Activision Blizzard ramte med endnu en retssag om seksuel chikane

0
232

En anden retssag om seksuel chikane er blevet anlagt mod Activision Blizzard. Advokatfirmaet for underholdningsadvokaten Lisa Bloom anlagde sagen på vegne af en sagsøger identificeret som “Jane Doe” mod Activision Blizzard. Jane Doe hævder, at hun har været udsat for seksuel chikane og diskrimination, mens hun arbejdede i virksomheden. Sagen navngiver Activision Blizzard, Blizzard Entertainment, tre tidligere Blizzard-ansatte, to nuværende ansatte og “Does 1 to 25” som anklagede.

Indholdsadvarsel: Denne historie indeholder beskrivelser af seksuel chikane.

Mange af anklagerne i retssagen involverer Mark Skorupa, en tidligere Blizzard-medarbejder, som er en af ​​de navngivne tiltalte og en nuværende Microsoft-medarbejder. Doe blev ansat som senior administrativ assistent til at støtte Skorupa og en anden Blizzard-medarbejder i IT-afdelingen, og ifølge retssagen kom Skorupa med seksuelle kommentarer og fremskridt over for Doe, herunder at han lagde sin hånd på Does skød under en frokost på hendes første dag og giver hende lange, uvelkomne kram.

Does retssag forsøger at vise et gentagne mønster af afvisning af klager

Does retssag forsøger at vise et gentagne mønster af afvisning af klager fra både ledere og HR. Den hævder også, at virksomheden gengældte hende for at gå til HR med klager over seksuel chikane, og at HR “afviste fru Does klager om seksuelle overtrædelser og sagde, at det bare var hendes lederskab, der var sød og forsøgte at være venner med hende. HR bad fru Doe om at holde alle hendes problemer, bekymringer, optagelser eller e-mails for sig selv, fordi de kunne være meget skadelige for Activision Blizzard.”

Retssagen hævder, at Skorupa fremsatte en række sårende kommentarer til Doe, at virksomheden degraderede Doe og holdt hende fra at få andre stillinger i virksomheden, som hun søgte. I et eksempel interviewede hun til en rolle, men retssagen siger, at virksomheden hyrede en “mindre kvalificeret receptionist”, som blev fyret kort efter “fordi hun ikke var kvalificeret til stillingen.”

Doe skrev til sidst til den tidligere Blizzard-præsident J. Allen Brack om chikanen og gengældelsen, og kort efter blev hun tilbudt en ny stilling, dog en med “et betydeligt fald i løn.” I denne stilling, “Ms. Does leder sætter hende ofte op til at fejle.”

Sagen siger, at Doe talte på en pressekonference den 8. december om sine oplevelser, hvilket indikerer, at Doe muligvis er kvinden, der identificerede sig selv som “Christine” på en konference arrangeret af Bloom samme dag.

Der er flere påstande i selve retssagen, som du kan læse her eller nederst i denne artikel.

Activision Blizzard og Microsoft, som planlægger at erhverve Activision i en aftale til en værdi af næsten 70 milliarder dollars, svarede ikke umiddelbart på anmodninger om kommentarer. Activision Blizzard har været under intens granskning for sin arbejdspladskultur, siden staten Californien indgav sin retssag om seksuel chikane mod virksomheden i juli. Den retssag refererede anonymt til en medarbejder, der begik selvmord under et firma-retreat, og hendes forældre har siden anlagt deres egen sag mod Activision Blizzard. Familien hævder, at seksuel chikane var en “betydelig faktor”, der førte til hendes død, ifølge The Washington Post.

En bombarderet Wall Street Journal-rapport påstod, at CEO Bobby Kotick havde været opmærksom på seksuel beskyldninger om uredelighed i virksomheden, selvom han er forblevet i rollen.