Podcast-appen Overcast får et stort designeftersyn

0
125

Overcast, en populær podcast-afspiller til Apple-enheder, får en opdatering, der bringer en større designeftersyn til hovedskærmen, samt et nyt temasystem, der lader dig vælge de farver, der bruges i hele appen . For overskyet brugere som mig er opdateringen et frisk lag maling til en vellavet app, og superbrugere vil sandsynligvis finde masser af nye tweaks og indstillinger, de kan bruge til at få appen til at fungere endnu bedre til deres brug.

I et blogindlæg siger appens udvikler Marco Arment, at 2022.2-opdateringen, der kan downloades fredag, er “det største redesign”, som app'en nogensinde har fået, og lover nogle spændende fremtidige opdateringer .

Ændringerne er indlysende fra det øjeblik, du åbner appen – der er en ny Seneste karrusel, som lader dig hurtigt genoptage episoder, du lyttede til, og se, hvilke podcasts der har nye episoder (du kan endda trykke længe på fliserne for flere muligheder), og grænsefladen er fuld af opdaterede ikoner. Afspilningslister, som bor øverst på skærmen, har fået en større revision: de vises nu som tilpassede farverige bobler med ikoner, snarere end grå rektangler, som de var før, og du kan nu lave afspilningslister, der viser dig alle dine køer, stjernemarkerede, downloadede eller igangværende episoder.

Overcasts gamle startskærm, venstre, versus den nye, højre. Billede: Marco Arment og Billede: Marco Arment

Hvis du vil have nogen af ​​disse færdiglavede afspilningslister, kan du nemt tilføje dem til din startskærm gennem menuen Tilføj afspilningsliste – og hvis du ikke vil have dem, kan du helt ignorere dem. (Menuen Tilføj afspilningsliste indeholder også muligheden for at skjule og vise den seneste bjælke, hvis du ikke er fan.)

Under afspilningslisterne og sektionen Seneste er din liste over podcasts. I det tidligere design havde hjemmesiden sektioner for afspilningslister, podcasts og afspillede podcasts. De to sidstnævnte er blevet erstattet med en liste, der lader dig skifte mellem tre tilstande: Uspillet, Aktiv og Inaktiv. Uafspillede viser dig podcasts med uafspillede episoder, aktive viser alle dine fulgte podcasts, og inaktiv er for “podcasts, du ikke følger og ikke har tilføjet episoder eller ser ud til at være inaktive.” (Disse podcasts får også et sødt lille måneikon i hele brugergrænsefladen.) Du kan også fastgøre shows, hvilket holder dem øverst på listen.

Udover den nye funktionalitet ser appen også bare pænere ud. Jeg vil ikke sige, at Overcast nogensinde har set dårligt ud, men i mine øjne får opdateringen det til at føles meget mere moderne. Arment nævner, at han har opdateret appens typografi og afstand, men det mest spændende er nok tilføjelsen af ​​et nyt temasystem. Du kan beholde Overcasts lys-tilstand orange og mørk-tilstand blå, hvis du vil, men jeg forestiller mig, at mange mennesker vil nyde at se gennem ganen af ​​tilgængelige farver og vælge noget anderledes – og ja, du kan have forskellige farver, når appen kører i lys eller mørk tilstand.

Appen lader dig vælge mellem 12 forskellige farver, og den du vælger vil blive brugt til stort set alle knapper i grænsefladen. Billede: Marco Arment

Der er også nogle mindre justeringer, som et redesign af menuen, der dukker op, når du trykker på en podcast-episode i en afspilningsliste. Nu vil der være en knap, der lader dig markere en episode som afspillet, hvilket Arment siger var brugerens mest efterspurgte funktion “langt.” Du kan også markere en episode som afspillet ved at stryge til højre på den og trykke på ikonet.

En liste over podcasts i en afspilningsliste, der viser fra skrifttype- og menuopdateringer. Billede: Marco Arment

Fredagens opdatering er hovedsageligt fokuseret på at gøre oplevelsen af ​​at administrere dit podcastbibliotek bedre – når du først går for at spille en, vil designet stort set være det samme som den tidligere version, bortset fra at den temafarve, du vælger, vil blive brugt hele vejen igennem. Arment lover dog, at de nu afspillede og individuelle podcastskærme vil få deres eget friske lag maling i en fremtidig opdatering, så der er noget at se frem til.

Efter at have prøvet det opdateringen lidt, jeg er imponeret. I det år eller to, jeg har brugt Overcast, har jeg aldrig rigtig klikket med afspilningslisten eller køsystemet, men det nye design giver mig lyst til i det mindste at prøve det.

Og selvom jeg ikke har fået brugt det længe nok til at se, hvor stor en forskel nogle af fejlrettelserne og forbedringerne af baggrundsmeddelelser vil gøre, har jeg nydt nogle af de små justeringer af livskvalitet (kræsne detaljer, som de er mærket i menuen Overskyet indstillinger) også. Jeg er spændt på at se, hvad Arment har i vente til den nye afspilningsskærm, da det er den grænseflade, jeg ender med at bruge mest.