Ukraine sælger en tidslinje for den russiske invasion som NFT'er

0
146

Ukrainas regering rejser penge ved at sælge ikke-fungible tokens (NFT'er) baseret på en tidslinje for Ruslands igangværende invasion af landet. Ukraines minister for digital transformation Mykhailo Fedorov annoncerede samlingens lancering på Twitter og praler af, at “mens Rusland bruger tanke til at ødelægge Ukraine, er vi afhængige af revolutionær blockchain-teknologi.” Alle salgsmidler vil gå til Ministeriet for Digital Transformation for at støtte Ukraines “hær og civile”.

Samlingen, med titlen “Meta History: Museum of War”, forbinder blockchain-tokens med en nyhed om “hver væsentlig begivenhed i krigen” og en illustration fra en kunstner. I alt 54 NFT'er er i øjeblikket opført, der dækker de første tre dage af krigen i slutningen af ​​februar, med den første til salg i begyndelsen af ​​næste uge. Projektet er bygget på en NFT-salgsplatform fra blockchain-virksomheden Fair.xyz.

NFT-lanceringen, som blev annonceret tidligere i marts, erstatter en tidligere plan om at “airdrop” gratis tokens til folk, der havde doneret cryptocurrency til Ukraine. Som kronikeret af Vice led airdrop-planen af ​​et copycat-svindel og klager over, at ikke alle kryptodonorer ville modtage tokens. Der er i øjeblikket ingen erklæret plan om at give tidligere donorer en fordel i salget af de nye NFT'er.

Kryptovaluta har spillet en rolle på begge sider af krigen, men især Ukraine har brugt det at omgå banker og begrænsninger i lokal valuta, samt udnytte kryptohypen for at anmode om donationer. Den ukrainske regering har sagt, at den rejste $54 millioner (hvilket kan være en betydelig underdrivelse ifølge et andet skøn) i kryptovaluta inden for de første tre uger.