Apple ville være tvunget til at tillade sideloading og tredjeparts app-butikker i henhold til ny EU-lov

0
194

Apple ville være tvunget til at tillade brugere at installere apps uden for App Store i henhold til lovgivning, som for nylig blev afsløret af EU. Denne bestemmelse blev inkluderet i det oprindelige forslag til blokkens omfattende Digital Markets Act, eller DMA, som kom et skridt tættere på at blive underskrevet i loven i denne uge, og en EU-talsmand bekræftede, at bestemmelsen stadig er inkluderet.

“Vi mener, at ejeren af ​​en smartphone skal have frihed til at vælge, hvordan den vil bruge den,” sagde EU-Kommissionens talsmand Johannes Bahrke i en e-mail. “Denne frihed inkluderer at kunne vælge alternative kilder til apps på din smartphone. Med DMA vil en smartphone-ejer stadig være i stand til at nyde sikre og sikre tjenester fra standard app-butikken på deres smartphones. Oven i det, hvis en bruger vælger det, vil DMA give en smartphone-ejer mulighed for også at vælge andre sikre app-butikker.”

Ud over at tillade tredjepartsbutikker på sin platform, ville Apple også være tvunget til at tillade brugere at installere apps fra tredjepartskilder (en praksis kendt som sideloading) og at tillade udviklere at bruge App Store uden at bruge Apples betalingssystemer.

DMA er endnu ikke blevet vedtaget af Europa-Parlamentet, men forventes at blive godkendt uden de store problemer. Det kan betyde, at DMA træder i kraft allerede i oktober i år. EU-medlemsstaterne vil så kunne vælge, hvordan de præcist vil fortolke EU-akten i national lovgivning.

Tim Cook siger, at sideindlæsning ville “ødelægge sikkerheden på iPhone”

Tidligere har Apple strengt protesteret mod sideloading på iPhone og hævdet, at det ville kompromittere sikkerheden på sin platform. “At tillade sideloading ville forringe sikkerheden af ​​iOS-platformen og udsætte brugere for alvorlige sikkerhedsrisici ikke kun på tredjeparts app-butikker, men også på App Store,” sagde en rapport fra Apple sidste år. Tim Cook har argumenteret for, at sideloading ville “ødelægge sikkerheden på iPhone.”

Selvom Mac'en længe har tilladt brugere at downloade apps uden for Apples officielle butik, har Apple hævdet, at denne tilgang ikke er passende på iPhone, fordi disse enheder bærer mere følsomme oplysninger. På trods af dette er der masser af måder for tilstrækkeligt beslutsomme brugere at få apps sideloadet på en iPhone. AltStore installerer en hel tredjeparts app-butik på en iPhone, og Apples eget virksomhedsapp-program giver virksomheder mulighed for at indlæse tilpassede apps. Udviklere bruger ofte TestFlight til også at distribuere apps, der ikke er fuldt godkendt til App Store.

EU mener, at Apples sikkerhedsproblemer kan afbødes ved at lægge valg i hænderne på brugerne , så de kan vælge i deres enheds indstillinger og vælge, hvor de er komfortable med at installere apps fra. Google tilbyder allerede lignende skift på Android, som en bruger manuelt skal deaktivere for at downloade apps fra tredjepartskilder.

Da Apple nåede frem til en kommentar, sagde, at det var bekymret for, at “nogle bestemmelserne i DMA vil skabe unødvendige sårbarheder i privatlivets fred og sikkerhed for vores brugere, mens andre vil forbyde os at opkræve betaling for intellektuel ejendom, som vi investerer meget i.”