CNN Plus lanceres med Reddit-lignende interaktive spørgsmål og svar

0
192

CNNs premium streamingtjeneste lanceres i dag. Tjenesten, CNN Plus, vil debutere med omkring et dusin ugentlige shows, mere end tusind timers on-demand indhold og et Reddit-lignende interaktivt værktøj til at stille journalister og gæster spørgsmål om dagens største nyheder. Det er en stor indsats for, at seerne er villige til ikke kun at betale for nyheder, men for flere nyheder – og at CNN-mærket kan slå andre ofte frit tilgængelige muligheder.

CNN Plus er ikke kun et digitalt bibliotek for dækning fra sin kabelsøskende. Tilgængelig på Amazon Fire TV, Android-telefoner og -tablets og Apple-enheder vil appen lanceres med nye shows fra blandt andre Audie Cornish, Anderson Cooper og Jake Tapper. I sin kerne er det et produkt for folk, der – gud hjælpe dem – har brug for en dedikeret streamingtjeneste til nyhedsdækning, der går ud over, hvad der allerede er tilgængeligt gennem betalte nyhedsbreve, dokumentartjenester og CNN's eksisterende 24-timers nonstop-kanal.

“Vi ser CNN Plus som værende additiv. Det er en helt ny ting, der er et gratis produkt til CNN på lineært tv, sagde Robyn Peterson, teknologichef og SVP hos CNN, under en demo af produktet. “Det er ikke rigtig en ny nyhedsfilm.”

CNN Plus-appen, der viser et gitter af tilgængelige titler. Billede: CNN Plus

En af måderne, CNN Plus differentierer sig på, er gennem interaktivitet. Under nogle live CNN Plus-segmenter vil seerne være i stand til at stille spørgsmål gennem en funktion kaldet Interview Club under og før segmenter. Disse spørgsmål kan så opstemmes af andre abonnenter – ligesom en Reddit for seere, der ønsker yderligere kontekst om nyhederne.

CNN vil gerne have, at vi ser CNN Plus som værende adskilt fra sin broadcast-modstykke, men de to er frygteligt indviklede. En enkelt CNN-app vil give seerne adgang til både CNN Plus og betalings-tv-oplevelser, som inkluderer feeds til CNN, CNN International og HLN. Men de to programmeringskomponenter skal låses op separat. CNN Plus vil koste $6 om måneden, mens du skal bruge et kabeludbyder-login for at få adgang til betalings-tv-programmeringen. I sin første måned vil CNN Plus give brugerne mulighed for at låse en rabat på $3 pr. måned, så længe de forbliver abonnent.

Udfordringen er, at CNN vil gå op imod en række generelle streamingtjenester, såsom Peacock eller Paramount Plus, der tilbyder nyhedsindhold sammen med hit-sitcoms, dramaer og film. Plus, masser af gratis-til-stream-tjenester har i øjeblikket også 24-timers nyhedsdækning, inklusive Roku Channel, YouTube, Pluto og Plex, blandt andre.

CNN Plus' Udfordringen bliver ikke kun lanceret i et overfyldt streamingrum. Dens største hindring vil være at overbevise abonnenter om, at det er værd at betale for en tjeneste, der laver nyheder og lidt andet.