Hvordan slå sammen to KeePass-databaser

0
278

Martin Brinkmann 25. mars 2022 Windows-programvare | 0

Passordbehandleren KeePass støtter et ubegrenset antall databaser som brukere kan bruke. Noen brukere kan bruke forskjellige databaser for å skille forskjellige kontotyper, f.eks. jobb- og hjemmekontoer, andre kan bruke KeePass på flere enheter uten noen form for synkronisering.

Selv om det er relativt enkelt å bruke synkronisering, f.eks. ved å plassere databasefilen i en mappe som synkroniseres til skyen automatisk på alle enheter eller ved å bruke plugins til formålet, kan det skje at passorddatabaser kan ha forskjellige oppføringer.

KeePass inkluderer kraftige alternativer for å slå sammen flere databaser. Alt som kreves for det er at alle databaser er tilgjengelige på samme enhet og at KeePass er tilgjengelig.

Slå sammen flere KeePass-databaser

keepass flette databaser

ANNONSE

KeePass kommer med innebygd -synkronisert funksjonalitet. Brukere kan synkronisere databaser ved å bruke lokale filer eller ved å bruke URL-er. Før vi tar en titt på selve prosessen, er det viktig å forstå synkroniseringslogikken til applikasjonen.

KeePass sin synkroniseringsalgoritme slår sammen matchende inngangsnivåer når synkronisering påkalles. Applikasjonen bruker den siste endringsdatoen som hoveddatapunkt når du bestemmer om oppføringene er nylige. KeePass holder styr på det automatisk når en oppføring legges til eller endres.

Applikasjonen bruker historikkfunksjonen når den slår sammen oppføringer. Anta at samme pålogging er tilgjengelig i to databaser, men med forskjellige passord. KeePass vil slå sammen disse og sette det nyeste brukernavnet og passordet som standard etter at synkroniseringsprosessen er fullført. Alle andre oppføringer lagres i historikken, slik at de ikke går tapt og kan nås når behovet oppstår.

Merk: det anbefales at du lager sikkerhetskopier av databasene som en sikring. Selv om det er usannsynlig at ting vil gå galt, er det alltid bedre å ha en sikkerhetskopi for gjenopprettingsformål.

ANNONSE

  1. For å komme i gang med sammenslåing av databaser, åpne KeePass og last inn en av databasene som du vil slå sammen.
  2. Velg Fil > Synkroniser.
  3. Velg om du vil slå sammen den innlastede databasen med en lokal fil (Synkroniser med fil) eller med en ekstern fil (Synkroniser med URL).
  4. Bare velg den lokale filen hvis du valgte det alternativet. KeePass slår sammen de to databasene og viser en kort melding i statuslinjen om prosessen. Hvis du ser “Synkronisering fullført”, er du klar og alt burde vært slått sammen.
  5. Alternativet “etter URL” fungerer på samme måte, bare at du trenger å skrive inn URL-en som peker til KeePass-databasen fil. Du kan også legge til brukernavn og passord i tilfelle tilgangen er begrenset.

Avslutningsord

Den innebygde synkroniseringsfunksjonaliteten er nyttig når det gjelder å slå sammen to databaser manuelt. KeePass-brukere som ønsker permanent synkronisering av databaser kan sjekke ut tilgjengelige plugins for å gjøre det.

Nå du: hvordan håndterer du passorddatabaser på forskjellige enheter?

ANNONSE