Sådan rydder du plads på din iPhone, når du løber tør for lagerplads

0
288

Vores iPhones er så meget mere end bare telefoner. Selvfølgelig er de der, hvor vi gemmer vores billeder, bøger, musik og film, men de har også de apps, vi bruger dagligt til arbejde, socialt samvær, bestilling af dagligvarer, transport, styring af økonomi og endda vores helbred. Brugt til så mange forskellige ting, er det nemt hurtigt at optage al telefonens lagerplads – hvilket kan blive et mareridt.

Men gå ikke i panik. Hvis du er ved at løbe tør for plads, er du ikke dømt, og du behøver ikke nødvendigvis at slette alle billeder eller opgradere din telefon. Her guider vi dig gennem ni ting, du kan gøre for at skabe plads, hvoraf mange er gratis, hurtige og nemme.

Relateret

Apple vil angiveligt sælge iPhone som en abonnementstjeneste

Først skal du finde ud af hvad spiser din lagerplads

Tjek, hvad der optager mest plads på din iPhone ved at gå til Indstillinger og klikke på Generelt >, og tryk på iPhone Storage. Der finder du en nyttig oversigt over de filer, medier og apps, der spiser din plads, så du kan begynde at arbejde på at slette i overensstemmelse hermed. Som minimum skal du forsøge at slette mindst 2 GB lagerplads, så du har plads til at installere flere apps og tage billeder.

Grid View

 • Gå til Indstillinger og klik på Generelt. Billede: Sheena Vasani
 • Klik derefter på iPhone Storage. Billede: Sheena Vasani
 • Du er der! Billede: Sheena Vasani

Sikkerhedskopiér dine billeder og videoer med en cloud-lagringstjeneste

Med al sandsynlighed vil du snart opdage, at billeder og videoer sluger en god del af din plads. Hvis du ikke ønsker at slette disse for evigt, skal du sikkerhedskopiere dine billeder og videoer til en cloud storage-tjeneste, som Apples iCloud (du kan lære præcis, hvordan du gør det her). På den måde vil du stadig have kopier af dine minder sikkert gemt, før du sletter dem fra din iPhone.

Vær dog opmærksom på, at mens de første 5 GB iCloud-lagerplads er gratis, skal du betale 99 cent hver måned for op til 50 GB. Der er også andre, dyrere planer tilgængelige, hvis du har brug for mere plads, som du kan lære mere om her.

Når du har slettet billederne, skal du også være opmærksom på, at Apple-butikkerne billeder, du har slettet inden for de seneste 30 dage, er i mappen Slettet for nylig i din Fotos-app – og vil stadig optage plads, så sørg for at slette dem der også. Du kan gøre det ved at gå til fanen Album og se efter Slettet for nylig. Tryk på Vælg-knappen i øverste højre hjørne, og klik på Slet alle.

Du kan også konfigurere din iPhone, så den gemmer mindre billeder, mens du gemmer de originale billeder med større opløsning i iCloud og sparer dermed plads. Gå til Fotos under Indstillinger og sørg for, at der er et flueben ud for Optimer iPhone-lagerplads for at aktivere denne mulighed.

Relateret

Sådan flytter du alle dine data til din nye iPhone

Google Fotos opdaterer dets bibliotek og delingsfaner for at gøre billeder nemmere at finde

Slet billeder og videoer, du har sendt eller modtaget fra andre

Hvis du ikke har tid til at beslutte, hvad du vil slette eller sikkerhedskopiere til iCloud, og du bare vil have en hurtig og nem måde at begynde at frigøre plads på, så gå tilbage til Indstillinger, tryk på Generelt og klik på iPhone Storage. Når du er der, skal du klikke på Gennemse store vedhæftede filer, som er placeret under den farvekodede bjælke, der viser, hvor meget lagerplads apps, billeder, systemet og andre indstillinger tager fat. Her vil du se en liste over billeder og videoer, du har sendt eller modtaget i beskeder, som du kan slette ved at placere tommelfingeren på et, stryge til venstre og klikke på den røde Slet-knap .

Prioriter at slippe af med det første par øverst, som sandsynligvis vil være videoer, da de optager mest lagerplads. Efter min erfaring har jeg fundet ud af, at sletning af disse nogle gange giver mig lige den smule mere lagerplads, jeg har brug for, hvis jeg er på farten og ikke har meget tid til at tænke igennem, hvilke apps, billeder eller videoer jeg virkelig har. behøver ikke mere.

