Sony planlægger angiveligt at annoncere sin Game Pass-konkurrent i næste uge

0
259

Sony vil angiveligt annoncere sit svar på Xbox Game Pass, en tjeneste, der i øjeblikket er kendt som Spartacus, “så tidligt som” i næste uge, ifølge Bloomberg. Tidligere rapporter siger, at Spartacus kunne være en kombination af Sonys to nuværende abonnementstjenester, PlayStation Plus og PlayStation Now. Bloomberg siger, at tjenesten vil lanceres med populære, nyere spil, men at den muligvis ikke inkluderer det kommende tentpole-spil God of War: Ragnarok.

Tjenesten forventes at have tre forskellige niveauer, som vil tilbyde forskellige spil til forskellige prisklasser. Et niveau forventes at være meget lig det nuværende PlayStation Plus-abonnement, mens efterfølgende niveauer vil tilføje PS4- og PS5-spil (selvom sidstnævnte forventes at komme “i fremtiden”), samt “adgang til udvidede demoer og muligheden at streame spil over internettet,” ifølge Bloomberg. Tidligere rapporter sagde også, at det højeste niveau kunne omfatte et bibliotek af klassiske spil fra systemer som PS2 og PSP.

Sony ser ud til, at den vil læne sig mere op af sit bagkatalog til Spartacus i stedet for at tilbyde dagens nye hits

Sony har i øjeblikket to abonnementstjenester: PlayStation Plus, som giver adgang til multiplayer-spil, nogle rabatter og et par gratis spil om måneden, og PlayStation Now, som lader dig spille et bagkatalog med udvalgte PS4-, PS3- og PS2-spil enten via skyspil eller en download (hvilke muligheder er tilgængelige afhænger af den specifikke titel). Disse tjenester holder, i hvert fald efter min mening, ikke et lys til Xbox's Game Pass, som lader dig spille store Xbox- og pc-spil den dag, de lanceres – for det meste dem, der er udgivet af Microsoft – sammen med et katalog over tredjepartstitler.

Med Spartacus ser Sony ud til at være på udkig efter at give PlayStation-brugere en service, de virkelig kan være begejstrede for – selvom rapporter får det til at se ud til, at det vil læne sig mere op af den massive PlayStation-bagside katalog, snarere end dagens nye hits.

Det er heller ikke klart, hvor meget det vil koste. I øjeblikket koster PlayStation Now og PlayStation Plus $60 om året hver, når du køber et årligt abonnement, eller $120 tilsammen. Det er omtrent den samme pris som standard Game Pass-abonnementet og en smule mindre end Game Pass Ultimate, så Sony har en vis slingreplads, når det kommer til priser.

Der er også spørgsmålet om migrering – du kan købe flere måneder eller endda år med et PlayStation Plus-abonnement. Hvis tjenesten bliver udskiftet, hvordan vil Sony så forholde sig til at skifte brugere, der ikke har et måned-til-måned abonnement? Det lyder som om, at Spartacus vil have et nogenlunde tilsvarende niveau, men der kan være ændringer i prisen, som skal tages med i betragtning.

Ud fra tingenes lyde har vi måske ikke at vente længe på at finde ud af svarene på alle de spørgsmål, vi har om Sonys nye tjeneste.

Opdatering 25. marts, 13:39 ET: Opdateret for at nævne potentielle spørgsmål om PlayStation Plus-migrering.