Mit eget telefonnummer sender mig nu spam

0
197

I morges modtog jeg en meget åbenlys spam-sms, der tilbød mig “en lille gave” for angiveligt at betale min telefonregning. Normalt ville jeg stønne, rulle med øjnene og hurtigt slette sådan noget, men der var noget andet ved denne særlige besked: den var forfalsket som at komme fra mit eget telefonnummer. Så vidt min iPhone kunne fortælle, var det en legitim besked fra mig til mig selv. Ved at trykke på afsenderoplysningerne kom jeg til mit eget kontaktkort.

Lige så frustrerende var, at jeg ikke havde nogen åbenlys måde at rapportere den alarmerende spoof på til min operatør, Verizon Wireless. Forfalskede opkald og sms'er er ikke noget nyt; de fleste mennesker står over for en konstant syndflod af spam-opkald, der vises på opkalds-id fra et nummer, der ligner deres eget. Men det var første gang, jeg faktisk fik noget fra mit eget nummer. Disse svindlere bliver ved med at blive mere sofistikerede.

Det viste sig, at jeg ikke var alene. Mere end et par kunder på Verizon rapporterede at have fået lignende spam fra deres respektive numre i løbet af de sidste par dage – det samme for dets MVNO Visible – og flere Verge-medarbejdere på andre udbydere er også stødt på dem. Jeg postede en Instagram-historie om det og har fået masser af “samme” svar. SMS-phishing eller “smishing” har været stigende i de seneste år, men der er noget mere foruroligende og invasivt ved, at det er knyttet til dit eget nummer. Det hele er meget “opkaldet kommer inde fra huset.”

Hovedreaktionen på Twitter er forvirring og “hvordan?!” Igen er det hele spoofing og teknologisk efterligning. Det er trivielt nemt for spammere at camouflere som et hvilket som helst nummer, de vælger. Min Verizon-konto er sikker, og mit nummer er ikke blevet kapret. Hvis du har fået den samme besked, er der ingen grund til panik. Bare lad være med at klikke på det link.

Alligevel føles det ofte, som om telefonselskaberne taber krigen mod svindlere. Jeg misunder ikke at skulle kæmpe med den store mængde spam-angreb, der kommer på tværs af deres netværk dagligt, men det er ved at komme ud af hånden. Jeg har bemærket en stigning i generel SMS-spam i løbet af de sidste par uger. Og som Alex Lanstein bemærkede på Twitter, indeholder denne særlige besked adskillige sætninger – “gratis besked”, “regningen er betalt”, “gave” – ​​som man antager ville blive markeret af Verizons spambeskyttelsessystemer. Og alligevel kom det igennem med succes. Og da denne viste sig at komme fra mig, undgik teksten også Apples “filtrer ukendte beskeder”-funktion.

Så hvad kan der gøres? Ud over at tilbyde forskellige foranstaltninger til spambeskyttelse, opfordrer Verizon og andre amerikanske transportører kunder til at videresende spam-tekster til SPAM (7726). Nogle mennesker kan dog have pause med at rapportere spam “fra” deres eget nummer. Jeg har spurgt Verizon om, hvad der sker i den situation.

Relateret

Sådan stopper du irriterende roboopkald på din iPhone eller Android-telefon

Hvis du er dybt irriteret over spam-beskeder eller opkald, du modtager, kan du altid indgive en klage til FCC over disse ting, hvor “mit eget nummer bliver forfalsket” er en sub- problem, der kan rapporteres.

Bortset fra disse muligheder er alt, hvad du egentlig kan gøre, at slette teksterne og vente på den næste fidustaktik, der ser ud til, at det ikke engang burde være muligt. For pokker, svindlere. Gør det bedre, transportører.