt filtre til at holde reklamemeddelelser, spam og opdateringer på sociale medier ude.

E-mail-apps, der tilbyder at rette Gmails mangler, har været lige så skuffende for mig: Newton Mail kunne ikke beholde en ejer, ej heller min tillid. Spark havde for mange funktioner, jeg ikke havde brug for. Superhuman, en e-mail-app til $30/måned, der ønsker at få dig til at “føle, at du har superkræfter”, overløfter og underleverer. Men efter flere års app-hopping kan min søgen efter en Google Inbox-efterfølger endelig være slut, takket være en forfriskende minimalistisk ny Gmail-klient kaldet Shortwave.

Shortwave er designet af en gruppe tidligere Googlere, inklusive Andrew Lee, som tidligere grundlagde og solgte Firebase, en app-udviklingsplatform, til Google. Shortwave – prissat til $ 9/måned, medmindre du er okay med kun tre måneders e-mail-historik – gør ikke noget ved sine ambitioner om at træde ind i Inbox' sko. Det ligner og fungerer endda med et tema med blåt accent, men det er mere end bare en klon. Det bygger på de effektive designvalg, der drev Inbox med nogle af sine egne, og i de to uger, jeg har brugt det, har det gjort mig langt mere produktiv til at administrere min e-mail.

Når jeg starter Shortwave – tilgængelig på nettet, iOS og Android – drukner det mig ikke i en lavine af e-mails. I stedet er de ikke-essentielle elementer, såsom opdateringer fra sociale medier og automatiserede bekræftelser som dem fra Amazon, bundtet pænt sammen, og de tråde, jeg tidligere har mærket til for eksempel et projekt, er sorteret i et andet som standard. Alt dette sker i den samme indbakke, ikke under forskellige faner som Gmail, hvilket giver mig mulighed for at holde øje med det og forhindre, at skrammel hober sig op.

Shortwaves eksempelindbakke. Billede: Shortwave

Fordi det meste af min indbakke allerede er organiseret, når jeg hopper ud i den, er der langt færre e-mails, der kræver min øjeblikkelige opmærksomhed. Det føles som om mit arbejde er blevet skåret i to: Jeg ved, at beskederne under bundter såsom “Nyhedsbreve” kan vente, og jeg kan hurtigt komme til de e-mails, der betyder noget uden at stresse over antallet af ulæste (som alligevel ikke findes på Shortwave ).

Shortwaves mest slående kvalitet for mig er imidlertid, hvordan det tvang mig til at genoverveje, hvordan jeg tackler min e-mail-indbakke. Før plejede jeg at dykke direkte ned i det uden nogen plan – håndtere hvad der var øverst først og sandsynligvis savne det, der var nederst.

Nu når jeg logger på, er der en vis rutine i det. Jeg arkiverer først alt skrammel på én gang med “feje”-knappen, og lukker øjeblikkeligt min indbakke op. Dernæst tjekker jeg, om der er nogen ulæste beskeder i sektionen “Favoritter”, som rummer e-mails fra mine oftest kontaktede personer, for at vide, om jeg har nogen opdateringer fra mine redaktører og svare på dem, hvis jeg gør det, da det normalt er min. topprioritet, og jeg kan nu finde dem uden manuelt at gå igennem utallige stakke af andre beskeder.

Så kan jeg nemt triage resten: Jeg fastgør de mest presserende emner til toppen af ​​indbakken, snoozer, hvad der kan vente, trækker og slipper relaterede e-mails over på hinanden for at smide dem ind et nyt bundt, jeg kan gense senere. Bortset fra faktisk at besvare mine e-mails, tager intet af det mig mere end et par minutter, og du kan gøre stort set alt med tastaturgenveje.

Shortwave grupperer rutinetråde under et enkelt element i din indbakke. Billede: Shortwave

Som mange andre lider jeg af en ængstelig tendens til at rulle over til min telefon og tjekke mine e-mails om morgenen, men Shortwaves Forstyr ikke-tilstand holder nu alle e-mails til senere og holder min e-mail-angste hjerne i skak. Appen giver mig også mulighed for at vælge den slags e-mails, jeg ønsker at blive underrettet om, og frigør mit meddelelsespanel for uønsket tilbud og marketingopdateringer.

Og i modsætning til mange nye e-mail-klienter føles det som om, at Shortwave rammer den rigtige balance, når det kommer til informationstæthed. Dens grænseflade er lige så rummelig, at min indbakke viser masser af e-mails ad gangen, ikke fremstår som en kæmpe rodet tekstklods og er nem at navigere i – i modsætning til Inbox's, hvis design blev kritiseret for sin lave tæthed af information. Jeg synes også, det er meget bedre til at lægge travle tråde ud og tydeligt vise, når der er en ny modtager i en e-mail-kæde, eller når nogen pinger mig direkte i stedet for alle ved at bryde svar-alle op i en undertråd.

For at bringe denne slags bekvemmeligheder til Gmail, var jeg nødt til at stole på, at Shortwave ikke vil sælge eller læse mine e-mails, hvilket den teknisk set kan gøre. Selvom det er blevet sværere for mig at overlade mine data til nye virksomheder end nogensinde før, kommer Shortwave med en overbevisende sag. Ud over klare politikker om, at Shortwave ikke tjener penge på personlige data, siger den, at den har bestået en Google-mandat årlig revision – som kan koste tredjeparter over $75.000 og involverer stresstestning af deres sikkerhedsbeskyttelse. Det hjælper også dens sag, at dens forretningsmodel afhænger af et premium-abonnement, ikke af annoncer eller datamæglervirksomhed.

(Google og virksomheden, der foretog Shortwaves revision, NCC Group, nægtede at kommentere .)

Selvom Shortwave nu er min standardindbakke, er jeg stadig nødt til at vende tilbage til Gmail en gang imellem, fordi det ikke kan planlægge e-mails endnu og mangler et par standardmapper, såsom spam. Fraværet af en sletningsmulighed har også været en skuffelse. Lee hævder, at alle disse er “højt på prioritetslisten”, men han kan ikke kommentere, hvornår disse opdateringer kommer.

En anden ting, der kunne kaste en skruenøgle i Shortwaves oplevelse for mig, er startup'ens større ambitioner om at erstatte apps som Slack med e-mail. På Shortwave kan organisationer oprette “Workspaces”, hvor medarbejdere kan chatte i realtid, som de ville på en beskedtjeneste. Bortset fra i Shortwaves tilfælde er alle beskederne e-mails. I øjeblikket lever disse virksomhedsværktøjer i deres separate division og kommer ikke i vejen, men om det ændrer sig (og roder Shortwaves rene indbakke på samme måde som Google gjorde med Gmail) skal vise sig.

< figur class="e-image"> Shortwave lader dig også omdanne e-mail til chat. Billede: Shortwave

Jeg er skeptisk over for Shortwaves plan om at forvandle e-mail til en sølvkugle for al arbejdskommunikation, men hvis min knirkende rene indbakke er nogen indikation, kan den helt sikkert genoprette en tilstand af fald til ro i dit kaotiske forhold med e-mails, og lapp det hul i verden på størrelse med en indbakke.

Shortwave forsøger ikke at genopfinde eller komplicere e-mail, og dens smarte indbakke er enkel og praktisk. Så meget, at mens jeg brugte det, kunne jeg kun undre mig over, hvorfor Google aldrig overførte alle Inbox's funktioner til Gmail. Mange af dens funktioner kan virke mindre tilføjelser til Gmail – men tilsammen tilføjer de en e-mail-oplevelse, der er mindre frustrerende og mere funktionel.