Google gir ut nødoppdatering for Chrome

0
316

Martin Brinkmann 26. mars 2022 Google Chrome | 0

Google ga ut en oppdatering for Google Chrome Stable Stable 25. mars 2022. Nødoppdateringen retter opp et 0-dagers sikkerhetsproblem i nettleseren som utnyttes i naturen ifølge Google.

google chrome sikkerhetsoppdatering

Oppdateringen bringer den stabile versjonen av nettleseren til versjon 99.0.4844.84.

Oppdateringen er allerede tilgjengelig for alle støttede stasjonære systemer, og Google bemerker at den vil rulle ut automatisk til alle enheter «i løpet av de kommende dagene/ukene». Chrome-brukere vil kanskje fremskynde installasjonen av sikkerhetsreparasjonene på følgende måte:

ANNONSE

  1. Åpne Chrome-nettleseren (enten versjon).
  2. Velg Meny > Hjelp > Om Google Chrome, eller last inn chrome://settings/help direkte i adressefeltet.

Google Chrome viser versjonen som er installert på siden som åpnes. En oppdateringssjekk kjøres og enhver oppdatering som blir funnet vil bli lastet ned og installert. Chrome bør hente den utgitte sikkerhetsoppdateringen.

Utgivelseskunngjøringen for den stabile versjonen, på den offisielle Google Chrome Releases-bloggen gir litt informasjon om sikkerhetsproblemet med oppdatering.

Oppdateringsfiksene et enkelt sikkerhetsproblem som er vurdert som høyt. Høy er den nest høyeste klassifiseringen etter kritisk.

[$TBD][1309225] Høy CVE-2022-1096: Typeforvirring i V8. Rapportert av anonym 2022-03-23

ANNONSE

Google merker seg at det er klar over at det eksisterer en utnyttelse for sårbarheten og at den allerede brukes i angrep. Selskapet gir ikke ytterligere informasjon om problemet på dette tidspunktet. Hvordan angrepene utføres og omfanget er uklart på dette tidspunktet.

De løste sikkerhetsproblemene er det andre 0-dagers sikkerhetsproblemet som Google lappet i 2022 i Chrome-nettleseren. Den første sikkerhetsoppdateringen ble utgitt i februar 2022 for å løse et problem som også ble utnyttet aktivt på den tiden.

Chrome-brukere bør installere sikkerhetsoppdateringen så tidlig som mulig for å beskytte nettleseren og dataene deres mot angrep målretting av problemet. Google ga også ut en oppdatering for Extended Stable-kanalen til nettleseren samme dag, men nevner ikke noe sikkerhetsproblem i kunngjøringen.

ANNONSE

Nå du: hvor ofte og når oppdaterer du nettleserne dine?

ANNONSE