Gittervisning

 • Endnu en gang, gå til Indstillinger og klik på Generelt. Billede: Sheena Vasani
 • Klik derefter på iPhone Storage. Billede: Sheena Vasani
 • Klik på Gennemgå store vedhæftede filer for at se en liste over videoer og billeder, du har sendt eller modtaget. Billede: Sheena Vasani

Slip af med gamle tekstbeskeder

Om emnet tekstbeskeder, klik på din Beskeder-appen og slet gamle samtaler, du ikke har brug for længere. Din iPhone kan også automatisk slette beskeder, hvis du ønsker det. Bare gå til Indstillingerrul ned og tryk påBeskeder, og klik derefter på Behold meddelelser under Beskedhistorik. Der vil du være i stand til at vælge, om du vil have din telefon til at gemme beskeder i 30 dage, et år eller for evigt.

Grid View

 • Når du er i Indstillinger, skal du klikke på Beskeder. Billede: Sheena Vasani
 • Når du er i Beskeder, skal du rulle ned og trykke på Behold meddelelser. Billede: Sheena Vasani
 • Du kan derefter klikke på den mulighed, du foretrækker. Billede: Sheena Vasani

Slet eller aflast apps, du ikke har brugt i et stykke tid

Når du har tid, du bør helt sikkert slette eller afloade apps, du ikke længere ønsker eller bruger. Apple viser dig bekvemt sidste gang, du brugte bestemte apps, når du går til Indstillinger, vælger Generelt og klikker på iPhone Storage, så det kan hjælpe med at gøre denne proces hurtigere og nemmere.

Hvis du ikke ønsker at miste data, der er forbundet med appen, kan du aflæse dem i stedet. Ved at gøre det, vil dine dokumenter og data stadig være tilgængelige, når du geninstallerer det. For at afloade skal du bare gå tilbage til Indstillinger, klikke på Generelt, og igen trykke på iPhone Storage >. Klik på appen, og vælg Offload app.

Grid View

 • Klik på Generelt under Indstillinger. Billede: Sheena Vasani
 • Tryk på iPhone-lager under Generelt. Billede: Sheena Vasani
 • Tryk på den app, du ønsker at afloade. Billede: Sheena Vasani
 • Klik på Offload app. Billede: Sheena Vasani

Mens du er i gang, kan du forhindre, at din iPhone løber tør for plads i fremtiden ved at gå til App Store valgmulighed under Indstillinger og skifte til Aflast ubrugte apps-kontakten.

Grid View

 • Klik på App Store under Indstillinger. Billede: Sheena Vasani
 • <em>Slå til Offload Apps under App Store.</em> Slå Offload Apps til under App Store. Billede: Sheena Vasani

Tilføj webstedslinks til din startskærm i stedet for at beholde apps

Tilbage, da jeg havde en gammel 32GB iPhone og løb konstant tør for lagerplads, havde jeg intet andet valg end at slette stort set alle mine apps. Det fik mig til at indse, at der var et par stykker, jeg kun brugte, fordi de gemte visse filer, jeg havde brug for, såsom Google Drev.

Det gik op for mig, at jeg i stedet bare kunne tilføje links til de filer, jeg havde brug for, til min startskærm, så jeg kunne få adgang til dem, som om de var apps i stedet for. Faktisk var det endnu nemmere og hurtigere at få adgang til disse filer på denne måde i stedet for konstant at åbne op og grave gennem Google Drev for dem. Jeg begyndte også at bruge denne tilgang til andre apps, og tilføjede links til nyhedssider i stedet for for eksempel at bruge nyhedsapps, hvilket sparede mig noget plads.

Så hvis der er information, du nemt kan slå op på nettet eller med en Google-søgning, kan du overveje at bruge denne tilgang. Brug bare din Safari-app til at gå til webstedet, gå til bunden af ​​skærmen og klik på firkantet ikon med en pil inde i, og klik derefter på Tilføj til startskærmindstilling placeret nederst på listen. Tryk på Tilføj, og så burde du kunne finde det et sted på din skærm.

