DirectStorage forbedrer spillets lastetider, men ikke så mye som du kanskje tror

0
290

Martin Brinkmann 26. mars 2022 spill | 1

Microsoft kunngjorde DirectStorage API for Windows-PCer tilbake i 2020. Teknologien som debuterte på selskapets Xbox-spillsystem lover raskere lastetider for spill ved å eliminere IO-flaskehalser.

directstorage benchmark

Først annonsert som en Windows 11-eksklusiv, avslørte Microsoft i 2021 at DirectStorage også ville komme til selskapets Windows 10-operativsystem. Microsoft ga ut en forhåndsvisning samme år, men det tok til mars 2022 for en offisiell utgivelse.

DirectStorage drar nytte av raske lagringsløsninger, spesielt fra toppmoderne NVME-lagringsløsninger. Microsoft har ikke gitt benchmarks før nå, og det var ikke klart om benchmarks ville vise gevinster så imponerende som Microsoft hevdet de ville være.

ANNONSE

På denne månedens spillutviklerkonferanse viste Luminous Productions teknisk direktør Teppei Ono frem fordelene med DirectStorage. Selskapets Forspoken-spill bruker den nye API-en på Windows, og lastetidene er faktisk redusert takket være bruken av DirectStorage API.

Nedgangen i lastetiden avhenger av en rekke faktorer. Som et resultat varierte det fra scene til scene regissøren demonstrerte under presentasjonen.

NVMe-lagringsenheter er raskere enn SATA SSD-lagringsenheter. Den NVMe-drevne PC-en lastet inn to av de tre demoscenene på 1,9 sekunder med DirectStorage. Det tok SATA SSD-en henholdsvis 3,4 sekunder og 3,7 sekunder å laste den samme scenen.

ANNONSE

Uten DirectStorage økte lastetidene til 2,4 sekunder og 2,1 sekunder på den NVMe-drevne PC-en, og til 4,1 sekunder og 4,5 sekunder sekunder på SATA SSD-enheten.

Den følgende tabellen fremhever ytelsen til lagringsenhetene med DirectStorage API og Win32 API.

 NVMeSATA SSD
Scene 1 Win32 API 2,6 sekunder 5,0 sekunder
Scene 1 DirectStorage 2,2 sekunder 4,6 sekunder
Scene 2 Win32 API 2,4 sekunder 4,1 sekunder
Scene 2 DirectStorage 1,9 sekunder 3,4 sekunder
Scene 3 Win32 API 2,1 sekunder 4,5 sekunder
Scene 3 DirectStorage 1,9 sekunder 3,7 sekunder

Den største ytelsesgevinsten på den NVME-drevne PC-en er 0,5 sekunder for innlasting av en scene, den laveste 0,2 sekunder. For den SSD-drevne PC-en var den største gevinsten 0,8 sekunder og den laveste 0,4 sekunder.

ANNONSE

Plattbaserte harddisker drar nytte av DirectStorage også, men ikke på langt nær så mye. Lastetiden overskred 20 sekunder for alle scener, og DirectStorage-forsterkningen reduserte lastetiden med omtrent ett sekund.

NVMe- og SSD-lagringsenheter drar nytte av DirectStorage i PC-spill. Kilometerstanden varierer mye avhengig av scenen det gjelder og maskinvaren som brukes. Gevinstene er merkbare, men noen spill kan finne dem ikke så imponerende som Microsoft gjorde dem ut for å være da selskapet kunngjorde API. Gevinsten ser ut til å ligge mellom 10 % og 25 % for de fleste scener.

Referansemålene er fra en enkelt spilldemo. Det vil være interessant å se om andre spill viser lignende forbedringer i lastetiden.

Nå du: er gevinstene som du hadde forventet at de skulle være?

ANNONSE