Grid View

 • På Safari-appen skal du klikke på det firkantede ikon med en pil inde til højre i midten bund. Billede: Sheena Vasani
 • Klik på Tilføj til startskærm. Billede: Sheena Vasani
 • Klik derefter på Tilføj. Billede: Sheena Vasani

Relateret

Sådan tilpasser du din iPhones startskærm med widgets og appikoner

Fjern videoer, bøger og musik gemt på din telefon

Nogle gange er det, der optager mest lagerplads, de data og dokumenter, der er gemt i en app på din telefon. Du kan finde ud af, om det er tilfældet, ved endnu en gang at gå til Indstillinger > Generelt > iPhone Storageog derefter klikke på en app. Der vises en side, der fortæller dig, hvor meget plads der optages af både Dokumenter & Data og Appstørrelsensig selv. Det er information, du kan bruge til at for eksempel slette e-bøger, du har læst færdig, lukke faner i din browser eller fjerne specifikke podcast-episoder, du ikke længere har brug for, i modsætning til at slippe af med hele appen.

Gittervisning

 • Tryk på Generelt under Indstillinger. Billede: Sheena Vasani
 • Klik på iPhone Storage under Generelt. Billede: Sheena Vasani
 • Klik på appen. Billede: Sheena Vasani
 • Tjek dokumenter & Data. Billede: Sheena Vasani

Ryd din cache

Sletning af apps, billeder og videoer vil frigøre en god del af din lagerplads, men at rydde din webbrowsers cache kan også give dig lidt mere plads, hvis du er i en knas. Bare bemærk, at du bliver logget ud af websteder, hvis du går denne rute.

Hvis du er Safari-bruger, skal du gå over til Indstillinger > Safari > Ryd historik og webstedsdataryd din cache.

Gittervisning

 • Klik på Safari under Indstillinger. Billede: Sheena Vasani
 • < img src="https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/TlYbUMq0rIqHLC6ifSCSZ7o8euk=/250x250/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/23345816/WebsiteDatagtory;altemgt25816.jpeg" Klik på Ryd historik og webstedsdata under Safari.</em>" height="250" width="250" title="Sådan rydder du plads på din iPhone, når du løber tør for lagerplads" /> Klik på Ryd historik og webstedsdata under Safari. Billede: Sheena Vasani

Der er et par flere trin involveret, hvis du bruger Google Chrome. Åbn først browseren og klik på de tre prikker nederst. Tryk på Historik > Ryd browserdata,hvor du kan se en liste over, hvad du kan rydde. Du vil være i stand til at vælge muligheder, der giver dig mulighed for at slette browserhistorik, cachelagrede billeder og filer, cookies og webstedsdata, gemte adgangskoder og autofylddata, eller du kan slette alt. Du kan også slette din browserhistorik fra den sidste time, de sidste 24 timer, en uge, de sidste fire uger eller fra alle tider ved at klikke på den relevante mulighed under Tidsinterval. Når du har foretaget dine valg, skal du klikke på Ryd browserdata nederst.

Gittervisning

 • Tryk på Historik efter at have klikket på de tre prikker i bunden. Billede: Sheena Vasani
 • Klik på Ryd browserdata. Billede: Sheena Vasani
 • Vælg hvilke muligheder du ønsker. Klik på Tidsinterval. hvis du vil angive den tidsramme, du ønsker at blive ryddet. Billede: Sheena Vasani
 • ange4jpeg. Hvis du vælger Tidsområde, skal du vælge den mulighed, du foretrækker. Billede: Sheena Vasani
 • Når du har foretaget dine valg, skal du klikke på Ryd browserdata. Billede: Sheena Vasani

Brug Snapchat til at tage billeder

Jeg bruger sjældent nogensinde Snapchat — jeg bruger det kun som et sekund kamera og privat lagerplads. Jeg downloadede det én gang, mens jeg var på rejse, fordi jeg lige var ved at løbe tør for lokal plads til at tage billeder. Heldigvis, på trods af at min iPhone-lagerplads teknisk set var fuld, var jeg i stand til at bruge Snapchat til at tage og gemme både videoer og billeder, da appen gemmer sine minder i skyen. Så hvis du er på farten, kan dette være et godt hack, hvis du skal tage billeder og ikke har tid til at rydde plads.

Relateret

Sådan sletter du Twitters lagercache fra din iPhone